Huawei Mate Xs 2: Bevisar Huaweis Galaxy Fold-dödare att Samsung gör hopfällbara fel?

Huawei Mate Xs 2: Bevisar Huaweis Galaxy Fold-dödare att Samsung gör hopfällbara fel?

Det var 2019 när Huawei telefoner kunde fortfarande köra Google-appar inbyggt. Återigen, tillbaka 2019, tillsammans med Samsungde två största Android-telefontillverkarna (på den tiden) startade en revolution som kommer att talas om i många år framöver.

Huawei Mate X och Galaxy Fold tillkännagavs i februari och hamnade så småningom på hyllorna, vilket gav en ocean av ambitioner och en stor pool av brister. Det var allt annat än färdiga produkter som förmodligen inte borde ha släppts, men det jag vill fokusera på är deras potential. Mate X och Galaxy Fold markerade början på det hopfällbara telefonloppet, och den här saktar inte ner!

Som du kanske vet bestämde sig Samsungs 2020 och 2021 Galaxy Fold-efterföljare för att följa ett linjärt uppgraderingsmönster med några uppenbara förändringar som borde ha varit där från början (Galaxy Z Fold 2), eller några uppskattade men ändå inkrementella förbättringar (Galaxy Z Fold 3). Och trots att det är en massiv uppgradering jämfört med den ursprungliga Galaxy Fold (ribban sattes inte högt), står Samsungs Galaxy Z Fold 3 fortfarande inför utmaningar som besvärade företagets hopfällbara telefoner från dag ett…

 • Fold 3 är fortfarande obekvämt formad när den är stängd
 • Den har fortfarande det mest framträdande vecket och gapet vi någonsin sett på en hopfällbar
 • Den är fortfarande tyngre, skrymmande och mindre kapabel på vissa nyckelområden jämfört med en platttelefon

Samtidigt, även om den kinesiska hopfällbara utmanaren var synligt skakad av det (pågående) amerikanska handelsembargot som minskade företagets ström av Google-appar och tillgång till viktiga hårdvarukomponenter, Huawei… framhärdat.Faktum är att mitt under handelsförbudet drog företaget från Shenzhen av en tekniskt mirakeloch blev den första telefontillverkaren som överträffade Samsung och/eller Apple och blev världens största telefontillverkare – ett försprång som Huawei hade bara för några månader tillbaka 2020.

Trots de svåra tiderna förblev Huaweis överpresterande, ambitionsfyllda och innovationsdrivna företagskultur intakt, och Huawei Mate Xs 2 är här för att leverera beviset. Det som återstår är att se om progressivt tänkande och imponerande ingenjörskonst är tillräckligt för att övertyga västerländsk publik om att utåtfällbara telefoner utan Google-appar är rätt väg att gå.

Enkel uppgift! Va?

Mate Xs 2: Huawei går tillbaka till sina vikbara rötter; kastar skugga på Samsungs tjocka Fold 3 och Apples konservativa iPhone 13Jag satt igenom den 20 minuter långa Mate Xs 2-presentationen, levererad av din sanning, Richard Yu (på flytande mandarin), så du behöver inte. Varsågod! Jag tar en staty vid östkusten.

Hur som helst… Det jag ville försöka förstå var exakt hur Huawei planerar att konkurrera med sådana som Galaxy Z Fold 3, Oppo Find N, Vivo X Fold och Honor Magic V, eller med andra ord, inre hopfällbara telefoner . Och tack vare min Google Pixel 6 Pro, som är något flytande i kinesiska på grund av dess förmåga att översätta konversationer och text, tror jag att jag lyckades förstå kärnan av det!

Huawei verkligen tror på den utåtvikbara designen, och om vi tittar på vad företaget har lyckats åstadkomma här är det svårt att argumentera med slutresultatet. I sann Huawei-anda var det ett gäng Galaxy- och iPhone-jämförelser genom hela presentationen, som naturligtvis syftade till att måla Huawei i ett positivt ljus.

Men låt oss se om Richard Yu & Co har något att skryta med…

Huawei Mate Xs 2: Lika lätt som en iPhone och med ett större batteri än Galaxy – är detta den mest “normala” hopfällbara hittills?Huaweis Mate Xs 2 sätter några vikbara telefonrekord som bevisar att den utåtvikbara formfaktorn inte bör förbises av konkurrerande företag. Som någon som har tillbringat en hel del tid aktivt med att använda Galaxy Z Fold 3, är det första som sticker ut från Mates specifikationer hur mycket lättare Mate Xs 2 är jämfört med Samsungs hopfällbara eller någon annan inre vikbar telefon på marknaden:

 • Huawei Mate Xs (255g eller 257g för 12/512GB version)
 • Galaxy Z Fold 3 (271g)
 • Oppo Find N (275g)
 • Honor Magic V (293g)
 • Huawei Mate X2 (295g)
 • Vivo X Fold (311g)

Jag har gjort det många gånger men jag kommer inte att tröttna på att upprepa den där telefonvikten frågoroch det gör en mycket större skillnad för användarupplevelsen än du kanske tror.

Till skillnad från bärbara datorer eller stora surfplattor där en skillnad på 10, 20 eller till och med 50 g sannolikt kommer att förbli obemärkt, för en enhet som du håller i en hand, kan även så lite som 5 g göra skillnad. Men Honor Mate Xs 2 har uppnått något som verkligen överträffar någons förväntningar här… Mate Xs 2 är:

 • 16 g eller 6,2 % lättare än Galaxy Z Fold 3
 • 20 g eller 7,8 % lättare än den riktigt lilla Oppo Find N
 • 38 g eller 14,9 % lättare än den mycket skrymmande Honor Magic V
 • 40 g eller 15,6 % lättare än Mate X2 – Huaweis egen inre veck
 • 56 g eller 21,9 % lättare än Vivo X Fold, som är tyngre än en iPad mini 6

Men här kommer en annan kicker…

Huawei Mate Xs 2 ligger så långt före konkurrenterna när det kommer till vikt att vi måste jämföra den med “normala” flaggskeppstelefoner för att förstå exakt hur lätt den är för vad det är.

Och när vi gör det får vi reda på att Mate Xs 2 bara är cirka 15 gram tyngre än en iPhone 13 Pro Max och faktiskt lättare än Apples största flaggskepp när den senare ligger i ett fodral! Vad?!

 • Huawei Mate Xs 2 = 255g/257g
 • iPhone 13 Pro Max i standardfodral ≈ 265g

Uppriktigt sagt, hopfällbara åt sidan, betyder detta helt klart att Apple är i ett akut behov av att minska vikten på sina flaggskeppstelefoner, men samtidigt berättar det hur långt Huawei har kommit, och det är… väldigt långt. Den ursprungliga Huawei Mate X vägde hela 300 gram. Japp.

Mate Xs 2 batteristorlek: Är Huaweis hopfällbara 2022 ett tekniskt mirakel?

Men visst, om Huaweis 2022 hopfällbara är den lättaste på marknaden och mer lätt än en iPhone 13 Pro Max i ett fodral, måste den ha ett litet batteri? Tja, faktiskt… Snarare tvärtom!

 • Huawei Mate Xs 2 – 4880 mAh batteri (12/512GB version) eller 4600 mAh för standardversionen
 • Honor Magic V – 4750 mAh batteri
 • Vivo X Fold – 4600 mAh batteri
 • Huawei Mate X2 – 4500 mAh batteri
 • Oppo Find N – 4500 mAh batteri
 • Galaxy Z Fold 3 – 4400 mAh batteri

Till att börja med kan det vara första gången någonsin för två enheter som delar samma dimensioner att skilja den mest avancerade Mate Xs 2-modellen från nybörjarmodellen genom att ge den ett större batteri. , att packa vad som är nästan en 5000 mAh-cell i en hopfällbar enhet som bara är 11 mm tjock när den är stängd och 5,4 mm när den är utfälld är inget mindre än otroligt. Glöm inte att Mate Xs 2 också är betydligt lättare än alla ovan nämnda telefoner.

Naturligtvis måste vi vänta på vår recensionsenhet och ytterligare tester för att avgöra om det större batteriet kommer att vara så spelförändrande som det ser ut att vara.

Huawei Mate Xs kanske bara är den mest “normala” hopfällbara telefonen vi någonsin settVisst, vikten och batterimagin som Huawei lyckats åstadkomma är verkligen de mest imponerande egenskaperna hos nya Mate Xs 2.

Men det här företaget lovar också att den här gången är enhetens gångjärnsmekanism robustare, tack vare lager av titanlegering som sitter under skärmen. Vidare sägs gångjärnet vara förbättrat och tätare än tidigare, vilket skulle vara en mycket välkommen uppgradering. Tidiga praktiska recensioner av kinesiska medier verkar godkänna det.

Men till sist vill jag påpeka något annat…

Om vi ​​glömmer alla tekniska detaljer (som är mycket imponerande) tror jag att Huaweis mål var att skapa den mest “normala” hopfällbara telefonen som inte känns som en fjärrkontroll när den är stängd eller en dålig surfplatta när den öppnas. Och… det verkar som om de gjorde det!

Ja, jag tror att Huaweis yttre vikbara design är rätt väg att gå (för ordens skull, jag har alltid trott det), och för närvarande är det den enda designen som gör att en hopfällbar telefon känns så nära en vanlig telefon som möjligt, vilket är avgörande för användarupplevelsen.

Bortsett från det (och om vi vill gå tillbaka till tekniska detaljer), ger Mate Xs 2:s yttre vikbara design ytterligare en mängd förbättringar jämfört med inre vikbara telefoner:

 • Det finns ingen kamerabula, vilket betyder att telefonen inte gungar när den placeras på ett bord
 • Du kan använda de primära kamerorna på telefonen utan att behöva hålla den i sin surfplatta
 • Det Kindle-liknande greppet på höger sida av Mate Xs 2 gör telefonen lätt att hålla med en hand när den är utfälld, speciellt med tanke på hur lätt den är
 • Du kan använda den bakre delen av skärmen som en sökare för personen du tar ett foto av när telefonen är stängd, vilket inte är möjligt med en innerfällbar telefon
 • Du har samma skärm oavsett om telefonen är hopfälld eller utfälld, vilket innebär att du aldrig behöver välja mellan två olika skärmar (när det gäller känsla eller ibland rent tekniskt)
Dessutom har Huawei nästan eliminerat vecket och lovade att Mate Xs 2 är den hopfällbara telefonen med den plattaste skärmen i branschen – ett påstående som jag kanske måste hålla med om, att döma av de tidiga jämförelserna jag har stött på online.

Mate Xs 2 har också två av Huawei P50 Pro:s utmärkta flaggskeppskameror – den primära 50 MP-sensorn (utan OIS) och samma 13 MP ultravidvinkelsskytt. Den tredje linsen ombord är en 3x optisk zoom, som matchar telefoner som iPhone 13 Pro och Galaxy S22. Genom att känna till Huaweis arv av otroliga smartphonekameror är det säkert att anta att den här kommer att leverera enastående prestanda.

Huawei Mate Xs 2 kommer inte att bli så dyr som förväntat… inte ens i närheten

Körsbäret på toppen här är att Mate Xs 2 kostar bara $1 500! Naturligtvis, om du reser till Kina för att få en…

Vi förväntar oss att Mate Xs 2 kommer att säljas på andra marknader, men för närvarande vet vi inte exakt när detta kommer att hända. Men enligt några av mina källor kommer den globala versionen av enheten med största sannolikhet att kosta cirka 1 800 dollar, vilket inte är prisvärt, men inte heller är precis över mina förväntningar, med tanke på att bara displayen på Mate Xs 2 kostar ca. 500 USD.

Faktum är att detta är en enorm prisskillnad jämfört med Huaweis tidigare hopfällbara telefoner, som närmade sig $3 000-gränsen, och ett tecken på att Huawei verkligen tror på denna formfaktor och vill att fler ska lägga vantarna på den så snart som möjligt.

Till slut: Skulle du köpa en Huawei Mate Xs 2 om den körde Google-appar?

Trots att den ser ut som den bästa hopfällbara enheten som sett dagens ljus, finns det två utmaningar framför Mate Xs 2. Tack och lov har Huawei arbetat hårt och försökt ta itu med båda, eller åtminstone göra dem mindre problem. Jag syftar givetvis på:

 • Varaktighet
 • Brist på Google-appar

För det första lovar företaget att Mate Xs 2 är mer hållbar än Mate Xs tack vare användningen av ett titanlegeringsskikt som sitter under skärmen. Företaget tillhandahåller också ett intressant fodral i lådan som är designat för att sitta kvar på Mate Xs 2 när telefonen är hopfälld men också utfälld. Det behöver inte sägas att detta avsevärt minskar sannolikheten för att telefonens display går sönder eftersom den här inte kommer att exponeras hela tiden.

När det gäller Google-appar kan Huawei-telefoner fortfarande inte köra dessa, och till alla teknikentusiasters största besvikelse ser det ut som att detta inte kommer att förändras när som helst snart. Huawei har dock gjort ett bra jobb med att mildra krisen genom att ta med appar som inte kommer från Google till sina telefoner via AppGallery – Huaweis egen appbutik eller Petal Search, som låter dig installera appar från internet.

Instagram, Facebook, Messenger, WhatsApp, Spotify och till och med vissa vanliga spel som Asphalt 9 och PUBG är alla tillgängliga på Huawei-telefoner, inklusive Mate Xs 2. Och naturligtvis kan du använda Googles tjänster via webbläsaren som du skulle göra på din bärbara dator. Visst, att inte ha YouTube eller Google Maps som appar är inte idealiskt, men det är inte heller som att du inte kan komma åt dem allsom du bestämmer dig för att investera i en Huawei-enhet.

Så snälla… låt mig veta! Skulle du köpa en Huawei Mate Xs 2 om den körde Google-appar och om den var prissatt precis som en Galaxy Z Fold 4? För jag vet svaret på denna fråga själv…


#Huawei #Mate #Bevisar #Huaweis #Galaxy #Folddödare #att #Samsung #gör #hopfällbara #fel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *