Jordan Poole tog definitivt tag i och drog Ja Morants knä;  om han hade för avsikt att skada honom är inte poängen

Jordan Poole tog definitivt tag i och drog Ja Morants knä; om han hade för avsikt att skada honom är inte poängen

De Golden State Warriors blåste ut Memphis Grizzlies att ta en serieledning med 2-1 på lördagoch det kanske inte var den enda förlusten som Memphis led. Ja Morant haltade av banan med uppenbart obehag i högerknä vid 6:19-strecket i fjärde kvartalet och kom inte tillbaka, och Grizzlies är ganska orubbliga att Jordan Poole är skyldig till Morants potentiella skada.

Spelet i fråga hände med lite över sju minuter kvar av matchen. Morant befann sig i dubbellag nära halvplan av Poole och Andrew Wiggins. Poole slog bollen loss, och när Morant och Wiggins tog sig an bollinnehav, tog Poole ganska tydligt tag i Morants högra knä och drog det bakåt.

Du kan se i skärmdumpen att Morant twittrade “bröt koden” i ett tydligt skott mot Steve Kerr, som har tagit “han bröt koden”-stöt på Dillon Brooks höger och vänster sedan Brooks tog ut en luftburen Gary Payton II, som bröt armbågen, tidigt i spel 2 med en vild svängning mot huvudet. Morant raderade snabbt tweeten, men Grizzlies känslor för denna Poole-pjäs är tydliga.

“Vi tittade precis på reprisen,” sa Grizzlies tränare Taylor Jenkins till reportrar. “Han gick efter en dribbling och Jordan Poole tog faktiskt tag i hans knä och ryckte i det, vilket typ utlöste vad som än hände, så jag kommer faktiskt att bli väldigt nyfiken på vad som händer efter det.”

Jenkins sa att Grizzlies kommer att överväga att låta ligan undersöka Pooles agerande, vilket innebär att handlingen kanske kommer att visa sig värdig en avstängning, vilket var fallet med Brooks, som stängdes av för Game 3 efter hans träff på Payton.

Naturligtvis skrattar alla med Warriors av tanken att det Poole gjorde kan betraktas som ett smutsigt spel. Stephen Curry sa att det inte är något skämtsamt att Morant kan bli skadad, men att det inte finns “ingen jämförelse” mellan vad Poole gjorde, som Curry anser var “inget skadligt”, och vad Brooks gjorde mot Payton, och tillade att förslaget att Poole gjorde något smutsigt är ” totalt BS.”

Så här är affären: Det är inte BS. Du kan inte titta på den videon och komma fram till någon annan slutsats än att Poole definitivt tog tag i Morants knä och drog det bakåt. Försökte han skada Morant? Jag tvivlar allvarligt på det. Min gissning är att Poole slog loss bollen och i ett impulsivt försök att hindra Morant från att återhämta den, tog han tag i sitt knä för att hålla tillbaka honom.

Hade Poole tagit tag i Morants tröja och ryckt tillbaka honom hade det bara varit ett foul. Men han tog inte tag i sin tröja. Han tog tag i sitt knä. Sen ryckte den. Det är farligt. Inga två sätt om det.

Uppsåt att skada är inte poängen här. Brooks hade nästan säkert ingen avsikt att skada Payton heller. Han såg en kille gå in för en dunk och han ville hindra honom från att göra det. Han tog en vild sving i ett försök att stoppa en motståndare från att göra mål, inte för att skada killen. Men han gjorde honom illa. Han tog den risken när han bestämde sig för att svänga nära en killes huvud.

Till den punkten är förhoppningsvis inte Morant skadad. Om han är det så vet vi inte ens säkert att det här var pjäsen som orsakade skadan. Kanske var det en ägodel tidigare.

I slutändan spelar det ingen roll om Pooles grepp-och-drag faktiskt är det som skadade Morants knä, eller potentiellt förvärrade en tidigare skada, eller ens om Morant visar sig vara fri från skada, vilket vi alla hoppas är fall. Det spelar bara roll vad Poole gjorde och potentialen det hade att skada en motståndarspelare. Knän är inget skämt. Du kan inte ta och dra dem. Du kan tydligt se Morants knä flexa åt fel håll.

Spelare gör den här typen av impulsiva saker då och då när de försöker få hävstång, eller kanske oftare, när de desperat försöker undvika att förlora det. Tidigare i spelet, Desmond Bane tappade bollen och i ett försök att hindra Poole från att återhämta den, dök han handlöst rakt in i Pooles knän.

Tidigare i serien slogs Morant av dribblingen och svängde sitt knä rakt in i Currys knä och snubblade honom.

Återigen, det här är impulsiva pjäser som händer mer än du tror. Grayson Allens har snubblat motståndare sedan college. Men två fel gör inte ett rätt. Bara för att det Poole gjorde var mer subtilt än vad Brooks gjorde mot Payton betyder det inte att det inte var någon stor sak. De ska inte utvärderas i jämförelse med varandra. De var självständiga handlingar. Frågan är bara om det Poole gjorde var onödigt och eller överdrivet.

Poole kallade det ett “basketspel”. Jag försäkrar er att det inte finns något basketspel som innebär att man tar tag i en motståndares knä och drar det bakåt. Är Morant skadad? Låt oss hoppas inte. Försökte Poole skada Morant? spelar ingen roll. Han tog risken med sina handlingar, och nu, om Memphis verkligen ber ligan att överväga att stänga av Poole, kan han behöva betala för det.


#Jordan #Poole #tog #definitivt #tag #och #drog #Morants #knä #han #hade #för #avsikt #att #skada #honom #är #inte #poängen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *