Luka Doncic ger Chris Paul en smak av sin egen medicin som Mavs knut serie 2-2 med Suns

Luka Doncic ger Chris Paul en smak av sin egen medicin som Mavs knut serie 2-2 med Suns

I Mavericks 111-101 match 4 seger över Phoenix Suns, Luka Doncic ut-Chris Pauled Chris Paul.

Inte mer än 1,1 sekunder innan halvtid, när Doncic hoppade för en defensiv retur och såg till att få lite kontakt från Paul, som redan hade problem med tre i första halvlek men ändå gick för offensiv bräda.

Doncic ramlade till domstolen. Tjänstemän visslade Paul för stöten. Doncic satte sig upp, skrek, klappade och skakade på huvudet.

Mot en av de mest irriterande, intelligenta veteranerna i ligan, såg Doncic till att hans Mavericks övermannade Phoenix på söndagseftermiddagen med samma egenskaper för att göra slutspelet i andra omgången två med en andra rak seger.

Doncic avslutade med 26 poäng, 11 assist, sju returer och fyra steals på 37 minuter medan Dorian Finney-Smith lade till karriärens bästa åtta trepoängare på 12 försök samtidigt som han ledde Mavericks snabba, skarpa, effektiva försvar.

Paul, under tiden, fouled ut 3:02 in i fjärde kvartalet med bara fem poäng och fyra fältmålsförsök på 23 minuter.

När Doncic reste sig från den där återhämtningssekvensen med Paul, frågade den 37-årige pointguarden om Doncic trodde att han verkligen hade pressat honom så hårt.

“Nej, inte så svårt,” mindes Doncic och log efter matchen. “Men det var ett smart spel.

“Han var som, ‘Ja, jag vet’.”

I 439 bäst av sju NBA-slutspelsserier som har börjat med 2-0, har bara 31 lag (7,1%) övervunnit underläget för att avancera. Efter två raka vinster i AAC ser Mavericks ut som en del av ett upprört hot mot ligans ensamma lag med 60 vinster i vad som nu är en bäst-av-tre-matchup.

Doncic såg också ut som om han vaknade för tipset tidigt på eftermiddagen, slängde på en knapp i Ferris Bueller-stil och kände sig redo att slåss.

Han drog sin första tekniska foul för eftersäsongen bara 2:30 in i matchen. Sedan tog han en laddning, dränerade en trea i andra änden och öppnade Mavericks största ledning i första kvartalet i serien.

Doncic ställdes inför tidiga foulproblem – två i den första 6:16 – men tränaren Jason Kidd lät honom spela igenom det.

Den 23-åriga All-Star såg till att återlämna lite sorg till Suns.

Halvvägs genom andra kvartalet, gjorde Doncic en växling för att få Frank Ntilikina att dra tvåan för årets försvarsspelare Mikail Bridges borta och lämna honom en-mot-en mot Paul.

Doncic började omedelbart backa ner honom i färgen och, precis innan han plockade upp bollen för att hamna i hörnet, fick han tillräckligt med kontakt från Paul för att tvinga Hall of Famer till bänken med tre fouls, 1:52 före halvlek.

Doncic visste vad det var för insatser – och tack vare att han sett film av Paul hela veckan, hur man säljer en kollision – ett par minuter senare på återhämtningen före halvtid.

Paul, som aldrig hade dragit fyra fouls i en enda halvlek under sin lysande karriär, gjorde sitt femte för att backa in i Jalen Brunson medan han dribblade i övergången bara 2:28 efter halvlek och satt resten av perioden.

“När vi vet att en spelare har problem, oavsett vem det är, försöker vi utöva press,” sa Brunson. “Han är så avgörande för det laget, och om vi kan få honom ur matchen, uppenbarligen på ett rent sätt, så försöker vi utnyttja det.”

Paul kom tillbaka med 10:28 kvar – och checkade ut för sista gången mindre än två minuter senare. När tjänstemän visslade Paul för hans sjätte regelbrott, tittade Doncic omedelbart på Kidd på sidlinjen, leende och klappade i händerna.

Doncic och Jalen Brunson (18 poäng) kombinerade för att dra sex offensiva regelbrott i match 4, inklusive fem på All-Star-duon Paul och Devin Booker (spelhög 35 poäng).

“JB och Luka och de där killarna gjorde ett riktigt bra jobb med att förstå när vi var i bonusen,” sa Kidd och hänvisade till Pauls förkärlek för att arbeta med visselpipan. “Vi blir undervisade av en av de bästa poängvakterna någonsin på andra sidan om hur man gör saker, och det är ganska coolt den här tiden på året.”

Pauls avgång kan ha återuppstått Mavericks offensiva tårar.

Efter att ha skjutit 8 av 13 från tre under den första kvarten och 6 av 11 i den andra, avslutade Dallas den tredje bara 2 av 11 bakom bågen och misslyckades med att göra mål under periodens första 3:51.

Phoenix minskade pausen på 68-56 till 5 poäng (68-63) bara 3:30 efter paus och till 6 poäng (89-83) med 7:12 kvar.

Spänning i hela American Airlines Center med ultrakopplingen Suns tryckande? Inte för Mavericks.

Finney-Smith slog på varandra följande 3-poängare från motsatta vingar mitt i fjärde kvartalet för att pressa Mavericks ledning tillbaka till 14 poäng. Reggie Bullock, som noterade en laghög 39 minuter, och Brunson lade till två till med cirka tre minuter kvar för att återställa en tvåsiffrig fördel som de inte släppte.

Nu tillbaka till Phoenix för Game 5 på tisdag — med garanterad hemkomst för Game 6 två nätter senare.

Mavericks har inte vunnit i Suns’ Footprint Center sedan november 2019, men efter att ha tillbringat helgen med att knäppa sin 11-matcher långa förlustsvit mot Suns, återstår liten fråga om de kan kämpa mot NBA:s bästa.

“Om vi ​​har en chans på 1% kommer vi att tro,” sa Doncic. “Det här laget har något speciellt. Bandet är speciellt.”

Dallas Mavericks forward Luka Doncic (77) skriver autografer för fansen inför en NBA-basketboll...

Hitta mer Mavericks-bevakning från The Dallas Morning News här.


#Luka #Doncic #ger #Chris #Paul #smak #sin #egen #medicin #som #Mavs #knut #serie #med #Suns

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *