Moon Knight, Oscar Isaac

Moon Knight tog bort en tragisk scen från sin final

Kort före Doktor Strange i galenskapens multiversum tog över MCU-fandomen, avslutades franchisens sjätte Disney+-show med det sista avsnittet av Oscar Isaacs Månriddare. Finalen satte scenen för en intressant resa med Isaacs Marc Spector i Marvel Studios-berättelsen, särskilt efter att han till synes lämnade Khonshu och Moon Knight-personan bakom sig.

I den finalen, Isak lade fram allt han hade i sitt framträdande, som både Marc Spector och Steven Grant, när fansen firade att Steven kom tillbaka från de döda i Duat innan duon återvände till den verkliga världen. Detta föregick en episk sista strid mellan inte bara Marc och Arthur Harrow, utan också de egyptiska gudarna och gudinnorna Ammit, Khonshu och Taweret, när deras avatarer släppte lös sin fulla kraft.

ANNONS

Även om finalen kom med många spännande trådar att ta itu med, inklusive den efterlängtade avslöjandet för Jake Lockley, serien var fylld av ögonblick av tragedi genom nästan varje enskilt avsnitt. Nu, med alla sex avsnitt tillgängliga för att streama på Disney+, delade en av programmets regissörer några av sina egna favoritögonblick från scener som kom in i programmet och scener som inte gjorde det.

Moon Knights Oscar-värdiga raderade scen

förundras

Hollywood Reporter prata med Månriddare regissören Mohamed Diab, som avslöjade detaljer om en raderad scen som han hoppas Marvel snart kommer att släppa till allmänheten.

Medan han berömmer Isaac som “en geni skådespelare” Diab avslöjade att hans favoritsekvens av honom faktiskt var klippt från det sista avsnittet – ett som toppade hans arbete i avsnitt 5. Scenen visade både Marc och Steven möta sin våldsamma mamma “i ett vitt tomrum”, kanske för att göra fred med sin traumatiska barndom. Diab ringde Isaacs framträdande “Oscar-värdig:”

ANNONS

“Jag tror att han skulle säga att jag bara uppmuntrade honom, men jag säger alltid till honom, ‘Du kommer att vinna allt’, för han är alltid fantastisk. Han är en geni skådespelare. Det ironiska är att min favoritscen av honom klipptes. Det var i avsnitt sex. Hur bra som allt annat var, så toppade han det faktiskt med något ännu bättre. Han konfronterade sin mamma i ett vitt tomrum, och han gick fram och tillbaka mellan Marc och Steven. Och Herregud. Den scenen i sig är en Oscar-värd föreställning. Förhoppningsvis släpper Marvel den scenen en dag eftersom Oscar var ett geni.”

Diab talade också om vilka ögonblick från de två senaste avsnitten som konkurrerar med biffscenen från avsnitt 1, och nämnde hur “de känslomässiga insatserna ökar” i det näst sista bidraget. Samtidigt som han retade att det finns en längre vy av biffscenen, nämnde han scenen med Marcs mammas sittande shiva som ett nyckelögonblick där Isaac förkroppsligar sorg genom tre olika personas på en gång:

“Tja, de känslomässiga insatserna ökar i avsnitt fem. Så om vi pratar om mängden känslomässig intensitet, är allt i avsnitt fem mer intensivt. Förresten, det fanns en längre version av den där biffscenen, som var fantastisk, också. Så mina favoriter skulle vara biffscenen och scenen efter den sittande shivaen när Marc gråter på marken. Och sedan pratar Marc och Steven om det. Oscar gjorde ett fantastiskt jobb och kände sig ledsen genom tre olika människor, och det var en så fantastisk, känslosam scen. Jag bara älskar vad Oscar gjorde där.”

Regissören bekräftade också att Steven alltid var tänkt att överleva i programmet när han fick frågan om det fanns en version där han inte kom tillbaka. Att prata med experter på dissociativ identitetsstörning ledde till att den här showen handlar om att lära sig leva med olika identiteter snarare än att ta bort dem helt och hållet:

“Aldrig. Resan handlar om att Marc och Steven lär sig att leva tillsammans, så du kan inte klippa en av dem. Och förresten, detta är något som vi lärde oss genom att förstå vad DID är genom experterna som vi hade till hands. Människor med DID lärde sig att leva med sin identitet, inte ta bort en eller flera av sina identiteter.”

Arbeta genom tragiska ögonblick i Moon Knight

Avsnitt 5 av Månriddare sätta Marc Spector in i en traumatisk situation där han fick möta sitt förflutna, vilket innebar att stå öga mot öga med sin missbrukande mamma och minnas sorgeperioden efter hennes död. Även om Diab inte kunde lägga in den här scenen i avsnitt 6, gjorde han det klart att han ville att Marc och Steven skulle få möjligheten att möta det hemska förflutna och lägga det bakom sig, så att de kunde gå vidare tillsammans.

ANNONS

Detta skulle också ha knutit de sista två avsnitten till varandra närmare, vilket ger chansen för Marc att känna sig ännu mer hel när han stormade mot Arthur Harrow och gudinnan Ammit. Var det skulle ha passat in i körtiden är ett mysterium, men Diab ville helt klart lägga till ytterligare ett känslosamt ögonblick i det avslutande avsnittet av Marcs första säsong på Disney+.

Den psykiska hälsan spelade en stor roll i att berätta Månriddares berättelse inom MCU, och även om allt inte kom in i finalen, var Diab stenhård på att denna aspekt av huvudpersonens resa skulle berättas så fullständigt som möjligt.

Alla sex avsnitt av Månriddare finns nu att streama på Disney+.

ANNONS

.
#Moon #Knight #tog #bort #tragisk #scen #från #sin #final

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *