Nu går FTC efter Musk över Twitter

Nu går FTC efter Musk över Twitter

Hur mycket hatar den politiska eliten yttrandefriheten? Tillräckligt för att göra allt för att förhindra den självbekände “yttrande-absolutisten” Elon Musk från att ta över Twitter. Nu går Federal Trade Commission (FTC) in för att “granska” Musks köp av Twitter och undersöker om övertagandet bryter mot antitrustlagar eller inte.

Ja, du läste rätt. Fox news rapporterad På torsdag att FTC “ställer upp en deadline för en eventuell antitrustgranskning.” Enligt FTC själv, “i över 100 år har antitrustlagarna haft samma grundläggande mål: att skydda konkurrensprocessen till förmån för konsumenterna, se till att det finns starka incitament för företag att arbeta effektivt, hålla nere priserna och hålla kvaliteten uppe .” Med den standarden borde FTC vara glada över möjligheten att Musk tar över Twitter, eftersom hans engagemang för yttrandefriheten är en skarp avvikelse från den monokroma vänsterismen hos Google, Facebook och Twitter som vi har känt den hittills. Musk gör det inte hota konkurrens; han representerar konkurrens.

Om FTC är genuint orolig för att skydda “konkurrensprocessen till förmån för konsumenterna”, borde den undersöka de andra sociala mediejättarna för deras låsta upprätthållande av policyer som begränsar talet för dem som avviker från vänsterns agenda. Det är det verkliga monopolet här, och det är Elon Musk som har brutit det.

Om Musk ägde ett antal andra sociala medieföretag kan FTC ha anledning till oro. Men Tesla tillverkar elbilar. SpaceX handlar om rymdutforskning. Neuralink är ett neurovetenskapligt företag. Boring Company ägnar sig åt att utveckla höghastighetsresemetoder. Musks köp av Twitter kommer att leda till ett antal sociala medieföretag han äger.

Så varför överväger FTC ens en antitrustgranskning av Twitter? Svaret är uppenbart: FTC är en del av dagens politiska etablissemang, som domineras av vänsterpartister som inte tror på yttrandefriheten och försöker förstöra den i namnet av att utplåna “hatpropaganda” och desinformation. FTC idag är fullt av människor som tror att Old Joe Bidens styrelse för desinformation är en storslagen idé, och att deras vänner, kollegor och allierade borde ha makten att tysta alla som säger att saker de tror är falska, hatiska eller skadliga. på vilket sätt som helst.

En del av denna anläggning är också Open Markets Institute, som påståenden att “ta itu med hot mot vår demokrati, individuella friheter och vår nationella säkerhet från dagens aldrig tidigare skådade nivåer av företagskoncentration och monopolmakt.” Men istället för att kämpa mot de sociala mediejättarnas monopol på vänsterns talbegränsningar, går OMI-chefen Barry Lynn efter Musks förvärv av Twitter. Lynn uppgav, “Open Markets Institute anser att affären utgör ett antal omedelbara och direkta hot mot amerikansk demokrati och yttrandefrihet. Open Markets anser också att affären bryter mot befintlig lag och att Federal Communications Commission (FCC), Justitiedepartementet (DOJ) och Federal Trade Commission (FTC) har riklig befogenhet att blockera den.”

Relaterad: Twitter-anställd är “bruten” över Elon Musk

Det här är en härsken hög med hooey, och det vet Lynn förmodligen. FTC kan mycket väl blockera affären, men om den gör det kommer det att bero på att etablissemanget avgör att ett sådant blockering skulle vara det mest effektiva sättet att hantera problemet Musk presenterar, inte för att det faktiskt har befogenhet att göra det eller eftersom det finns någon faktisk motivering för att inte låta affären gå igenom.

Ännu värre är Lynns påstående att Musks köp av Twitter “utgör ett antal omedelbara och direkta hot mot amerikansk demokrati och yttrandefrihet.” Det här är ett orwellskt “War Is Peace”-territorium. Twitter är just nu en extremvänsterpropagandaplattform som säger att en man inte kan vara kvinna (även om det har slappnat av något sedan nyheterna om Musks förvärv) och att det var chikaneri inblandat i presidentvalet 2020 kan få dig att förbjudas. Otaliga personer som på olika sätt uttalat sig mot vänsterns fantasier och vanföreställningar har förbjudits; andra finns kvar men är kraftigt shadowbanned, vilket betyder att de lika gärna kan vara borta, eftersom knappt någon någonsin ser vad de säger förutom ett fåtal personer med samma sinne.

Om Barry Lynn hade ett uns av genuin oro för “demokrati och yttrandefrihet”, skulle han för länge sedan ha fortsatt att fördöma Twitter. Men nej, han väntade tills “yttrandefrihetsabsolutisten” var redo att ta kontroll över Twitter för att hävda att yttrandefrihetsförsvararen själv var ett hot mot det fria ordet. Detta visar hur mycket förakt vänsterpartister har för sina anhängare: kommer de att tro att yttrandefrihetens försvarare är ett hot mot yttrandefriheten? Visst kommer de att göra det. De kommer att svälja vad som helst.

Och så har vi yttrandefrihetsförsvararna som varnar för yttrandefrihetsabsolutisten, och FTC överväger ett drag mot mannen som bryter upp ett monopol. Det är den värld vi lever i idag.


.
#går #FTC #efter #Musk #över #Twitter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *