'SNL': Benedict Cumberbatch skämtar om att bli "slagen av Will Smith" på Oscarsgalan, hyllar mors dag till mammor i hans liv i inledande monolog

‘SNL’: Benedict Cumberbatch skämtar om att bli “slagen av Will Smith” på Oscarsgalan, hyllar mors dag till mammor i hans liv i inledande monolog

Benedict Cumberbatch gjorde ikväll sitt andra framträdande som värd för SNLsom i sin inledande monolog anspelar på sin nya film Doktor Strange i galenskapens multiversumsom gick på bio i USA på fredag.

“Jag är stolt över att vara tillbaka som värd Saturday Night Live. Det har varit en riktigt rolig vecka. Jag måste dock vara ärlig, eftersom de flesta av sketchförfattarna denna vecka, de pitchar mig skisser varje dag, och de flesta handlade om Doktor Strange“, sa Cumberbatch på toppen. “Det är toppen. Jag älskar killen. Jag älskar att spela karaktären. Filmen går riktigt bra – men jag ha varit i andra filmer.”

Cumberbatch skämtade om att han gick så långt som att uttrycka detta till SNLLorne Michaels, med Michaels som svarar, “Som vad?”

“Jag sa,” Ja, Hundens kraft, till exempel” och han sa, “Ingen såg det.” Jag sa: ‘Kom igen, man. Jag blev nominerad till en Oscar för det. Jag klarade mig bra”, mindes värden. “Jag menar, jag vann inte. Jag blev slagen av Will Smith…Nej, inte fysiskt.”

Efter att ha anspelat på den ökända Oscars smällen, svängde Cumberbatch för att diskutera sin spänning över att kunna vara värd SNLs mors dag show. “Självklart vill jag önska min mamma en riktigt glad mors dag”, sa han. ”Hon är faktiskt på semester i Grekland för tillfället och SNL erbjöd sig att flyga henne hit i första klass, och hon sa: ‘Nej, jag är på en strand i Grekland. Är du galen?'”

Cumberbatch berättade sedan för sin mamma att han älskar henne, och noterade att när han var yngre brukade han och hans mamma ha “dessa konstiga, roliga namn” som de kallade varandra för. “Jag kallade henne ‘Pookie’,” sa han, “och hon kallade mig ‘Benedict Cumberbatch’.”

Senare skämtade han, “Jag gick till en internatskola utanför London – du kanske har hört talas om det – som heter Hogwarts.”

Medan han var där skrev hans mamma “dessa fantastiska brev” till honom, fulla av vackra illustrationer. “Jag kan inte göra det för henne här, uppenbarligen,” konstaterade Cumberbatch, “men jag tänkte att jag skulle använda lite av den här monologen för att tacka henne för allt hon har gjort för mig.”

När sentimental pianomusik började spela gick Cumberbatch över till att tilltala sin mamma direkt. “Hej, mamma. Det är jag, din son – lille Benedikt”, sa han. “Tack för att du alltid finns där för mig.”

Cumberbatch berättade att när han växte upp så hade hans mamma en lösning när han hade problem. “Till exempel, när jag tappade mina två framtänder var jag orolig för att bli retad men du sa,” Det är okej. Försök bara att le utan att öppna munnen”, mindes han. “Det är ett bra råd, men det förklarar också varför jag ler så här på alla röda mattans fotografier än i dag.”

Klipp till ett foto av Cumberbatch där hans leende är mer av en konstig grimas.

“Allvarligt men mamma, tack,” sa han. “Du har visat mig så mycket kärlek och stöd, varje steg på vägen. Jag älskar dig, Pookie.”

Även Cumberbatchs fru Sophie fick en shout-out i kväll, som var i publiken för showen. “Jag är seriöst i konstant, konstant vördnad för dig. Jag menar, till en början födde du våra tre vackra pojkar, och bara det är ett mindre mirakel, som vilken kvinna som helst kommer att berätta för dig”, sa han. “Under tiden, enligt dig, var jag utklädd till en trollkarl – även om det tekniskt sett är en trollkarl.”

Efter att ha förklarat att trollkarlar har kläder – i motsats till hans Marvel-karaktär Doctor Strange, som har en mantel – fortsatte han med att säga att han hoppas när hans fru verkligen tänker på det, att hon kommer att inse att deras bidrag som föräldrar jämnar ut sig. “För om du tycker att det är svårt att vara mamma, försök att göra det här,” sa han med en vridning av handleden. “Ja, jag har precis öppnat en portal. Varsågod.”

Cumberbatch får sällskap till kvällens show av musikaliska gästen Arcade Fire. Kolla in hans öppningsmonolog genom att klicka ovan.


#SNL #Benedict #Cumberbatch #skämtar #att #bli #slagen #Smith #på #Oscarsgalan #hyllar #mors #dag #mammor #hans #liv #inledande #monolog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *