3 observationer efter Harden, Sixers slipar ut Game 4 slugfest till jämna serier

3 observationer efter Harden, Sixers slipar ut Game 4 slugfest till jämna serier

Klichén om att slutspelsserier inte börjar förrän ett lag vinner på vägen — en James Harden använde efter Sixers’ Game 2-förlust i Miami – Låter tveksamt för tillfället.

Sixers vann sin andra tävling i rad i Philadelphia på söndagskvällen, och knöt sin andra omgångsserie mot Heat vid två matcher vardera med en intensiv seger med 116-108 i Wells Fargo Center.

Harden förde dem till mållinjen med massor av clutch shotmaking. Han spelade in 31 poäng, nio assist och sju returer.

Joel Embiid hade 24 poäng och 11 returer. Alla fem Sixers-starterna och Georges Niang gjorde tvåsiffriga mål.

Jimmy Butler var stor med 40 poäng i en förlorande insats.

Dewayne Dedmon missade söndagens match med en sjukdom. Heat-huvudtränaren Erik Spoelstra sa att reservcentret före matchen är “dag till dag” och testade negativt för covid-19.

Match 5 kommer att spelas tisdag kväll i Miami. Här är observationer om Sixers’ Game 4-seger:

Embiid tillbaka i verksamheten offensivt

Sixers var tidigt fast beslutna att få Embiid djupfångster mot mindre försvarare.

Det innebar att man letade efter de rätta vinklarna för att dra nytta av Miamis växling och frontning, samt att man manipulerade Heat så att hjälpförsvarare för en stund var borta från bilden. Harden drog av sig på två ganska hög-låga passningar, och Tobias Harris matade också Embiid för en enkel hink för första kvartalet.

Att trä nålen är dock inte automatiskt. Harden gjorde tre omsättningar i den första perioden, inklusive en när han inte kunde lyfta bollen perfekt i Embiid vid kanten. Och han slog själva fälgen på ett liknande försök i andra kvartalet. Det är frestande att tvångsmata Embiid, men Sixers har ibland bättre alternativ. Miami försökte göra dessa utmanande att utforska ibland genom att plocka upp Harden hela banan.

Embiid var mycket bred kvar på sitt första trepoängsförsök, men han bankade in sitt andra. Han drog det tredje regelbrottet på Gabe Vincent med 8,4 sekunder kvar av den första kvarten när Heat-vakten skrotade med Embiid för position överst i Miamis zon. Embiids två frikast gav honom 15 poäng (på 5-för-6-skott) i den inledande kvarten – bara tre färre än vad han gjorde i fredags i sin återgång till match 3 – och satte upp Sixers med 30-28.

Med en mask för att skydda sin högra orbitala fraktur och spela på ett avslitet ligament i sin högra tumme, kommer Embiid naturligtvis inte att vara hans bästa fysiskt när som helst snart. Starten av spel 4 var åtminstone en uppmuntrande indikation på att han fortfarande kan dominera matcher i båda ändar.

Arbeta runt mer Harden foul problem

Redan innan Harden kallades för sitt andra regelbrott på en laddning med 3:05 kvar i den första, var Shake Milton kvar i Sixers huvudtränare Doc Rivers flexibla rotation. Furkan Korkmaz spelade inte i söndags. Idén med Korkmaz-minuter är verkligen mindre tilltalande när Sixers’ utvändiga skytte är söt och Milton visar att han är en kapabel tvåvägsspelare.

Sixers gjorde ett par nyckeltreor med Harden sittande. Matisse Thybulle slog sin första trippel sedan match 2 i första omgången. Tyrese Maxey dränerade en mot Miami-zonen också. Bam Adebayo och Heats offensiv i allmänhet var föga förvånande mer potent med Embiid på bänken. Sixers gick efter med tre poäng när han checkade in igen, och det verkade inte alls vara ett dåligt resultat för Paul Reeds första stint.

Danny Green hörde “Dan-ny!” sjunger på fältlinjen efter ett personligt 6-0-lopp. Han startade 3 för 3 från långt håll efter en 7-för-9-prestation i spel 3. Det har varit en trevlig tillbakagång till medelvärdet för Green, som bara fick 2 för 14 av tre över spel 1 och 2.

Dessa hoppare var momentum-vändare. Harden hamnade kort i en groove och sänkte en trea över Butler för att utöka Sixers ledning till 56-46. Sixers klarade sedan av en mini-Butler-svall för att gå in i halvtid upp åtta trots noll poäng i andra kvarten från deras stora stjärna.

Härda enormt i andra halvlek slugfest

En grön förveckling med tidigare lagkamraten Kyle Lowry tvingade 34-åringen att lämna i början av tredje kvartalet med fyra fouls. Niang gick in.

Maxey antydde mer magi i andra halvlek efter en 21-poängs prestation efter pausen i spel 3 när 21-åringen drog två frikast på ett baslinjedrev och slog ner en trea.

Tobias Harris anslöt sig sedan till Green med fyra fouls lite under fem minuter in i den tredje. Thybulle ersatte honom och slog in en dunk när Embiid hittade honom fri längs baslinjen. Niang gjorde också ett viktigt skott och svarade på en Butler-trea som sänkte Sixers-kanten till 74-70 med en av hans egna.

Som de många anteckningarna om regelbrott ovan antyder, eskalerade spelets fysiska karaktär under den tredje kvarten och ingen i något av lagen verkade nöjd med domaren förutom spelaren som sköt frikast. Adebayo, PJ Tucker och Max Strus fick alla sina fjärde regelbrott i den tredje. Philadelphia-infödda Markieff Morris spelade sina första eftersäsongsminuter då Miami föredrog veteranforwarden framför rookiecentern Omer Yurtseven.

Visst tog det Morris ungefär en minut att smutskasta Embiid. Och Embiid förnekade senare med eftertryck en ambitiös Morris fadeaway-hoppare.

Sixers avdunstade all oro över Embiids tid på sidlinjen för att börja den fjärde, stränga ihop stopp och dra nytta av en andra raka grov Heat-skyttekväll (7 för 35 från trepunktsintervall). Harden gjorde precis vad laget behövde i andra änden, assisterade en Harris-trea, gjorde två fula skott och sänkte en trippel som utökade Sixers fördel till 97-85.

Han var inte i närheten av att göra massiva skott. Den 10-faldiga All-Star konverterade en trea över Adebayo och körde förbi honom för en layup innan han begravde en annan långdistanshoppare som förde Sixers före med åtta med tre minuter kvar.

Harden släppte ifrån sig ett exalterande skrik efter ytterligare tre. Det skottet gav honom 30 pluspoäng för andra gången som en Sixer och säkerställde att serien ännu inte har börjat, åtminstone enligt en definition.


#observationer #efter #Harden #Sixers #slipar #Game #slugfest #jämna #serier

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *