76ers vs. Heat poäng, takeaways: James Harden, Joel Embiid leder Philadelphia till avgörande match 4-seger över Miami

76ers vs. Heat poäng, takeaways: James Harden, Joel Embiid leder Philadelphia till avgörande match 4-seger över Miami

Philadelphia 76ers har nytt liv i sin semifinalserie i Eastern Conference mot Miami Heat efter sin seger med 116-108 i match 4 på söndagskvällen. Efter att ha förlorat de två första matcherna utan Joel Embiids tjänster har Philadelphia studsat tillbaka i en. stor väg på hemmaplan med lagets MVP-kandidat på golvet.

Till slut ledde Jimmy Butler alla målskyttar med 40 poäng, men det var Sixers balanserade anfall, ledda av James Hardens 31 poäng, nio assist och sju returer som i slutändan ledde till vinst för Philly för att jämna ut serien. Dessa två lag kommer att spela i South Beach på tisdag kväll i Game 4 med öppningstipset planerat till 19:30. Här är de största takeaways från Game 4.

1. Kommer den riktige James Harden att stå upp?

James Harden var Philadelphias bästa spelare på söndagen. Siffrorna, i ett vakuum, var fantastiska: 31 poäng, nio assist och sju returer är den typ av produktion ett lag bör förvänta sig av en spelare som det har investerat lika mycket i som Philly har i Harden. Han gjorde nästan lika många 3-poängare (sex) som Heat gjorde som ett lag (sju).

Och ändå kan jag inte låta bli att undra vad det säger om Harden att det här är den sortens prestation han får beröm för. När allt kommer omkring, han i genomsnitt bara 34 poäng, åtta assist och sju returer för två säsonger sedan. Detta var inte toppen James Harden. Detta var inte ens en återgång till hans gamla jag. Han gjorde bara två tvåpoängsskott i hela matchen. Han var förvisso mer aggressiv som anfallare, och hans 10 frisparksförsök var det näst mest han har förtjänat den här eftersäsongen. Men det är inte som om han återupptäckte sitt gamla första steg. Harden hade skjutit 28,3 procent på sin 3:or i Phillys senaste åtta slutspelsmatcher. Det är inte den han egentligen är. Men det är inte 6-av-10 heller och utan det där heta skottet kommer samtalen kring hans framträdande förmodligen inte att förändras mycket.

Att göra mål är inte allt som Harden gör. Även i sitt komprometterade tillstånd har han varit en fantastisk playmaker för Philly under hela eftersäsongen. Men jag tror inte att vi är riktigt vid den punkt där vi kan se 30-poängsutflykter som något vi kan förvänta oss ofta från Harden ännu. Det är fullt möjligt att skottvariansen svänger mot honom i Game 5 och vi är precis tillbaka där vi började.

2. Butlern gjorde det

Jimmy Butler är en stor målskytt, men inte alltid särskilt ivrig. Han gillar att spela i Miamis jämställdhetsbrott. Han kommer inte att ta 20 skott varje kväll efter eget val. Den här eftersäsongen har precis tvingat honom i handen. Han gjorde 40 poäng i match 4-förlusten, men fram till Bam Adebayos sena poängspel hade han tre gånger så många poäng som alla sina lagkamrater. Efter att ha snittat 21,4 poäng per match i grundserien ligger Butler på nästan 30 i slutspelet. Han gjorde knappt 40 procent av Miamis poäng i de två matcher som dessa lag just spelade i Philadelphia.

Frågan här blir… kan någon annan kliva upp offensivt för Heat? Någon alls? Kyle Lowry har att göra med en svår hamstringsskada. “Jag skulle uttrycka det så här, du vill inte leka med det,” sa Lowry efter Game 4. The Heat har aldrig bett Adebayo att bära en stor börda för att skapa skott. Det är Tyler Herros hela jobb, men han har bara skjutit 9 av 27 under de senaste två matcherna.

Är det dags att damma av Duncan Robinson? Miamis skytte på 90 miljoner dollar har gjort åtta 3-poängare i sin start i slutspelet mot Hawks och har knappt setts sedan dess. Om inte annat kan några Robinson-minuter göra livet lättare för resten av offensiven, eftersom Butler inte kan göra 40 poäng varje kväll.

3. Miamis främsta svaghet är att avslöjas

Miamis offensiv kring Butler har varit ett problem under hela serien, men dess offensiv i fjärde kvartalet har varit ett problem hela säsongen. The Heat rankades 21:a i fjärde kvartalets offensiva betyg denna säsong och 24:a i clutch offensiv rating. Detta är ett lag designat för att kväva dig i försvaret under de första 43 minuterna så att det inte behöver göra mycket mål under de senaste fem. När gör det? Värmen stöter på problem.

Att ha Lowry som dukare skulle göra stor skillnad, men det ser inte ut som att han kommer att bli tillräckligt frisk för att göra en stor inverkan i den här serien. Herro, även när han gör mål, presenterar olika problem. Philly switch-jagade honom i glömska under grundserien, och om Harden är bekväm med att attackera korgen igen, kommer han att försöka göra det i den här serien också. Heat motverkade genom att dubbla Harden på de försöken jagar några gånger under fjärde kvartalet, men Harden är en så bra passningsspelare att det är extremt farligt att spela på det sättet. Adebayo rymmer inte golvet. Tucker gör mer i teorin än i praktiken. Miamis förseelse i slutet av spelet handlar alltför ofta om att “hej Jimmy, tror du att du kan skapa något?”

Det är inte ett problem som går att fixa mitt i en slutspelsserie. Miamis mål måste vara att vinna de tre första kvartalen så den fjärde är mindre problem. De har bara färre sätt att generera poäng i slutminuterna än vad Sixers gör.


#76ers #Heat #poäng #takeaways #James #Harden #Joel #Embiid #leder #Philadelphia #avgörande #match #4seger #över #Miami

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *