AMD Ryzen 6000-serien får DisplayPort 2.0 Ultra-High Bit Rate (UHBR)-certifiering - VideoCardz.com

AMD Ryzen 6000-serien får DisplayPort 2.0 Ultra-High Bit Rate (UHBR)-certifiering – VideoCardz.com


FIRST VESA DISPLAYPORT 2.0 VIDEO KÄLLA OCH SÄNKANHETER KOMPLETT DISPLAYPORT UHBR (ULTRA-HÖG BIT RATE) CERTIFIERING

Kvalificerade VESA DisplayPort auktoriserade testcenter redo för slutprodukt UHBR-certifiering

BEAVERTON, Ore. – 9 maj 2022 – The Video Electronics Standards Association (VESA)®) tillkännagav idag att den första videokällan och bildskärmsenheterna som stöder DisplayPort UHBR (Ultra-high Bit Rate) – de högre datalänkhastigheterna som stöds av DisplayPort standardversion 2.0 – har slutfört certifieringen genom DisplayPort UHBR-certifieringsprogram. För att uppnå denna viktiga milstolpe uppfyllde UHBR-kretsuppsättningsreferenskällor och bildskärmsdesigner från AMD, MediaTek och Realtek framgångsrikt PHY-, länk- och interoperabilitetstestkraven som beskrivs i DisplayPort 2.0 Compliance Test Specification (CTS). De högre bandbredderna som möjliggörs av UHBR stöder en mängd olika användningsfall som okomprimerad 8K 60Hz HDR, 4K 240Hz HDR, två 4K 120Hz HDR eller fyra 4K 60Hz HDR-skärmar via en enda kabel.

VESA meddelade också idag att kvalificerade VESA DisplayPort-auktoriserade testcenter (ATC) är redo att börja testa och certifiera UHBR-slutprodukter med godkänd testutrustning och referenssänka och källenheter för interoperabilitetstestning.

En teknisk demonstration av en referenskälla och sänkenhetsinstallation från AMD och MediaTek som arbetar med UHBR-länkhastigheter kommer att visas upp vid Display Week Symposium and Exhibition i San Jose, Kalifornien, den 10-12 maj 2022 på VESA monter #214 kl. San Jose Convention Center.

VESA

“De här senaste utvecklingarna i DisplayPort UHBR-certifieringsprogram representerar stora steg framåt i utbyggnaden av DisplayPort UHBR-ekosystemet för nya video-, display- och kabelprodukter som stöder högre upplösningar och uppdateringsfrekvenser. Certifiering av UHBR-referensenheter måste genomgå rigorösa tester för att säkerställa att de uppfyller kraven som beskrivs i DisplayPort 2.0 CTS. Vi är glada över att kunna meddela att en uppsättning referenskisel har verifierats för att uppfylla kraven i DisplayPort 2.0-specifikationen genom vårt certifieringsprogram. VESA har nu testinfrastrukturen på plats för att utvärdera och certifiera OEM-slutprodukter, och vi är redo att arbeta med ekosystemet för att ta ut nästa generations DisplayPort-chipset och IP på marknaden.”

— sa James Choate, programansvarig för efterlevnad för VESA.

MediaTek

“Vi är mycket stolta över att vara den första DisplayPort-användaren att uppnå DisplayPort UHBR-certifiering för en diskbänksenhet. Med de funktioner som DisplayPort 2.0 ger till bordet kan vi utveckla avancerade, robusta tekniker som systemtillverkare kan utnyttja för att revolutionera konsumentens visuella upplevelse av högsta kvalitet. VESA kräver mycket stränga tester innan certifiering kan beviljas, vilket gör MediaTeks prestation ännu mer imponerande. Vi är hedrade över att spela en avgörande roll i VESA:s ansträngningar att säkerställa interoperabilitet och leverera branschledande produkter till marknaden.”

— sa Vince Hu, vice vd och general manager, Compute Business Unit, MediaTek Inc.

AMD

“Vi är glada över att fortsätta vårt djupa samarbete med VESA för att utveckla DisplayPort 2.0 UHBR-ekosystemet genom att använda AMD Ryzen™ 6000-seriens processor som en certifierad referenskälla. DisplayPort UHBR-certifieringsprogram kommer att säkerställa att källor, kablar och bildskärmar fungerar sömlöst och bygger ett robust ekosystem som levererar DisplayPort 2.0 UHBR-teknikens fulla potential. UHBR-hastigheter definierade av DisplayPort-standarden representerar ett nytt paradigm för bildskärmsanslutning, med oöverträffad bandbredd för att underlätta smidigt spelande, effektiv videouppspelning och professionella skärmar med mer än 8K upplösning.”

— sa Syed Athar Hussain, VESA-styrelsens vice ordförande och AMD CVP och senior fellow i displaydomänen

Realtek

Vi är stolta över att kunna meddela att vår första DisplayPort 2.0 Rx-lösning och DisplayPort 2.0 Tx-lösning har klarat VESA:s UHBR-certifieringsprogram som genomförts vid Granite River Labs. Detta kommer att hjälpa kunderna att snabbt uppnå slutproduktcertifiering som en del av VESA:s testprogram för interoperabilitet. Med de nya Realtek DisplayPort 2.0 Rx/Tx-lösningarna kan en slutanvändare njuta av en mer responsiv och bättre upplösning på flera skärmapplikationer. Detta erbjuder ett betydande steg framåt som kan tillfredsställa både kommersiella marknader och konsumentmarknader eftersom högkvalitativa monitorer och dockningsstationer fortsätter att utvecklas.”

— Yee-Wei Huang, talesperson och vice ordförande för Multimedia Business Group på Realtek, sa, “

Produktutvecklare som drar nytta av DisplayPort UHBR-certifieringsprogram får möjligheten att använda VESA Certified DisplayPort-logotypen på sina produkter och bli referensenheter för slutanvändning av produktinteroperabilitetstester. Videokällor och bildskärmsenheter från AMD, MediaTek och Realtek har redan certifierats, medan fler käll- och bildskärmsenheter från VESA-medlemsföretag genomgår certifiering. Dessutom har flera UHBR-kompatibla kabelprodukter också genomgått certifiering och är kommersiellt tillgängliga.

Besök produktdatabas för den senaste listan över VESA-certifierade DisplayPort-produkter. För garanterad DisplayPort-prestanda, se till att kontrollera efter DisplayPort-logotypen eftersom endast VESA-certifierade DisplayPort-produkter är auktoriserade att bära logotypen.


“slut på pressmeddelandet”#AMD #Ryzen #6000serien #får #DisplayPort #UltraHigh #Bit #Rate #UHBRcertifiering #VideoCardzcom

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *