Dave Chappelle är inte glad DA kommer inte att anklaga den anklagade på scenen för brott

Dave Chappelle är inte glad DA kommer inte att anklaga den anklagade på scenen för brott

Dave Chappelles advokat säger att komikern är missnöjd med Los Angeles County distriktsåklagare George Gascóns beslut att inte väcka åtal mot mannen som påstås ha attackerat honom på scenen.

“Det är en travesti av rättvisa att Gascón vägrar att åtala det här fallet som ett grovt brott”, sa Gabriel Colwell till New York Post på fredagen. “Stadsadvokaten, som väckte ärendet, gör sitt jobb men DA Gascón borde också göra det. sitt jobb och anklaga detta som grovt brott.

En man som anklagas för att ha attackerat komikern Dave Chappelle åtalas. Annette Arreola rapporterar för Today i LA fredagen den 6 maj 2022.

“… Underhållare i LA behöver veta att detta är ett rättssystem som kommer att skydda dem. Det är ingen tvekan här om att när någon våldsamt överfalls av en annan i besittning av ett dödligt vapen så ska det anklagas för grovt brott.”

Colwell upprepade dessa kommentarer till tidningen Rolling Stone och berättade för publikationen: “Detta är vad Mr Chappelle vill ha. Mr Chappelle vill att det här fallet anklagas som ett grovt brott … Tiotusen människor såg Dave Chappelle överfallen på scenen vid Hollywood Bowl senast Tisdag kväll, och angriparen hade ett dödligt vapen på sig. Det faktum att detta inte anklagas som ett grovt fall av DA är vansinnigt.”

Isaiah Lee, 23, åtalades i torsdags av Los Angeles City Attorney’s Office för singel förseelse räknas av batteri, innehav av ett vapen med avsikt att anfalla, obehörigt tillträde till scenområdet under ett framträdande och genomförande av en handling som försenar en händelse eller stör en artist.

Isaiah Lee, 23, dyker upp i rätten fredagen den 6 maj 2022 på grund av anklagelser om förseelse i attacken mot Dave Chappelle vid Hollywood Bowl.

Lee kommer tillbaka i rätten den 20 maj efter att ha erkänt sig oskyldig till de fyra anklagelserna om förseelser.

Tidigare torsdag meddelade Los Angeles County District Attorney’s Office att de inte skulle lämna in några anklagelser mot Lee.

“Efter att ha granskat bevisen, fastställde åklagare att även om brottsligt beteende inträffade, så utgjorde bevisen som presenterades inte grovt beteende”, enligt ett uttalande från distriktsåklagarmyndigheten.

Kansliet valde att hänskjuta ärendet till stadsåklagarmyndigheten, som handlägger åtal för brott.

Försöken att nå distriktsåklagarkontoret för ett svar på Colwells kommentarer på söndagen var inte framgångsrika.

Myndigheterna sa att Lee rusade på scenen vid Bowl runt 22:45 på tisdag medan Chappelle uppträdde som en del av “Netflix Is A Joke Festival”. Onlinevideon visade att Chappelle kastades till marken av den misstänkte, vilket fick platsens säkerhetspersonal att göra. och Chappelles besättning att rusa upp på scenen för att kuva angriparen. Bland dem som sprang för att skydda Chappelle var skådespelaren/komikern Jamie Foxx.

Här är anklagelserna mot den misstänkte för Dave Chappelle-attacken.

Enligt Los Angeles polisavdelning hade den misstänkte en kopia av ett handvapen utrustad med ett infällbart knivblad. LAPD cirkulerade bilder på vapnet på onsdag eftermiddag.

Lee försökte klättra bakom scenen efter attacken, men blev kraftfullt dämpad av säkerhetsvakten. Efterföljande bilder visade att den blodiga angriparen med blåmärken i ansiktet och en till synes bruten arm placerades på en båre och fördes bort i ambulans.

Lee, som ursprungligen åtalades misstänkt för misshandel med ett dödligt vapen, sitter fortfarande fängslad i stället för $30 000 borgen. Om han lyckas släppa borgen och släpps, beordrades han att hålla sig minst 100 meter bort från Chappelle och Hollywood Bowl.

Lee dök upp i rätten i centrala Los Angeles på fredagen med sin högra arm i en sele – resultatet av hans våldsamma arrestering på scenen i Bowl, när han snabbt och kraftfullt greps av säkerhetstjänsten och Chappelles följe.

Om Lee blir dömd för alla fall kan Lee riskera upp till 18 månader i länsfängelse och/eller upp till 4 000 USD i böter, enligt City Attorney’s Office.

Det var oklart hur den misstänkte kunde bära in ett vapen till platsen. Los Angeles Philharmonic Association, som övervakar Bowl, meddelade på torsdagen att de kommer att stärka säkerheten vid föreställningar som svar på Chappelle-attacken.

På Instagram går Lee under namnet “Noname_Trapper”, vilket är namnet på en rappare vars verk inkluderar en låt från 2020 med titeln “Dave Chappelle”.

Lee lade upp en kort video på Instagram på tisdagen, där han inte sa något annat än att han visade honom bära samma huvtröja som han på bilden bär medan han handfängslade till ambulanspersonalens båra tisdagskvällen efter attacken.

Lee sa ingenting på den korta videon, men använde ett videofilter som visade sig själv med djävulsliknande horn på huvudet och blod som sipprade från hans näsa – också liknande blodet som sågs i hans ansikte efter att han hölls kvar i skålen.

Tisdagens attack inträffade den sista natten av en fyra-nätters förlovning mellan Chappelle och andra artister på Bowl som en del av “Netflix Is A Joke Festival”.

Carla Sims, en representant för Chappelle, utfärdade ett uttalande på onsdagen och kallade attacken “olycklig och oroande”, men sa att komikern inte lät det förstöra den övergripande serien av framträdanden.

“Dave Chappelle firade fyra nätter med komedi och musik och satte rekordförsäljning för en komiker på Hollywood Bowl,” enligt Sims. “Denna körning knyter Chappelle med Monty Python för de mest rubriker av alla komiker på Hollywood Bowl. , och nådde 70 000 fans med olika bakgrunder under den första “Netflix Is A Joke: The Festival”, och han vägrar att låta gårdagens incident överskugga magin i detta historiska ögonblick.”

På torsdagskvällen gjorde Chappelle ett överraskande framträdande i Comedy Store på Sunset Boulevard, och enligt olika mediarapporter sa komikern att han hade en chans att prata med Lee innan han fördes bort av ambulanspersonal.

Chappelle berättade för folkmassan att Lee hävdade att attacken var utformad för att uppmärksamma Lees mormors svåra situation, som fördrevs från sitt hem i Brooklyn på grund av gentrifiering.

.
#Dave #Chappelle #är #inte #glad #kommer #inte #att #anklaga #den #anklagade #på #scenen #för #brott

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *