Jessica Biel är den permanentade, yxsvingande hemmafrun från helvetet

Jessica Biel är den permanentade, yxsvingande hemmafrun från helvetet

Godis, Hulus fem avsnitt av true-crime miniserie utspelar sig i förorterna till det tidiga 1980-talets Texas, ställer två frågor om sin självbetitlade inspiration, Candace Montgomery. För det första: Vad fick den saliga hemmafrun och semesterbibelstudieledaren att hacka ihjäl sin vän Betty Gore med en yxa? Och för det andra: Hur fan övertygade hon en jury om att hon slog sin vän 41 gånger i självförsvar?

Jessica Bielen gång Camdens egensinniga dotter på 7:e himlen och senare den självbetitlade syndaren vidare Syndaren, spelar nu en annan motstridig karaktär av tro. Candace Montgomery, en körsångerska och söndagsskollärare, är en glad pelare i hennes samhälle, älskad av både barn och vuxna. Hon är den perfekta folien för Betty Gore, en saturnisk disciplinär som förlorar sitt jobb som lärare för att hon inte kan hålla sin klass i kö utan att få dem alla frihetsberövade. (Vid flera tillfällen.) Melanie Lynskey, som kikar ut under en peruk som är skuren skål, spelar den dödsdömda sorgliga säcken med en blandning av bitterhet och utmattning. Så varför dödade Candy henne?

Både Candy och Betty verkar ha grepp om intimitet i sina äktenskap med plikttrogna men oengagerade män. Candys försök att återupptända lågan med sin hängivna, godhjärtade man, Pat (Timothy Simons), fortsätt gå upp i rök och låter henne träna sina sexuella frustrationer i badkaret – åtminstone tills hon äntligen bestämmer sig för att ta en älskare. Betty, samtidigt, tillbringar halva sin tid på skärmen och tigger sin man, Allan (Pablo Schreiber), att sluta lämna henne så ofta för att jobba helgresor. För henne är hemmet som en fängelsecell — mörkt och fullt av ljud som hon inte kan kontrollera. (Även om det i det här fallet bara är… att barn är barn.)

Lika söt som hon kan verka på utsidan, maskerar Candys sockersöta beläggning en skadlig härva av undertryckt ilska och frustrationer som inte är olik de som plågar hennes vän. Medan Betty bär sin bitterhet på ärmen, gömmer Candy den i sin kärna.

Jessica Biel ersattes Elisabeth Moss som seriens stjärna förra året, och det är svårt att föreställa sig hur serien kan ha sett ut med Handmaid’s Tale och Lysande tjejer stjärnan i mitten. Men för den här produktionen känns Biel som det perfekta valet att spela Candace – karismatisk, svindlande och vild. Hon leder med mjuka leenden och understryker dem med dissociativa blickar på medeldistans; hennes överupptagna hemmafrukaraktär är kärleksfull och inhemsk men också atletisk och hård.

Resten av skådespelaren har ett liknande slag. Lynskey, som har haft en stund sedan dess Yellowjackets exploderad, pendlar mellan empatisk, ynklig och frustrerande som Betty; Schreibers Allan tycks både älska och hata sin fru, och Orange är det nya svartas resident Porr ‘Stache är förtjusande skicklig på att spela den berövade änklingen. (Kom för att Allan säger att han inte vet hur man byter blöja men tror att hans ingenjörsexamen kommer att hjälpa honom att räkna ut det, och stanna så länge han får reda på vad som händer när du laddar en diskmaskin med vanlig gammal diskmedel.)

Simons stjäl tyst showen i varje scen han är i som Pat, en älskvärd knark vars intuition som pappa är mycket skarpare än hans insikt om sin fru. Och en gång Lag & ordning: SVU ADA Raul Esparza är ett inspirerat val att spela Candys advokat, Don Crowder – som hon kände från kyrkan och som programmet antyder kände Candy kanske lite närmare än de ville att någon i rättssalen skulle inse.

Simons stjäl tyst showen i varje scen han är i som Pat, en älskvärd knark vars intuition som pappa är mycket skarpare än hans insikt om sin fru.

Fans av Syndarensom såg Biel spela en annan hemsökt mördarkaraktär i sin första säsong, kommer att känna igen Godiss inställning till dess sanna brottslighet. Liksom USA-dramat antar Hulu-miniserien en “whydunit”-inställning till mysteriet i dess kärna – en användbar taktik som säkerställer att alla tittare, de som redan känner till detaljerna om Montgomerys dödande av Gore och de som inte gör det, kommer att finna sig själva fascinerad. Skaparna Nick Antosca (Handlingen) och Robin Veith (Expansen) blanda långsamt sjudande kriminaldrama med humor som flirtar med lägret men aldrig helt omfamnar det.

Men under hela sin fem-avsnitt, Godis antyder den mer säkra serien – eller kanske, gjord för TV-filmen – som kan ha varit. Tidiga scener som ett ångande volleybollspel fyllt av smygande rumpblickar och high-fives på lårnivå spelas in med en stillsam humor som med tiden tyvärr ger vika för mer uppriktig rättssalsdrama. Jag kom på mig själv att konsekvent önska att showen hade tillåtit sig bara en tum till latitud – bara lite mer humor här, lite mer egensinnig energi där. I frånvaro av verklig spänning, Godis har en tendens att snurra på hjulen – en lite syrlig ton på en annars söt formula.

.
#Jessica #Biel #är #den #permanentade #yxsvingande #hemmafrun #från #helvetet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *