Möt The Only Person Keeping Action RPG Babylons Fall Alive

Möt The Only Person Keeping Action RPG Babylons Fall Alive

En Babylons Fall-bild som visar en ensam karaktär som stirrar upp på någon obeliskliknande struktur framför dem.

Babylons fall, den oroliga live-service action-RPG från actionspelsarmaturerna Platinum Games, har till synes träffat livsuppehåll. Efter två månader på marknaden och ett ljummet mottagande vid lanseringen, reducerades Square Enix senaste insats till bara en spelare på PC förra veckan. De avslöjade sig på Twitter efter VGC rapporterade det chockerande spelarantalet via Steam-diagramdata. Det visade sig att det var det Gfinity journalisten Dashiell Wood, som sa Babylons fall är ett “defekt men charmigt” spel han hoppas kunna övertyga vänner att leka med honom.

Babylons fall släpptes den 3 mars för PC- och PlayStation-konsoler men blev snabbt panorerad av kritiker för dess fula texturer, intetsägande hack-and-slash-strid och oinspirerade spelslinga. Vår egen Ethan Gach märkte det PS5:s nya sämsta speloch Steam-spelare slet den i strimlor i massor av användarrecensioner. Spelets framtidsutsikter såg så hemska ut att Square Enix, ungefär två veckor efter att det kom ut, var tvungen att släppa ett uttalande lovande Babylons fall var inte en död match även om antalet samtidiga spelare fortsatte att minska. Men medan folk har övergett Squares senaste plundrar-RPG, berättade Wood Kotaku över Twitter DM:s som han hittar Babylons fall “intressant” trots dess brister.

“Det finns en riktig underdog charm till hela den här upplevelsen,” sa Wood. “Det är naturligtvis ett Platinum-spel och jag har alltid varit ett stort fan av deras arbete. I Babylons fall, kan du se många av deras kännetecken. Striden är faktiskt väldigt rolig när man tar tag i det och det finns mycket djup där man experimenterar med olika byggen. Din karaktär har en ganska standardklass men också en unik “Gideon Coffin”, som har slots som fungerar som ditt dragset. Det finns praktiskt taget obegränsade kombinationer av föremål att spela in och var och en förändrar upplevelsen drastiskt, vilket ger ett intressant spel.”

Wood sa att på natten den 3 maj, där Babylons fall såg bara en enda samtidig spelare (honom), han hade loggat in lite innan sänggåendet för att kolla upp saker. Spelet avslutades nyligen dess NieR: Automater tidsbegränsat evenemang, där spelare kunde köpa och låsa upp kostymer baserade på Platinums genreblandning och enormt framgångsrika action-RPG. Så Wood ville se vad som fanns i spelbutiken, bara för att finna att navvärlden var karg.

“När det gäller hur det är att vara en av få personer som fortfarande spelar, märker du inte riktigt om du inte är utanför uppdrag,” sa Wood. “Uppdragen är alla i fristående små områden, men det finns en obestridlig känsla av kuslighet som strövar omkring i navvärlden. Det är enormt och öde. Direkt när spelet lanserades, skulle du se den udda spelaren gå ut med sina affärer hos köpmän eller vad som helst, men de flesta dagar nu är det bara en total spökstad. Det kan vara roligt att vandra runt, men skalan gör bristen på spelare ännu mer påtaglig. Föreställ dig Limsa Lomensa från FFXIVmen helt tom.”

Wood tror anledningen till det Babylons fall är tom är tvåfaldig. En: Den har “ganska aggressiva” mikrotransaktioner som snabbt kan torka ut din plånbok. Och två: De “smutsiga, suddiga och leriga” bilderna ger en obehaglig upplevelse. Det finns också prislappen på $60 för vad han i slutändan kallade ett “nedslående” spel. Han hoppas att ett klipp kan locka spelare att ta upp det, särskilt eftersom det har crossplay och uppenbarligen massor av omspelbarhet.

En Babylon's Fall-bild som visar fyra olika spelares karaktärer uppställda som förberedelser för strid eller något.

Trä planerar att avsluta Babylons fall som han ser det, Balan Wonderworldoch Lämnas vid liv som “en trevlig trilogi” av felaktiga men charmiga spel. Han uppskattar att han har cirka 25 timmar kvar och har inget emot tjafset eftersom, som han refererade till Tommy Wiseaus RummetWood är fascinerad av spelets hemska.

“Jag är den stolta ägaren till båda Balan Wonderworld och Lämnas vid liv Collector’s Editions. (Håller tummarna [Square] släpper en för Babylons fall också…), sa Wood. “Du kan säga vad du vill om deras kvalitet som videospel, men det är något charmigt med var och en av dem. Uppenbarligen spelar jag många spel professionellt och många AAA-spel nuförtiden är otroligt polerade upplevelser. Det började verkligen tråka ut mig efter ett tag så det har varit uppfriskande att spela några titlar från andra änden av spektrumet. Om något, deras brister gör dem mycket mer intressanta att spela och diskutera än vad sådana som Naughty Dog eller Rockstar Games har lagt ut. Det finns så mycket att gräva i och undersöka här. Babylons fall är som sin egen lilla pussellåda med katastrofala cock-ups.”

När detta skrivs, Babylons falls antal samtidiga spelare kämpar för att behålla de tvåsiffriga, med ungefär 50 personer som spelat under de senaste 24 timmarna och bara åtta eller så roaming runt navvärlden just nu. Naturligtvis spåras allt detta på PC, så det är troligt att konsolspelarens bas är större.

.
#Möt #Person #Keeping #Action #RPG #Babylons #Fall #Alive

Leave a Comment

Your email address will not be published.