Stöld Amber Heard hennes vittnesmål mot Johnny Depp från filmen The Talented Mr Ripley?  Här är en faktakontroll

Stöld Amber Heard hennes vittnesmål mot Johnny Depp från filmen The Talented Mr Ripley? Här är en faktakontroll

Rättegången om ärekränkning i mångmiljoner dollar mellan kändisexen Johnny Depp och Amber Heard pågår för närvarande. Johnny har stämt Amber på 50 miljoner dollar och hävdar att hon antydde att han misshandlat henne under deras äktenskap, vilket ledde till att han förlorade arbete och social ställning. Amber har motstämt sin exman på 100 miljoner dollar. I rättegången, som pågår i Virginia, gav Amber sitt vittnesmål denna vecka och många källor på sociala medier hävdade att flera delar av det var “kopierat” från filmer. Vi kontrollerar om det verkligen är fallet. Läs även: Johnny Depp skrattar efter att Amber Heard vittnat om att hon “låtit honom ta av sig sina egna stövlar”. Kolla på

Fredagen den 6 maj ställde Amber upp för att ge sitt vittnesmål i rättegången och beskrev de påstådda övergreppen hon utsatts för i händerna på sin exman Johnny. Flera kritiker hävdade att Amber “uppträdde för juryn” och ställde upp. Mitt i dessa anklagelser hävdade några användare av sociala medier att en del av Ambers vittnesmål där hon pratade om Johnny Depp “kopierades ordagrant” från filmen The Talented Mr Ripley.

Flera tweets påstod sig dela en del av Ambers vittnesmål. Texten liknade verkligen en rad från filmen från 1999, som spelade Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow. Ett konto delade jämförelsen och skrev: “Kolla in det här. Amber Heard på läktaren igår och vad hon sa jämfört med replikerna i The Talented Mr Ripley. Holy smokes det här är GALET.”

I filmen pratar Marge (Gwyneth) om Dickie (Jude) med Ripley (Matt) och säger: “Det där med Dicke … det är som att solen skiner på dig, och det är strålande. Och så glömmer han bort dig och det är väldigt, väldigt kallt. När du har hans uppmärksamhet känner du att du är den enda personen i världen, det är därför alla älskar honom så mycket.” Användare på sociala medier hävdade att Amber använde samma monolog i sitt vittnesmål och ersatte Johnny med Dickie.

Hindustan Times kunde göra en faktakontroll av Ambers vittnesmål baserat på versionen som liveströmmades och tillgänglig i allmänhetens egendom för att säkerställa att skådespelaren faktiskt inte stal repliker från eller citerade The Talented Mr Ripley. Faktum är att de tidigare nämnda raderna inte förekommer i hennes vittnesmål någonstans. I delar av hennes vittnesmål liknar hennes språk och ton den linje som nämns. Ett särskilt uttalande i vittnesmålet är där Amber hävdar: “När jag var runt Johnny kände jag mig som den vackraste personen i världen – då skulle han försvinna.” Detta liknar raden från filmen men är inte “ordagrant”. kopia’ som påstås.

Den internationella faktagranskningswebbplatsen Snopes och nyhetstidningen Newsweek genomförde också sin oberoende faktagranskning av vittnesmålet och kom fram till samma slutsats. “Ryktet om att Amber Heard citerade filmen The Talented Mr. Ripley i sitt vittnesmål är falskt, de fraserna sas inte under hennes vittnesmål”, avslutade Newsweek.

Snopes analyserade andra memer som gjorde rundan, som hävdade att uttalandet gjordes i Ambers inledande argument. Den fann: “Memet säger att citatet kom från Heards “öppningsförklaring”. Detta är dock ett märkligt påstående, eftersom det var Heards advokat, inte Heard själv, som gjorde ett inledande uttalande å hennes vägnar.” Dessutom uppgav den att inga videobevis på skådespelaren som sa den frasen har presenterats.

Den pågående rättegången beror på en tidningsartikel från 2018 som Amber gjorde för Washington Post. I den hade Amber pratat om att ha överlevt våld i hemmet men hade inte namngett Johnny. Johnny hävdade att implikationen skadade hans karriär. Under de närmaste åren lades en planerad Pirates of the Caribbean-film, där skådespelaren skulle återuppta sin ikoniska roll som Jack Sparrow, på is. Han ersattes även i filmserien Fantastic Beasts av Mads Mikkelsen.

Johnny och Amber träffades när de spelade in för The Rum Diary. De gifte sig 2015 men skilde sig mindre än två år senare. Amber har hävdat att hon utsatts för fysiska och sexuella övergrepp i händerna på sin exman. Som svar har Johnny förnekat alla dessa anklagelser och lagt till att det var Amber som misshandlade honom.

.
#Stöld #Amber #Heard #hennes #vittnesmål #mot #Johnny #Depp #från #filmen #Talented #Ripley #Här #är #faktakontroll

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *