Våra första intryck av F1 22 som EA-inflytande visar - The Race

Våra första intryck av F1 22 som EA-inflytande visar – The Race

Namnkonventionen som ändras för årets Formel 1-släpp är inte det mest visuella tecknet på att detta är den första riktiga officiella F1-titeln som släpps sedan EA förvärvade Codemasters.

Även om övertagandet skedde före förra årets release, är årets F1 22 den första som har ordentligt EA-inflytande och det var uppenbart under förhandsvisningen ledd av Lee Mather, senior creative director för F1-spelen, som har gett mer information om F1 22, inklusive den helt nya F1 Life-funktionen.

Även om det inte ingick i förhandsversionen av spelet The Race gavs, visade några tidiga skärmdumpar alternativ för anpassning av din förare utanför en racingkontext.

Så du kan tjäna t-shirts, byxor, träningsskor, solglasögon och hattar samt inredning till lägenhetsområdet som F1 Life-läget är tematiskt. Den bästa racingspelsjämförelsen att dra på skulle vara Test Drive Unlimited 2, som hade ett liknande utbud av anpassningsalternativ.

Syftet med F1 Life är att fungera som ett navområde för flera spelare mellan loppen. Det kommer också att vara en plats att visa upp superbilarna du har låst upp.

McLaren, Ferrari, Mercedes och Aston Martin kommer alla att ha vägbilsmodeller i spelet som kommer att vara körbara. Vilka bilar specifikt har inte avslöjats officiellt ännu, även om McLaren 720s gjorde ett kort framträdande i slutet av spelets Miami-trailer och McLaren Artura visades under presentationen. Utöver det kommer även båda säkerhetsbilarna att vara körbara.

På många sätt fungerar superbilarna som ersättare för de klassiska F1-bilarna som inte överlevde övergången från F1 2020 till F1 2021. Det beror på att evenemang med dessa bilar kommer att integreras i karriärläge på liknande sätt som inbjudningsevenemangen med klassiska bilar var i F1 2020.

Tidsattack, checkpoint-utmaning och jakthändelser återvänder alla från F1 2020 men har nu superbilarna istället för gamla F1-bilar. Utöver dessa evenemang är autocross, drift, medelhastighetszon och rivaliserande duell. Superbilarna och två säkerhetsbilar kommer också att vara tillgängliga att köra i tidkörning men det finns inga ord om att de kan användas i mer konventionella lopp i grand prix-läge.

Även om vi ännu inte har kunnat prova den sidan av spelet så här långt, finns det många nya funktioner som vi har kunnat se i aktion i en förhandsversion av F1 22.

De visuellt mest intressanta av dessa är de nya sändningarna och interaktiva alternativen för formationsvarv, säkerhetsbilsperioder och pitstops.

När sändningsalternativet är valt tar spelet kontrollen från spelaren och visar handlingen, vanligtvis, från kameror vid marken. För formationsvarvet visar den dig en förkortad version av den samtidigt som den visar TV-tornets grafik över allas startdäck och de förväntade racestrategierna – medvetet liknande hur verkliga TV-sändningar av lopp presenteras.

Alternativet för sändningssäkerhetsbilar har mer praktiska fördelar eftersom det minskar tiden som ägnas åt att vänta på att få tävla igen. När du väl kommit ikapp på baksidan av säkerhetsvagnståget kommer du att få några bilder av olika förare i tåget, i ett fall får du en grafik som visar vilken förare som var den förmodade mästerskapsledaren och var de sprang på banan, innan att få tillbaka kontrollen över din bil precis innan säkerhetsbilen går tillbaka in i depån.

F1 22 Förhandsgranska Alex Jacques Alternativ Bild

Under dessa sändningsliknande avsnitt kommer du att få några rader av kommentarer för att lägga till känslan av att se ett lopp utvecklas. Dessa kan vara från David Croft eller, nytt för F1 22, Alex Jacques, med spelare som kan välja vem kommentatorn är.

Andra som kommer att låna ut sina röster till F1-spelet för första gången inkluderar Natalie Pinkham och för andra territorier kommer det att vara Jacques Villeneuve, Jean-Eric Vergne och Sascha Roos. Ersätter den mångåriga raceingenjören Jeff i årets spel är den tidigare McLaren-mekanikern som blev presentatören Marc Priestley.

Sändningssektionerna är valfria och du kan istället välja de interaktiva versionerna av formationsvarv, pitstop och safety car-perioder. Till formationsvarven i år är kravet att manuellt parkera i din rutplats.

F1 22 Förhandsgranska Interactive Formation Lap Pic

Om det görs felaktigt kommer spelet att återställa din bil till rätt position, men du kan också använda denna extra frihet till din fördel genom att parkera upp i en specifik vinkel för att försöka täcka av en motståndare i början.

Mängden extra interaktion för pitstops är dock minimal eftersom spelare i båda alternativen fortfarande måste sakta ner i tid och använda pitlane-hastighetsbegränsaren och sedan avaktivera den igen när de lämnar depån.

Till viss del har pitstops haft en viss grad av interaktivitet i de tidigare F1-spelen då du måste bygga upp varvtalet och accelerera bort från ditt stopp. Nytt för F1 22 är dock att behöva ta tid när du ska förvandla till din låda, vilket görs med en enkel knapptryckning. Hur väl du tar tid som påverkar hastigheten på ditt pitstop, med potential att se depåbesättningen kämpa för att byta däck eller framvinge.

F1 22 Förhandsgranska Interactive Pit Stop Pic

Under presentationen avslöjade Mather att ett teams depåbesättning kommer att kunna uppgraderas i förar- och mitt teamkarriärlägen.

Andra förändringar i karriärläget inkluderar tillägget av ett nytt övningsprogram som heter AR heatmap. Från det lilla som visades verkar det vara utformat för att lära spelarna racinglinjen runt varje krets med tanke på att du får poäng baserat på hur styvt du håller dig till den idealiska linjen runt varje hörn.

Avdelningshändelser har omarbetats och det kommer att finnas några scenarier som kan ha kortsiktiga och långsiktiga effekter. Ett exempel som gavs var ett problem med ett teams faciliteter, som kan ignoreras men innebär att det kommer att kosta mer att åtgärda i framtiden än om du åtgärdade problemet omedelbart.

En annan mindre förändring som är relevant för mitt team-karriärläge, såväl som multiplayer, är att det finns fyra olika lackfärger för din bils färg. De är glansiga, satin, matta och metalliska.

F1 22 Förhandsvisning Sprint Race Alternativ Bild

Sprintlopp har lagts till i karriärläge för lämpligt grand prix men spelare kan välja att ha ett sprintrace helgformat på vilken bana som helst i grand prix-läge.

Som man kan förvänta sig har hanteringen av bilarna omarbetats med uppdaterad däckmodell och fjädringsfysik utformad för att exakt replikera den nya, tyngre generationen F1-bilar. Vad som framgick av The Races praktiska erfarenhet av spelet är att du måste vara mycket mer känslig på gasen än i F1 2021 eftersom det är mycket lättare att snurra när du är i en låg växel utan att modulera din inmatning av gaspedalen.

Alla som hoppades på en fortsättning av F1 2021:s berättelseläge för bromspunkt i det här spelet kommer att bli besvikna eftersom det inte kommer att inkluderas i F1 22. Anledningen som Mather citerade var att det är en tvåårig utvecklingscykel att lägga till i en berättelse, därav avsaknaden av en i F1 2020 trots den korta F2-historien i F1 2019 och sedan Braking Point i F1 2021. Det betyder att det finns en chans att vi kommer att se ett helt nytt story-läge i nästa års F1-spel, men ett kommer definitivt att vinna’ inte inkluderas i årets release.

Med spelets fullständiga release mindre än två månader bort bör det inte dröja länge innan fler detaljer avslöjas om F1 22. Det kommer att inkludera ikon F1-drivrutiner, av vilka sju inkluderades i F1 2021 och fler lovade att läggas till för F1 22.


#Våra #första #intryck #som #EAinflytande #visar #Race

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *