1396148727

Verstappen upprymd med “comeback” vinst i Miami – men uppmanar Red Bull att stryka “hit and miss” helger | Formel 1®

Red Bulls Max Verstappen sa att hans seger i Sunshine State blev desto sötare med tanke på hans tuffa start på Miami Grand Prix-helgen – men han varnade laget att fortsätta det hårda arbetet när han närmar sig Charles Leclercs ledning.

Den regerande mästaren vann sitt andra Grand Prix i rad, backade upp en grand slam på Imola med seger i Miamis första Grand Prix någonsin, brottades ledningen från stavsittaren Leclerc tidigt och behöll den i den sena Safety Car-omstarten. Det kom efter att hans bil stannade i FP2 och orsakade bristande körning, som holländaren sa fortfarande gjorde ont honom när det kom till kvalet.

DAGENS FÖRARE: Verstappen får din röst efter att ha väntat på Leclerc i Miami

Men efter att ha vunnit loppet i söndags sa Verstappen: ”Ja det är klart, det är en väldigt bra comeback. Jag gjorde inte ens en [practice] start, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig i själva starten. Men vi hade en bra lansering, och jag såg möjligheten att gå runt utanför [of Sainz] i tur 1 så jag försökte. Tur att det fungerade.

“Sedan var jag såklart inte särskilt nöjd med den där Safety Car, men förstås förstås fullt ut vad som hände, och man kan naturligtvis inte bli alltför besviken över det för det har även tidigare gynnat mig i vissa lopp. Jag visste att det skulle bli tufft till slutet, det var ganska fysiskt där ute – nu de kommande 10 varven var vi tvungna att vara raka! På en sådan här bana är det inte lätt.”

Miami Grand Prix 2022: Se det unika prispallens firande på Miami International Autodrome

Trots sin seger sa Verstappen att Red Bull fortfarande plågas av pålitlighetsgremlins och uppmanade laget att reda ut dem. Lagkamraten Sergio Perez, som slutade fyra, drabbades av kraftförlust tidigt i loppet i jakten på prispallen Carlos Sainz.

“Vi har fortfarande problem som vi måste lösa”, fortsatte Verstappen. “Vi är snabba men som ni ser var min fredag ​​hemsk, vilket inte var bra om man vill ha en bra helg. Jag tror också att Checo hade några problem under loppet, så vi måste vara på topp. Vi har mycket potential, men vi måste se till att det är pålitligt.

“Vi måste bara skapa en riktigt positiv helg utan problem. Jag tror såklart att vi hade det i Imola men det är fortfarande lite av en hit och miss, för mycket.”

LÄS MER: Verstappen vinner inledande Miami Grand Prix över Leclerc efter sent Safety Car-drama


Perez hade ett sensorproblem, som kostade honom kraft, i hans jakt på Carlos Sainz

Oavsett vilket skrev Verstappen historia på söndagen med den första Grand Prix-segern någonsin på Miami International Autodrome. Viktigare för honom var den “otroliga atmosfären” runt banan – och det faktum att han nu bara är 19 poäng bakom Leclerc i ställningen.

”Jag tycker att det var en otrolig stämning, verkligen otroligt välorganiserat. Riktigt kul att se det; det är inte lätt att arrangera ett sådant här evenemang. Men de gjorde ett fantastiskt jobb. Jag hade väldigt roligt att köra runt. Jag tror att vi kan förbättra några områden rent spårmässigt.

MÅSTE SE: Dramatic Gasly och Norris kontakt tar fram Safety Car i Miami GP

“Men jag måste säga att i loppet var sektor 1 ganska kul. Jag tror att sektor 2 hade varit trevligt om det hade varit lite snabbare och flytande, för den F1-bil vi har nu… [Turn] 14-15 chicane är en knepig kombination.

“Jag menar, det är ytterligare 25 eller 26 poäng, eller hur? Men det är en trevlig lokal, det är säkert – men ändå har du samma antal poäng som du kan få.”

Tryck här för att prenumerera på F1 TV för förbättrad tävlingstäckning, exklusiva shower, arkivvideo och mer.

#Verstappen #upprymd #med #comeback #vinst #Miami #men #uppmanar #Red #Bull #att #stryka #hit #helger #Formel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *