Al Horford hjälper Celtics att dra sig ifrån Bucks på fjärde plats, och andra observationer när Boston binder serier vid två matcher vardera - The Boston Globe

Al Horford hjälper Celtics att dra sig ifrån Bucks på fjärde plats, och andra observationer när Boston binder serier vid två matcher vardera – The Boston Globe

Tatum verkade hitta sin groove på slutet och hjälpte till att avsluta Bucks med sin 30-poängsnatt. Giannis Antetokounmpo hade 34 poäng och 18 returer för Milwaukee.

Celtics återvann fördelen på hemmaplan och vet nu att vägen till konferensfinalen återigen kommer att gå genom TD Garden. Match 5 spelas i Boston på onsdag kväll.

Celtics låg under, 80-73, i början av den fjärde, med Brown på bänken med fem fouls. Men Horford ville inte låta dem blekna. Han utbröt för 10 poäng under de första fyra minuterna av kvartalet, inklusive ett våldsamt enhandsslam när han blev fälld av Antetokounmpo, och en 3-poängare med 8:08 kvar som gav Boston en ledning på 88-85, oavgjort för sin störst till den punkten.

Efter att Bucks tryckt tillbaka framför, 94-92, på en Antetokounmpo-upplägg, svarade Horford med en 3-poängare och ett 3-poängsspel, vilket gav Celtics en fördel på 98-94.

Sedan satte Tatum ihop en av de dominerande sträckorna som blev så bekanta under hans All-NBA-kalibersäsong, och hällde in 10 poäng under en 98-sekunders sträcka för att släppa Bucks.

Observationer från spelet:

▪ Tatum, som kom efter den kanske sämsta slutspelsmatchen i sin karriär, började matchen med att missa en 3-poängare illa men han attackerade för en stark enhandsdunk över Brook Lopez. Det var den sortens spel som kan få igång en kämpande spelare. Han rullade in en mid-range jumper några minuter senare, men fick sitt andra regelbrott när han tryckte av samtidigt som han frigjorde utrymme nära foullinjen i sista minuten av den första kvarten. Dessa push-offs har blivit för vanliga för Tatum, och det känns som att de börjar bli uppringda oftare. Försvaret kanske till och med letar efter sätt att sälja det, och han måste anpassa sig. Han var 1 för 6 från 3-poängslinjen i första halvlek.

▪ Daniel Theis fyllde på beundransvärt för Williams när han stod utanför i nästan en månad efter en knäoperation, men han hamnade i en tuff plats efter att ha spelat totalt sex minuter i den här serien och gick in i natten. I sin första kvarts stint missade han ett par 3-poängare innan han hamnade på baksidan när Lopez slog sitt dunkförsök på sargen. Men Theis höll upp bra i försvaret i första halvlek, utmanade konsekvent skott längs backlinjen och hjälpte Boston att tända snabba brytchanser.

▪ Celtics blev överträffade med Antetokounmpo på bänken i match 3, knappast en hållbar strategi mot ett lag som redan är utan skadade All-Star Khris Middleton. Men de utnyttjade hans korta frånvaro under första halvan på måndagen och överträffade Bucks med 9 poäng på knappt fyra minuter. När han Antetokounmpo låg på golvet gjorde Boston ett bättre jobb med att hålla marken och tvingade honom att skjuta bort från omkretsen.

▪ Celtics gick efter med 4 poäng när Brown gick till bänken efter att ha tagit sitt fjärde regelbrott vid 9:03-strecket efter den tredje. Bara 23 sekunder senare fick Boston sin fjärde lagfoul för kvartalet, och Bucks drog fördel av att vara i straffen under resten av perioden. Med Antetokounmpo i spetsen pressade de sig mot sargen och drog antingen kontakt eller hittade enkla chanser på grund av Bostons förhoppningar om att undvika kontakt. Antetokounmpo gjorde mål inne med 3:15 kvar för att ge Bucks en 76-65 ledning.

▪ Brown gav en explosion av energi när han återvände med cirka fyra minuter kvar, slog en trepoängare och gjorde mål innanför innan han rusade uppåt och först gjorde ett blockerande regelbrott på Holiday, hans fjärde. Men Bucks, som inte har haft mycket framgång med utmanande samtal i den här serien, var framgångsrika med den här. En massiv sving där Brown plockade upp sitt femte regelbrott på laddningen och går tillbaka till bänken. Celtics överträffades med 17 poäng i tredje kvartalet av match 3 och 8 i match 4.

▪ Var hade Celtics varit under dessa två matcher i Milwaukee utan Horford? Han följde upp sin utmärkta match 3 med ytterligare en produktiv första halvlek i match 2. Horford gjorde alla fyra skotten, gav rejält motstånd i målningen mot Antetokounmpo och gick till pausvila med 11 poäng, 4 returer och 1 assist. Trots att Boston låg 1 poäng under i halvtid, överträffade det Bucks med 6 under Horfords 18:36 på golvet.

▪ Celtics förtjänar lite beröm för sitt perimeterförsvar, men det var något alarmerande att de stod inför ett underläge i serien med 2-1 trots att de höll Milwaukee på 27,9 procent av skotten utanför bågen under de tre första matcherna. Även genomsnittliga skyttelag kan bli heta, och när Milwaukee slog tre i rad under den första kvarten såg det ut som att det här kunde vara den matchen. Men Bucks kunde inte upprätthålla det momentumet, eftersom de gick in i halvtid med bara 5 mot 17 (29,4 procent).

▪ Det fanns gott om tomma platser i början av match 2 i Boston på grund av 19.00-tipset som rusningstid skrattar åt. Men Bucks har att göra med problem med centrala tidszoner. Den här matchen började klockan 18:30 lokalt och arenan var ungefär halvfull vid öppningstipset. Celtics kunde dock inte dra fördel av den reducerade juicen.


Adam Himmelsbach kan nås på adam.himmelsbach@globe.com. Följ honom på Twitter @adamhimmelsbach.


#Horford #hjälper #Celtics #att #dra #sig #ifrån #Bucks #på #fjärde #plats #och #andra #observationer #när #Boston #binder #serier #vid #två #matcher #vardera #Boston #Globe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *