"Candy"

Här är Candy Montgomery & om hon sitter i fängelse för att ha mördat sin bästa vän och älskares fru

Om du har sett Candy på Hulu kanske du undrar där Candy Montgomery är nu och om hon sitter i fängelse för mordet på sin nära vän, Betty Gore.

Godis är baserat på det verkliga fallet med Candy Montomgery, en hemmafru som anklagades för att ha mördat sin nära vän, Betty Gore, i Wylie, Texas, den 13 juni 1980, efter att ha haft en utomäktenskaplig affär med Bettys man, Allan Gore. Candy – som bodde vid Gores med sin man, Pat Montgomery, och deras två barn – anklagades för att ha misshandlat Betty 41 gånger med en trefots yxa. I en intervju med Popkultur, Jessica Biel, som spelar huvudrollen som Candy och även verkställande producerar serien, avslöjade varför hon ville spela karaktären. “[Candy is] En så fascinerande person, och berättelsen är nästan för galen för att vara verklig, är vad det känns som för mig”, sa Biel. “Men jag älskar bara patologin hos en sådan karaktär. Och jag är bara intresserad av människor och varför de gör som de gör. Jag tänker alltid som “Wow, vi kan alla göra vad som helst.” Hon fortsatte, “Jag gillar att sätta mig precis vid kanten där och titta över och [ask], ‘Kan jag göra det här?’ Det är frågorna som jag alltid ställer mig specifikt med ett projekt som detta.”

Biel förklarade också E! Nyheter om hur hon kan relatera till Candy, trots hennes karaktärs påstådda brott. “När vi började komma in i det och verkligen började förstå vilka dessa karaktärer är, bara patologin för hur det var att vara kvinna på den tiden på 80-talet, tror jag att jag verkligen kunde känna empati med dessa kvinnor.” Hon sa. “Jag kunde se mig själv kämpa med några av samma problem som de kämpar med.” Hon fortsatte, “Pressen av att vara kvinna och försöka göra allt med ett leende på läpparna, familjetryck och arbetspress och allt. Jag känner att.”

I en intervju med Pop Culture förklarade Melanie Lynskey, som spelar Betty, hur hon ville göra Betty rättvisa med sitt framträdande i Godis. “Jag älskade alla små stunder där de bara visar vardagligheten i förortslivet som dessa kvinnor levde och hur mycket som lades på deras axlar – hur mycket de hade att göra varje dag, hur utmattade de båda var och hur [we] sakta lära känna dem båda”, sa hon. “Sedan kulminerar det hela i slutet av showen på det här sättet som är så chockerande.”

Hon fortsatte, “Jag ville se till att hennes historia berättades på ett så fullständigt sätt som möjligt. Att du fick en förståelse för det faktum att hon var en kvinna som verkligen kämpade och absolut inte hade någon hjälp i något avseende och bara ensamheten i det – att vara någon som behövde hjälp och fick det från ingenstans under den tiden då alla var ska bara vara som, “Oh, jag gifte mig, så det är resten av mitt liv som är satt.”

Men tillbaka till Candy. Så var är Candy Montgomery nu och gick hon i fängelse för mordet på Betty Gore? Läs vidare för vad vi vet om den sanna historien bakom Godis och om Candy Montgomery fortfarande lever.

Vad hände med Candy Montgomery?

Bild: Tina Rowden / ©Hulu / Courtesy Everett Collection

Vad hände med Candy Montgomery? Candy – som föddes som Candice Wheeler – anklagades för att ha mördat sin nära vän, Betty Gore, i Wylie, Texas, den 13 juni 1980, efter att ha haft en utomäktenskaplig affär med Bettys man, Allan Gore. Candy – som bodde vid the Gores med sin man, Pat Montgomery, och deras två barn – träffade Betty, en mellanstadielärare, vid en gudstjänst i United Methodist Church of Lucas i Collin County, Texas, och blev nära vänner.

Enligt Texas Monthly, Candy erkände mordet i en hypnossession med psykiatern Dr Fred Fason. Hon hävdade under sin rättegång att hon besökte Betty för att hämta en baddräkt till Bettys dotter, Alisa, som bodde hos Candy och hennes man över natten. När hon var hemma hos Betty konfronterade Betty Candy om affären med Allan, som Candy erkände men berättade för Betty att det hände för “länge sedan”. Candy hävdade vid rättegången att Betty lämnade rummet och kom tillbaka med en yxa, som hon använde för att hota Candy med att aldrig se Allan igen, vilket Candy gick med på. När hon tog upp Alisas baddräkt bad Candy Betty om ursäkt, vilket, hon hävdade, fick Betty att bli arg på henne och knuffade in henne i ett grovkök. Candy hävdade att hon och Betty hade en lång kamp som orsakade skärsår på hennes tå och huvud. Hon hävdade också att Betty sa till henne att hon ville “döda” henne. Candy påstod också att hon lyckades ta yxan från Betty och använde bladet på Betty i självförsvar innan hennes vän kunde attackera henne igen. I skräck över att hon dödade Betty försökte Candy lämna rummet, men innan hon hann göra det hävdade hon att Betty stoppade henne genom att slå hennes kropp mot dörren.

En kamp uppstod mellan Betty och Candy, eftersom Betty vägrade att låta Candy lämna. Under slagsmålet sa Betty till Candy att “tysta”, vilket satte Candy igång och fick henne att slå henne med yxan till “punkten av total utmattning”. Under sin hypnossession hävdade Candy också att hon led av barndomstrauma som utlöstes när hon blev tillsagd att “tysta”. Dagen för Bettys mord var Allan utanför stan. När han inte kunde nå sin fru per telefon bad han grannarna kolla upp henne. Efter att de tvingat sig in i hemmet upptäckte de Bettys döda kropp, eftersom Betty och Allans 1-åriga dotter, Bethany, som hade sovit i sin spjälsäng i ett annat rum vid tidpunkten för mordet, grät och var vaken. . Några meter från Betty låg en tre fot lång yxa, som myndigheterna hävdade att Candy brukade hugga Betty 41 gånger, inklusive 28 gånger på hennes huvud och ansikte.

Strax efter mordet förvandlade Betty sig till lokala myndigheter och sattes på en borgen på 100 000 dollar, enligt Fort Worth Star-Telegram. Efter en åtta dagar lång rättegång – där försvaret hävdade att Candy agerade i självförsvar och åklagarmyndigheten hävdade att Betty var vid medvetande när de flesta knivhuggen skedde och att hennes död var avsiktlig (och att hon också duschade i Bettys badrum efter mordet )—Candy friades från anklagelser om mord i oktober 1980. Psykiatriker vittnade vid rättegången och hävdade att Candy hade en “dissociativ reaktion” som fick henne att knivhugga Betty upprepade gånger. Mordet skyddades också under Texas “Stand Your Ground”-lag som tillåter användning av dödligt våld om nödvändigt för att förhindra ett våldsamt brott, som Bettys våldsamma hot mot Candy.

Var är Candy Montgomery nu?

Bild: Tina Rowden / ©Hulu / Courtesy Everett Collection.

Var är Candy Montgomery nu? Enligt Texas Monthly lämnade Candy och hennes man, Pat, Texas strax efter rättegången 1980 och flyttade till Georgia. De skilde sig fyra år senare. Enligt Entertainment Weekly bytte Candy tillbaka sitt namn till Candace Wheeler (hennes flicknamn) och bor fortfarande i Georgia, där hon arbetar som mentalvårdsrådgivare med sin dotter, Jenny.

I en intervju med Entertainment Weekly 2022 avslöjade Biel att hon försökte kontakta en representant för Candy för att se “hon var intresserad av att ha vilken konversation som helst.” “Hon var inte intresserad,” sa Biel. För att spela Candy pratade Biel med Candys advokat, Robert Udashen, en av hennes två advokater som försvarade henne i hennes fall, som Biel kallade en “stor informationsresurs” för Godis.

Biel förklarade också varför hon drogs till Candy och Bettys fall för Godis. “Under 90 procent av sina liv levde de dessa mycket normala, förortsliv, och sedan bom, den här galna saken händer,” sa hon. “Hon var tvungen att vara älskad och sympatisk och trevlig och snäll och någon som du verkligen kan stå bakom, och sedan efter att den här galna saken har hänt vill jag fortfarande att du konstigt nog ska stå bakom henne”, säger hon. Lynskey tillade om Betty, “Jag kände bara att jag kände henne, och delar av mig var delar av henne.” Hon fortsatte, “Du lever i den här känslan och det kan ibland kännas lite repetitivt, men det är vad depression också känns som.”

Biel öppnade också för hur hon kunde sympatisera med både Betty och Candy. “Några av teman var definitivt ilska,” sa Biel. “Undervärderad är ett bra ord… Ensamhet, ilska och jag tror att detta samhälleliga tryck och behov av perfektion.” Lynskey tillade, “Det finns denna förväntan på kvinnor att göra allt och inte klaga. Och väldigt mycket som var närvarande vid den här tiden och i det här samhället. Det är ganska vackert att se en berättelse om två kvinnor som kämpar och går tillväga för sina liv så gott de kan, men som agerar på olika sätt – klarar sig, inte klarar sig – och sedan kommer det hela till sin spets på det här hemska sättet .”

Biel avslöjade också att det var “mycket diskussion” om huruvida man överhuvudtaget skulle visa Bettys våldsamma mord i Godis. “Pendeln svängde på det här sättet, sedan svängde den tillbaka på det här sättet och sedan landade den tillbaka i mitten,” sa Biel. “Allt vi gjorde, det togs från domstolsdokumenten, så vi försökte verkligen vara väldigt sanna mot hennes verkliga historia.” Lynskey tillade, “Jag förstår rädslan för att visa något sådant eftersom det är så intensivt och upprörande, men samtidigt är det vad historien handlar om. Det här hemska som hände. Jag vet inte om du vill skygga för brutaliteten i det och hur helt fruktansvärt det var och intensiteten med vilken det måste ha hänt.”

Godis finns att streama på Hulu. Så här gör du annars titta på det gratis.

Vårt uppdrag på STYLECASTER är att ge stil till folket, och vi har bara produkter som vi tror att du kommer att älska lika mycket som vi gör. Observera att om du köper något genom att klicka på en länk i denna artikel kan vi få en liten provision på försäljningen.

Nytt nyhetsbrev för underhållning


#Här #är #Candy #Montgomery #hon #sitter #fängelse #för #att #mördat #sin #bästa #vän #och #älskares #fru

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *