76ers Joel Embiid säger att han inte är arg över att han inte är MVP, men han vet inte vad han måste göra för att vinna den

76ers Joel Embiid säger att han inte är arg över att han inte är MVP, men han vet inte vad han måste göra för att vinna den

Philadelphia 76ers stor man Joel Embiid hade en smärtsam natt på tisdagen, då han skadade ryggen och förvärrade sin orbitala fraktur igen under en förlust av match 5 mot Miami-hetta i sin andra omgångs slutspelsserie. För att lägga förolämpning till skada tillfrågades Embiid sedan av reportrar om hans reaktion på rapporter om att Denver NuggetsNikola Jokic kommer att utses till MVP.

Embiid sa att han inte var förvånad över nyheten, och hade väntat på resultatet ända sedan en halmundersökning av ESPNs Tim Bontemps mot slutet av den ordinarie säsongen visade att de flesta väljare lutade sig mot Jokic. Det gjorde att han inte var särskilt upprörd.

Ändå delade Embiid några bredare tankar om röstningsprocessen och vem som får rösta. Det är värt att gå igenom den senare delen av hans svar.

“Självklart, grattis till Nikola, han förtjänade det. Han hade en fantastisk säsong. Det finns inget rätt eller fel. Det fanns många kandidater. Det kunde ha gått hur som helst. Giannis, Devin Booker att vara i det överlägset bästa laget i ligan, så jag antar att det varje år handlar om vad ni än bestämmer er, vad som än passar in i berättelsen så långt som vem som kommer att vinna.”

Embiid har rätt i att det fanns ett gäng förtjänta kandidater. Det slutade med att det blev ett tvåmannalopp mellan honom och Jokic, men Giannis Antetokounmpo hade lätt kunnat vinna sin tredje trofé och du skulle lätt kunna hävda Devin Booker som den bästa spelaren i det bästa laget.

Och även om det aldrig uttryckligen erkänns, finns det en narrativ aspekt av priset. Lagframgång, spelarnas karriärbågar och tidigare resultat spelar roll; det är inte strikt en “bästa spelare i ligan” beteckning. Det är därför Lebron James har inte 10 MVP:er och hur bra Jokic än är nästa säsong har han noll chans att vinna. Ironiskt nog är den narrativa aspekten varför Embiid förmodligen kommer att vinna den nästa säsong så länge han håller sig frisk.

“Men för mig är det enda jag kommer att säga om dessa utmärkelser att tills jag inte vet hur jag ska förklara det. Jag går tillbaka till vad jag hörde på en podcast. Bill Simmons säger i princip ‘f— Jalen Green.’ Om du ska tillåta den här typen av människor att rösta på dessa utmärkelser är det inte rättvist Jalen Green var i en position att tjäna ett supermax, eller jag vet inte, ett All-Star-framträdande? Du har någon som låter så och har mycket makt. Han kan svaja många andra mediamedlemmar och du fick någon att säga den typen av saker, jag tycker inte att det är rättvist. Jag tycker inte att det är okej.”

Detta är bara något relaterat till den faktiska MVP-diskussionen och verkar som ett allmänt skott på media. Det är också värt att notera att det här specifika Simmons-skämtet som hela tiden refereras till var ett (kanske olämpligt) skämt som har tagits helt ur sitt sammanhang. Men Embiids större poäng om problemen med att omröstning om pris har ekonomiska konsekvenser för spelarna delas brett.

“Det är egentligen det enda jag kommer att säga om de utmärkelserna. Jag är inte arg. De senaste två åren i rad har jag placerat mig själv i den positionen. Det hände inte. Det är nästan som vid det här laget, det är vad som än händer, händer. Förra året kampanjade jag om det, i år svarade jag på frågor när jag blev tillfrågad, och nästa, du vet, några år innan jag går i pension är det nästan så att jag inte vet vad mer jag ska göra att vinna det. För mig är det precis vad som helst. Det handlar om — inte för att jag inte fokuserade på helheten, men det är verkligen dags att verkligen lägga all min energi på den större bilden, som är att vinna det hela.”

Embiid undrar vad han måste göra för att vinna MVP är verkligen rättvist, eftersom han var mer än välförtjänt den här säsongen. Men i sanning gjorde han vad han skulle göra och kontrollerade vad han kunde kontrollera. Det enda han gjorde “fel” var att spela så här bra under samma säsong som två andra historiskt stora spelare.

Den mer intressanta aspekten av detta citat är att Embiid erkänner hur mycket han hade tänkt på MVP. Han kanske inte var upprörd över det faktiska resultatet, men det är uppenbart att hela processen tyngde honom till viss del. Kanske kommer en vikt att lyftas från hans axlar om han kan sluta oroa sig för det nästa säsong.


#76ers #Joel #Embiid #säger #att #han #inte #är #arg #över #att #han #inte #är #MVP #men #han #vet #inte #vad #han #måste #göra #för #att #vinna #den

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *