Memo: PGA Tour nekar släpp för LIV-evenemanget

Memo: PGA Tour nekar släpp för LIV-evenemanget

PGA Tour har nekat släpp till spelare som vill spela i det första evenemanget i den Saudiarabien-finansierade LIV Golf Invitational Series, enligt ett memo som erhållits av ESPN.

Debutturneringen, som kommer att äga rum i London den 9 till 11 juni, sammanfaller med PGA Tours RBC Canadian Open den veckan. Som ett resultat skulle PGA Tour-spelare behöva beviljas frisläppande från touren för att tävla i LIV-turneringen.

Förväntningen var att PGA-touren skulle ge utsläpp till spelare, liknande de som den har gett för andra internationella evenemang, men det kommer inte att vara fallet, eftersom touren meddelade sina spelare genom ett memo på tisdag.

“Vi har meddelat de som har ansökt om att deras begäran har avvisats i enlighet med PGA Tour Tournament Regulations. Som sådan är Tour-medlemmar inte auktoriserade att delta i Saudi Golf Leagues London-evenemang enligt våra regler”, stod det i PM. “Som en medlemsorganisation tror vi att detta beslut ligger i PGA-tourens och dess spelares bästa intresse.”

Som svar, LIV Golf VD Greg Norman utfärdade ett uttalande till flera medier och kallade tourens beslut “antigolfare, anti-fan och konkurrensbegränsande.”

“Tråkigt nog verkar PGA Tour inriktad på att neka professionella golfare deras rätt att spela golf, såvida det inte är exklusivt i en PGA Tour-turnering”, sa han som en del av uttalandet.

“Men oavsett vilka hinder PGA-touren lägger i vår väg kommer vi inte att stoppas. Vi kommer att fortsätta att ge spelare alternativ som främjar det fantastiska golfspelet globalt.”

Norman berättade för ESPN förra veckan att han hade registrerat spelare som var villiga att utmana PGA Tours position i domstol.

“Jag kan bara tala om information som getts till mig av vårt juridiska team, och jag har ett extremt begåvat juridiskt team inom antitrust- och konkurrensbegränsande lagar, och vi tror att vi är i rätt position”, sa Norman. “Vi tror att spelarna är oberoende entreprenörer och har rätt att gå och spela vart de än vill spela.”

LIV-serien med åtta evenemang kommer att innehålla fyra turneringar som spelas i USA. Det kommer att innehålla sju ordinarie säsongsevenemang och en final i lagmästerskapsmatchen på Trump Doral i Miami från 28 till 30 oktober.

Det andra saudiska evenemanget är planerat till 1-3 juli på Pumpkin Ridge Golf Club i Portland, Oregon. Den 17 maj är deadline för att begära frisläppande från turnén för det evenemanget.

Det förutsågs att releaser kunde beviljas för utländska evenemang, men inte för turneringar i USA

“Portland kommer förmodligen att vara ett intressant strandhuvud för spelarsläpp och de som vill komma och spela”, sa Norman förra veckan. “Men oavsett, det kommer att hända. Portland kommer att äga rum. Samma sak med Trump Bedminster, International, Rich Harvest Farms och Trump Doral. Allt kommer att hända.”

Phil Mickelson är bland spelarna som hade sökt frisläppande för att spela i London-evenemanget, sa hans långvariga agent, Steve Loy från Sportfive, förra månaden. Långåriga PGA Tour-medlemmar Lee Westwood och Sergio Garcia har också bekräftat att de begärt utsläpp från turnén.

Norman berättade för ESPN förra veckan att mer än 200 spelare hade registrerat sig för det första evenemanget, inklusive cirka 15 av de 100 bästa i den officiella världsgolfrankingen.

Norman sa att han hade försökt arbeta med PGA Tour, men Monahan hade inte varit villig att göra det.

“Att på PGA-touren säga att vi är en utbrytarliga är helt fel”, sa Norman. “Vi är inte en utbrytarturné, vi är en tillsats till golfspelets ekosystem. För att kasta den här spänningen emot mig [is wrong]. Det går till andra institutioner också. Bara för att jag är väldigt välsignad och lyckligt lottad att vara VD för denna möjlighet att växa golfspelet, rikta mig inte mot mig av specifika saker och skäl. Det är galet.”

.
#Memo #PGA #Tour #nekar #släpp #för #LIVevenemanget

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *