UFC-tjänstemannen Marc Ratner tilltalar Charles Oliveira som saknar vikt, medger att träningsskalan kan ha manipulerats

UFC-tjänstemannen Marc Ratner tilltalar Charles Oliveira som saknar vikt, medger att träningsskalan kan ha manipulerats

Charles Oliveira levererade ännu en fantastisk prestation för att avsluta UFC 274 den gångna helgen efter en inlämning i första omgången Justin Gaethje men hans seger var förstörd efter att han missade vikt före kampen.

Drygt 24 timmar före evenemanget slog Oliveira vågen på 155,5 pund – ett halvt pund över gränsen för en mästerskapsmatch – och hans lättviktstitel togs bort. Nästan omedelbart efter det hände, MMA Fighting bekräftas av flera källor som övningsvågen fighters använder för att kontrollera sin vikt innan den officiella invägningen kan ha varit avstängd, vilket kan ha varit anledningen till att Oliveira trodde att han redan hade träffat målet innan han fick veta att han var över gränsen.

Som svar på dessa frågor, UFC vice president för regulatoriska frågor Marc Ratner tog upp Oliveiras problem samtidigt som man tog upp legitimiteten för den våg som användes vid de officiella invägningarna.

“Den officiella vågen, som var den de vägde in i fredags med Arizona Commission mellan 9 och 11 var när den invägningen ägde rum, 28 av fighters gick upp i vikt”, sa Ratner till MMA på Sirius XM. “Så jag är väldigt, väldigt säker på att det inte fanns något olämpligt i den skalan. Den skalan var korrekt.

“Vad folk pratar om, kvällen innan, det finns en våg där fighters kan komma ner och kontrollera sin vikt. Vissa fighters ville ändra vågen från pounds till kilogram, vilket du kan göra, och jag tror att det kan ha slagit det – och vi har inga bevis för någonting – men det kan ha slagit övningsvågen ur kalibrering.”

En andra våg används på både värdhotellet för evenemanget och backstage där fighters kan kontrollera sin vikt innan de ställer sig inför en kommissionstjänsteman för själva invägningarna.

Enligt Ratner informerades UFC-tjänstemän om problemet med träningsvågen, vilket sedan ledde till att en varning utfärdades till fighters strax innan den officiella invägningen startade samma morgon.

“När vi fick reda på att det var ett problem med vågen tidigt på fredagsmorgonen, någonstans runt 8 eller 8:30 [a.m.]vi fick en annan våg som kalibrerades och lade ut den där, sa Ratner.

“När fighters först kom ner på fredagsmorgonen gick de till vågen och då skulle de veta om de var lite över och de hade en chans att gå ner i vikt.”

Olyckligtvis nådde Oliveira vågen på 155,5 pund och även efter en extra timme för att minska det ytterligare halva pundet kunde han inte komma ner till lättviktsgränsen för mästerskapskampen.

“Jag är inte säker på vilken tid Charles eller hans läger kom ner på fredagen men han säger att han kollade vikten på torsdagskvällen och att han mådde bra,” sa Ratner. “Jag kan med säkerhet säga i fredags att det inte var något fel på den officiella skalan.”

Även om Oliveira i slutändan var framgångsrik i sin kamp mot Gaethje, kostade viktfrågan honom fortfarande UFC:s lättviktstitel och nu anses han vara nummer 1-utmanaren i divisionen snarare än titelförsvarande mästare.

När det gäller att ta itu med denna fråga för framtida evenemang, stängde snarare ner förslagen om att UFC eller de atletiska kommissionerna skulle göra förändringen till digitala vågar.

Rather tror att flytten faktiskt kan orsaka ännu större problem, varför han inte ser någon anledning att ändra de nuvarande vågarna som används för UFC-vägningarna.

“Digitala vågar ibland får du tiondelar av uns, ett pund är 16 uns så du skulle hata att ha en vanlig kamp och vikten är tänkt att vara [155 pounds] och du kommer upp till 156 och på den digitala vågen kan du väga 156,2”, förklarade Ratner. “Det är inte vettigt det heller.

“Vi har alltid använt köttvågen, den är exakt, den är balanserad, den är kalibrerad, så jag har inga problem att använda den. Vi har lyckats använda det under de senaste 15 åren som jag har gjort det.”

#UFCtjänstemannen #Marc #Ratner #tilltalar #Charles #Oliveira #som #saknar #vikt #medger #att #träningsskalan #kan #manipulerats

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *