android-auto-split-screen-hero-1

Android Auto är nästan redo för läge med delad skärm när strömmande videoappar kommer till Automotive

Medan de flesta av de stora meddelanden från Google I/O 2022 kom igår under keynoten eller i sessioner strax efter, dag två har fortfarande ett par spännande produktspecifika avslöjar. Under en session tillägnad Android för bilartillkännagavs flera betydande förändringar som kommer att göra upplevelsen i bilen mer bekväm och njutbar.

Den kanske största kommande förändringen är lanseringen av det efterlängtade delad skärmläge. Det här läget upptäcktes först i slutet av förra året och placerar navigationsvyn, mediaspelaren och en kontextuell överlagring på samma skärm. Den nya layouten anpassar sig till alla skärmstorlekar och bildförhållande och ändrar designen för att utnyttja utrymmet på bästa sätt.

DAGENS VIDEO FÖR ANDROIDPOLICE

Google har tidigare släppt en uppdatering som lägger till möjligheten att skicka Smarta svar som svar på meddelanden, men detta verkar bara vara en del av de kontextuella åtgärder som användare kommer att kunna vidta med bara ett par tryck. Till exempel visar demovideon med delad skärm också en åtgärd som låter användare dela sin förväntade ankomsttid med en kontakt.

Läget för delad skärm förväntas rulla ut “lagom till sommaren”, vilket sannolikt betyder inom de närmaste sex veckorna eller så.

Bilar med Google inbyggt (tidigare kallat Android Automotive) är också på väg att få något nytt eftersom de är på väg att vara gratis att spela upp videor medan bilen är parkerad. Ursprungligen tillkännagav tidigare i år med YouTube som fokus, fler streamingappar kommer nu att gå med i listan, inklusive Tubi och Epix Now. Detta kommer att ge förare fler sätt att underhålla sig medan de laddar sin bil eller väntar på att hämta mat.

Google planerar också att utöka denna kapacitet för att stödja Google Cast, så det blir ännu enklare att hitta videor att spela upp medan du väntar. Det finns också en webbläsare på gång, vilket ger förare ett annat sätt att göra vägkantsforskning.

Inget specifikt sades om hur lång tid detta kommer att ta att rulla ut, och det är inte klart om alla dessa funktioner kommer att komma samtidigt. Men om det ursprungliga tillkännagivandet stämmer kan videouppspelning vara exklusivt för Volvo under en kort tid innan den rullar ut till andra märken.

Eftersom detta är en utvecklarkonferens finns det också några nya saker för apptillverkarna. Den största enskilda detaljen är att appar nu kan byggas för att rikta in sig på ett enda bibliotek som fungerar med både Android Auto och Android Automotive OS, vilket sparar mycket tid och energi med att bygga och publicera separata varianter.

Nya appmallar och kategorier har också lagts till för att stödja fler typer av parkerings- och navigeringsappar, och även för att lägga till “förarappar” till navigationskategorin, vilket gör det möjligt för företag som Lyft att tillhandahålla anpassade verktyg som passar deras förare.

Dessa och flera andra nya funktioner lades till som en del av Car App Library v1.3. Nya API:er ger också medieappar möjlighet att ge rekommendationer för Google Assistants föreslagna lyssningsfunktion, och nya verktyg för att förbättra navigeringsupplevelsen, som “alarmer” för att informera förare om saker som trafikkameror.

Medan vi har sett några av dessa saker under de senaste månaderna visar Google upp mycket mer raffinerade och polerade versioner som visar att strategin i bilen är på god väg.


Android 13 Beta 2 utökar vad du kan skapa med Emoji Kitchen

Läs Nästa


Om författaren

#Android #Auto #är #nästan #redo #för #läge #med #delad #skärm #när #strömmande #videoappar #kommer #Automotive

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *