Vita huset kämpar för svar på brist på modersmjölksersättning

Vita huset kämpar för svar på brist på modersmjölksersättning

Efter att ha tillkännagivit en rad begränsade åtgärder som Biden-administrationen tar för att ta itu med bristen, kunde Vita husets pressekreterare Jen Psaki på torsdagen inte tydligt svara på frågor från CNN:s MJ Lee om den federala regeringens vägledning för oroliga föräldrar som inte kan hitta en lösning för att mata sina barn .

På frågan om vad en förälder som inte har tillgång till modersmjölksersättning eller bröstmjölk bör göra – om det finns en telefonjour de kan ringa eller om de ska bege sig till sjukhuset, till exempel – sade Psaki: “Jag skulle säga att de är viktiga folkhälsofrågor. Men … det jag kan förmedla till er alla är vad vi gör för att ta itu med just den oro, som tar alla steg vi kan för att säkerställa att det finns tillgång på butikshyllorna och vi har ökat utbudet över de senaste fyra veckorna.”

När man tryckte på vilken statlig myndighet sådana frågor skulle vara bättre riktade mot och vad en förälder bör göra om de inte kan hitta formel, sade Psaki, utan att namnge en myndighet,: “Vi uppmuntrar verkligen alla föräldrar som har oro för sitt barns hälsa eller välbefinnande. -att ringa sin läkare eller barnläkare.”

Amerikanska butiker har haft svårt att hålla mjölkersättning i lager i månader på grund av ett återkallande, inflation och problem med leveranskedjan. Tillverkare har sagt att de producerar med full kapacitet, men det räcker inte för att hålla jämna steg med efterfrågan.

Amerikanska livsmedelsbutikers hyllor hade ännu mindre modersmjölksersättning förra veckan än de hade veckan innan, enligt en ny rapport från Datasembly, en dataspårningsbyrå i realtid som mäter hur mycket produkt som är tillgänglig.

Rapporten, som släpptes på tisdagen, visade att sluträntan för modersmjölksersättning i USA låg på 43 % för veckan som slutade den 8 maj. Den låg på 40 % under föregående vecka. Som jämförelse kan nämnas att under första halvåret 2021, när utbudet av formeln ansågs stabilt, låg andelen slut i lager mellan 2 % och 8 %. Men takten har ökat stadigt sedan dess. Ytterligare data från byrån visade att mer än 50% av formeln är slut i lager i åtta stater och District of Columbia. För veckan innan hade bara sex stater den nivån av brist.

Administrationens senaste steg för att komma till rätta med bristen inkluderar att uppmana stater att ge statliga mottagare av näringsstöd mer flexibilitet i de varianter av modersmjölksersättning de kan köpa, och uppmanar Federal Trade Commission och delstaternas åklagare att slå ner på prissänkningar från tillverkare och import av mer formel från utlandet.

Tillkännagivandet kom efter att Biden talat med formelåterförsäljare och tillverkare – inklusive VD:arna för Wal-Mart, Target, Reckitt och Gerber – för att diskutera den pågående krisen.

Specifikt, sade Psaki, diskuterade Biden hur Reckitt och Gerber har ökat produktionen mitt i en formelåterkallelse av Abbott Nutrition. Och samtalet med Wal-Mart och Target fokuserade på deras arbete med att lagra hyllor med formel, även på landsbygden. Hon sa också att de nya stegen kommer efter arbete som har pågått “i veckor och månader nu.”

Psaki, som var peppad av frågor om bristen under torsdagens briefing, bekräftade att användningen av lagen om försvarsproduktion – som tillåter regeringen mer kontroll under nödsituationer för att styra industriproduktionen – ligger kvar på bordet. Men även om hon sa att administrationens befintliga ansträngningar har haft “framgång” med att öka produktionen den senaste veckan, har Psaki och andra Biden-tjänstemän avböjt att förutsäga när butikshyllorna kommer att återgå till det normala.

Och medan US Food and Drug Administration sa i ett uttalande till CNN att dess dygnet-runt-arbete med tillverkare borde öka utbudet, erbjöd byrån inga detaljer om tidpunkten för ökningen.

Abbott Nutrition, som återkallade flera partier av deras formel i februari efter att de kopplats till infektioner hos spädbarn, sade på onsdagen att dess anläggning i Sturgis, Michigan, skulle kunna vara igång inom två veckor, och produkten kan vara tillbaka på hyllorna om sex till åtta veckor, med förbehåll för godkännande av FDA.

Abbott sa att det håller på att förbättra sina system och protokoll vid anläggningen och att det också gör uppgraderingar av anläggningen.

I ett samtal med reportrar sa en högre tjänsteman i förvaltningen att FDA kommer att tillkännage “mycket snart” hur USA kommer att kunna importera mer formel från utlandet men avböjde att ge ytterligare detaljer.

Tidigare tillkännagav FDA andra åtgärder för att komma till rätta med bristen, vilket inkluderade ett nära samarbete med industrin för att maximera produktionskapaciteten, påskynda FDA-recensioner, utökade öppettider för tillverkare och uppmana återförsäljargrupper att överväga att sätta inköpsgränser för vissa produkter för att förhindra hamstring .

På torsdagen sa FDA till CNN att byrån “gör allt som står i dess makt” för att se till att det finns tillräckligt med formel för människor som behöver det, och tillade att de inser “att många konsumenter inte har kunnat få tillgång till modersmjölksersättning och kritisk medicin mat som de är vana vid att använda och är frustrerade över sin oförmåga att göra det.”

FDA sa att de flesta tillverkare producerar med normal eller till och med utökad kapacitet och tillade, “Det är viktigt att FDA fortsätter sitt arbete för att säkerställa att Abbott kan återuppta produktionen av modersmjölksersättning på ett säkert sätt vid Abbott Nutritions anläggning i Sturgis, Michigan, för att ytterligare lindra dessa utbudsutmaningar, som fortfarande är ett viktigt fokus.”

Både parlamentets talman Nancy Pelosi och senatens minoritetsledare Mitch McConnell uttryckte på torsdagen brådskande frågor om att ta itu med situationen.

Pelosi sa att frågan måste behandlas av kongressen “just nu.”

“Just nu gråter bebisen, bebisen är hungrig – vi måste ta itu med det nu,” sa Pelosi. “Och jag tycker att vi har bra fokus på det. Och vi får se vad presidenten har att säga. Och vi har våra förslag också.”

Pelosi sa att ordföranden för husanslag Rosa DeLauro tar ledningen i frågan i kammaren.

McConnell utfärdade ett uttalande som sprängde administrationen för dess hantering av formelbristen och sa: “Det här problemet har utvecklats i slow motion i flera månader nu, men Biden-administrationen har varit karaktäristiskt trög och stannat som svar.”

“FDA visste om den första återkallelsen. Administrationen borde ha förutsett dessa leveransbrister,” fortsatte McConnell. “Men Biden-administrationen har varit för långsam och passiv när det gäller att få igång produktionen igen. Både republikanska och demokratiska senatorer har krävt svar från administrationen och inte fått några.”

Den här historien har uppdaterats med ytterligare utvecklingar.

CNN:s Sam Fossum, Kaitlan Collins, Nikki Carvajal, Jen Christensen, John Bonifield, Kate Sullivan, Ted Barrett och Danielle Herman bidrog till denna rapport.

.
#Vita #huset #kämpar #för #svar #på #brist #på #modersmjölksersättning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *