Warriors vs. Grizzlies poäng, takeaways: Memphis håller slutspelshopp vid liv med match 5-vinst över Golden State

Warriors vs. Grizzlies poäng, takeaways: Memphis håller slutspelshopp vid liv med match 5-vinst över Golden State

Memphis Grizzlies höll sina eftersäsongshopp vid liv på onsdagskvällen med sin dominerande vinst över Golden State Warriors i Game 5 på FedExForum när de vann med 134-95. Memphis fick bidrag från upp och ner sin spellista när sju spelare avslutade segern efter att ha gjort tvåsiffriga mål.

Med segern undviker Grizzlies eliminering och tvingar nu en Game 6 i San Francisco att potentiellt ställa upp en do-or-die Game 7-matchup i Memphis, om de skulle vinna i Kalifornien på fredag. Här är de tre primära takeaways från Game 5.

1. Inte riktigt den värsta avblåsningen i slutspelshistorien.

Golden State tog sig själv ur historieböckerna 28-15 fjärde kvartalet, men innan dess hade detta spel en chans att bli historiskt. Den största utblåsningen i slutspelshistorien var en vinst på 58 poäng för 2009 års Denver Nuggets över dåvarande New Orleans Hornets. Grizzlies ledde med 55 i tredje kvartalet. Hade de drivit på för det hade de kanske vunnit med 60 eller 70. Vi vet med säkerhet att de kan. De vann en ordinarie match med 73 över Thunder i december.

Låt oss fokusera på den konkurrenskraftiga delen av spelet, som var de tre första kvartalen. Vid den tidpunkten ledde Grizzlies med så många poäng att även om du tog bort alla 17 av deras 3-poängare efter tre fjärdedelar, skulle de fortfarande ha en ledning på en poäng med 68-67. De vann den tredje kvarten med kusliga 25 poäng. Det tog lite mer än en halv för dem att överträffa deras totala 98 poäng från match 4. Detta kanske inte är den värsta slutspelsförlusten i NBA:s historia, men det är inte långt borta heller.

2. Ett bollkontrollmästerverk

Skottet gick överstyr i andra halvlek, men om man tittade på procentsatserna i den första skulle man se en relativt jämn match. Warriors gjorde 47,4 procent av sina mål i första halvlek. Grizzlies gjorde 50,9 procent av sina. Warriors gjorde 39,1 procent av sina 3:or i första halvlek. Grizzlies gjorde 44,4 procent av sina. Golden State sköt till och med en högre procent från strecket. Vanligtvis skulle du se de siffrorna och förvänta dig ett relativt tätt spel. Som vi vet var den här matchen inte nära. Varför? Tja, i första halvlek…

  • Grizzlies hade 10 fler offensiva returer än Warriors.
  • Warriors hade 11 fler omsättningar än Grizzlies.
  • Som ett resultat av dessa två faktorer gjorde Grizzlies 18 fler field goals än Warriors.

Det visar sig att det är ganska svårt att vinna en basketmatch när man faktiskt aldrig har basket. Till viss del var detta att vänta. Grizzlies var NBA:s bästa offensiva returlag med en mil den här säsongen. Golden States rörelse- och passtunga offensiv gör att omsättningen kommer in i ekvationen med insikten att Warriors gör upp dem genom att få ett renare utseende på alla sina andra ägodelar. Men sådana siffror är något helt annat.

Att få tillbaka Steven Adams i rotationen verkar helt klart ha gjort skillnad, och Warriors, utan en skjutande stor man, straffar honom inte defensivt på samma sätt som Minnesota kunde. Men några av problemen här var bara en slö natt med basket från Warriors som troligen förväntade sig att vinna över en utarmad motståndare. Nu måste de spela Game 6 utan att Gary Payton II och kanske Otto Porter Jr. vet att en förlust skulle tvinga dem att spela en Game 7 på vägen för att avgöra deras säsongs öde. Det här är områden som Warriors borde förlora i, men det finns ingen ursäkt för misshandeln de tog i onsdags.

3. Kerr vid kontrollerna

Skulle du tro mig om jag berättade för dig att Warriors interimtränare Mike Brown har ett rekord på 12-1 för Steve Kerr även efter det debaclet? Det stämmer, den snart blivande tränaren för Sacramento Kings gick obesegrad med ett rekord på 11-0 för Kerr under 2017 års slutspel. Han tog spel 4 för seger nr 12. Slutligen, i spel 5, tog han sin första förlust, men pojken, det var en ful en.

Hans match 4-vinst var heller inget att skriva hem om. Det borde inte krävas en tvåsiffrig comeback för att slå en motståndare utan dess bästa spelare på hemmaplan. Men det är den sortens basket som Warriors har spelat i sina två senaste matcher. Slarvig, ofokuserad och lat. Stephen Curry räddade dem från spel 4 eftersom han är Stephen Curry. Det kan han göra då och då. Ingenting kunde ha räddat dem från Game 5:s decimering.

Skulle den förlusten ha kommit med Kerr vid rodret? Förmodligen. Ingen tränare är värd 40 poäng i en enda match. Men Warriors har inte sett ut som Warriors sedan deras tränare fångade covid-19. Att få honom tillbaka på bänken så snart som möjligt är av största vikt här. De saknar redan Payton och kanske Porter. Att vara utan sin tränare gör det bara svårare.


#Warriors #Grizzlies #poäng #takeaways #Memphis #håller #slutspelshopp #vid #liv #med #match #5vinst #över #Golden #State

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *