Bloomberg: Apple testar redan USB-C för iPhone

Bloomberg: Apple testar redan USB-C för iPhone

Foto av en iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro
Foto: Caitlyn McGarry/Gizmodo

Följer heta i hälarna på läckor från den betrodda analytikern Ming-Chi Kuo som hävdar att Apple äntligen kommer att avstå från sin egen Lightning-kontakt för den mer allmänt stödda USB-C-standarden i framtida iPhones, lägger Bloombergs Mark Gurman lite egen trovärdighet till ryktet. Tidigare idag rapporterade han att “människor med kunskap om situationen” säger till honom att testa byt ut Lightning mot USB-C är redan igång.

För dem som är trötta på att jonglera med dussintals olika kablar är detta ganska bra nyheter. Kuo har tidigare sagt att Apple har varit det ovilliga att gå av dess Lightning-kontakt, som icke-Apple-enheter inte använder, eftersom den är bättre för “MFI-verksamhetens lönsamhet” och för att den har en högre vattentät specifikation än USB. Men det finns inga argument mot bekvämligheten med att kunna använda samma kabel för alla dina enheter, och Apple handlar om bekvämlighet.

Låt oss dock inte ge Apple för mycket beröm för detta potentiella drag. När Kuo gjorde sin första läcka, som baserades på en undersökning bland hans egna branschkällor, gjorde han det kort efter EU:s marknads- och konsumentskyddskommitté röstade för lagstiftningen som skulle tvinga företag att använda USB-C på alla små och medelstora prylar.

Trots att den Universal Serial Bus-porten verkligen är universell, skulle denna förändring också ge dessa prylar de snabbare överförings- och laddningshastigheterna som USB-C har. USB-C-kablar, som är en nyare standard än Lightning, kan överföra data med upp till 40 Gbps, medan Lightning fortfarande toppar runt USB 2:s maxhastighet på 480 Mbps. Mycket av Apples ekosystem kringgår detta genom att fokusera på nedladdningar, men det är tydligt att Lightning blir lite lång i tanden vid det här laget.

Naturligtvis, eftersom mycket av Apples nuvarande ekosystem är byggt på Lightning-kontakter, skulle företaget också behöva skapa en Lightning till USB-C-adapter för alla nya USB-C iPhones eller andra enheter. Bloomberg säger att detta också är under test. Ändå, även om ett byte till USB-C skulle vara en välsignelse för alla som bara byter till Apple, kan det vara en nagel i ögonen på alla som redan har djupt köpt in sig i Apples ekosystem. Tillbehörstillverkare från tredje part, som skapar enheter som laddare och biladaptrar, skulle också behöva designa om sina produkter om förändring går igenom.

När flyttar iPhone till USB-C?

Men några förändringar, enligt Bloomberg, skulle inte inträffa förrän “tidigast 2023.” Observera att när vi rapporterade om Kuos läcka nämnde vi iPhone 15, inte iPhone 14. Vänta med andra ord inte med att köpa Apple-utrustning bara för att framtida modeller potentiellt kan vara lättare att ansluta till resten av dina enheter. Denna förändring är fortfarande långt borta och är fortfarande i ryktesfasen.

Overall, though, a move like this would make Apple’s ecosystem more equitable, as does any change away from locking devices down to a proprietary standard. At the same time, Apple could get around the issue by making an entirely portless iPhone that focuses solely on MagSafe charging. However, this would lock out connectivity for some cars, plus potentially slow down charging and data transfer speeds.

Will Apple TV get a price drop?

The iPhone isn’t the only Apple device Kuo’s been göra förutsägelser om, förresten. Tidigare idag sa han att Apple kommer att släppa “en ny version av Apple TV som förbättrar kostnadsstrukturen” under andra halvåret i år.

Den billigaste Apple TV, som toppar med en upplösning på 1080p, kostar $150. Den förstklassiga 4K-modellen börjar på $179. Under tiden kostar en Roku Streaming Stick som stöder 4K bara $50. Även om vi inte känner till detaljerna i Apples nya “kostnadsstruktur”, är det tydligt att en rabatt är på sin plats, även om Apples erbjudanden har ett visst spelrum som premiumenheter.

.
#Bloomberg #Apple #testar #redan #USBC #för #iPhone

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *