Elden Ring officiellt mainstream som säljtopp Call of Duty

Elden Ring officiellt mainstream som säljtopp Call of Duty

The Tarnished levererar ett bitande slag mot en fiende.

Bild: Från programvara

Senaste siffror från NPD avslöja att FromSoftwares senaste ansträngande action-RPG, Elden Ringvälter över bokstavliga titaner när det säljs mer än så Call of Duty: Vanguardutmaningar Cyberpunk 2077och som Forbes Paul Tassi höjdpunkterhar levererat upp till “halva livstidsförsäljningen av hela Mörka själar trilogi” medan han lämnade sina FromSoft-syskon Blodburen och Sekiro i det digitala dammet. Med 13,4 miljoner exemplar av Elden Ring nu skickas, enligt Bandai Namcos senaste finansiella rapportden Själar genren är inte längre en nisch.

Som sagts på annat håll, den senaste Call of Duty har inte direkt varit en dundersuccé. Förlaget har skyllde på titelns inställning som inte tillräckligt övertygande, men a svag kampanj och det intensiva anklagelser och allmän uppmärksamhet på Activision Blizzards arbetsmiljö bör inte ignoreras här. Även om det inte nödvändigtvis är originellt att föreslå det Call of Duty har mestadels snurrat sina hjul i leran och erbjudit i stort sett samma upplevelser med varje års inträde, Elden Ring och Soulsborne-genrens framgång är inget mindre än otrolig.

Ett porträttfoto av den hyllade fantasyförfattaren George RR Martin

Närvaron av George RR Martins namn i spelets marknadsföring kan ha spelat en roll för dess framgång.
Foto: Henry Söderlund

Till och med utmana försäljningssiffrorna för de komplicerade Cyberpunk 2077ett spel som hade en otrolig fart bakom sig (som drev det till 13,7 miljoner bara under de första veckorna innan allt brakade), är något att skåda med tanke på den mediala frenesi som omgav titeln.

Det är dock inte bara de potentiella bristerna med dessa enorma spel som gör den här situationen så anmärkningsvärd. En mager Call of Duty erfarenhet och den förväntade nedgången av Cyberpunk 2077 försäljning bör inte distrahera från den anmärkningsvärda framgången med FromSoftwares senaste utgåva. De Själar spel, som Elden Ring finns i allt utom namn, är en serie som, ärligt talat, hittills mest har varit en nischmikro-genre av otroligt svåra titlar som tilltalade en dedikerad fanbas. De var till övervägande del riket för de få utvalda människor som var villiga att stå ut med mycket frustration för att ta sig igenom ett spel som gör få försök att hålla din hand genom uppdrag eller navigering.

Vilket spel som helst kunde ha fyllt utrymmet som lämnats öppet Call of Duty och Cyberpunkså det väcker frågan: Varför specifikt Elden Ring? Kanske Elden Ring kom vid en tidpunkt då tillräckligt många människor utanför den vanliga fanbasen hade blivit tillräckligt nyfikna för att se vad allt surr runt Själar spel handlade om, om inte före lanseringen, så definitivt efter ordet hade spridit sig om det här spelet. Kotakuegen recension inte bara berömde den för sina egna prestationer, utan också övervägde var den sitter i arvet från Själar spel; det hjälpte troligen också att George RR Martin var knuten till projektet, ett namn med ett arv från fantasygenren som många förknippar med imponerande världsbyggande och spännande berättelser. A arv från populära spel med ett igenkännbart kändisnamn kan gå långt för att bygga upp hype och intresse.

Det verkar ofta pågå ett evigt samtal i spelutrymmen om värdet av tid och pengar i ett tv-spel. Mun till mun om det här spelet inkluderar inte misstankar om att det kan slösa bort din tid, och inte heller att det vill tömma din plånbok med en ständigt föränderlig marknadsplats av mikrotransaktioner. Det är ett stort, (mest) enspelaräventyr – inte ett dåligt sätt att spendera $60. Kanske i slutändan kan det vara för svårt för vissa, men att bestämma sig för att ett spel inte är något för dig är väldigt annorlunda än att känna att ett spel försöker dra fördel av dig.

Elden Ring tar också emot trenderna vi ser i så många spel med öppen värld som spelarna kanske börjar tröttna på – kartorna som är belamrade med waypoints och aktiviteter, det stadiga, förutsägbara droppet av nya färdigheter, nytt berättelseinnehåll, ny utrustning. Elden Ring har dessa saker, för att vara säker, men de presenteras på ett sätt som låter dig känna att du faktiskt upptäcker dem själv, snarare än att spelet böjer sig bakåt för att säkerställa att du är medveten om varenda plats du kan gå och vad du kan göra.

Torrent and the Tarnished hoppar över en klyfta i Elden Rings stora värld.

Bild: Från programvara

Där vissa spel nu kan kännas som ihåligt, friktionsfritt upptaget arbete, Elden Ring utmanar mer än gärna spelare med svårt men ändå bemästrat spel och många hemligheter att hitta.

Och även om svårigheten att Elden Ring är mycket verklig, erbjuder spelet ett annat tillvägagångssätt än tidigare Själar titlar. Elden Rings spelslinga möter en öppen värld på ett sätt som gör att det kan vara mer än bara en straffande marsch genom brutala fiendestyrkor. Du har utrymme och tid att vänja dig vid spelet på ett sätt som du förmodligen inte gjorde Mörka själar. Så, medan spelet är svårt, samtal kring det har så ofta kommit med varningen: ja men du kan utforska lite mer och vänja dig vid det. Om du träffar en vägg i ett område finns det ofta andra du kan utforska innan du kommer tillbaka bättre förberedd på att möta de utmaningar som tidigare stoppade dig. För att gå tillbaka till ämnet tid och pengar, kanske många ser ett otroligt värde i att köpa ett fullpris-tv-spel som de kan fortsätta att komma tillbaka till, utforska, experimentera med olika karaktärsbyggen och bara generellt försöka bli bättre på.

Elden Ring har konsekvent legat kvar i topp tre av Steams bästsäljande spel varje vecka sedan februari. Viral mun till mun, imponerande bedrifter från streamers som vill ta utmaningen till nästa nivå – allt har samlats för att behålla Elden Ring central för alla samtal om spel just nu, med försäljningssiffror som visar bevis på det i dollar och fraktade enheter.

.
#Elden #Ring #officiellt #mainstream #som #säljtopp #Call #Duty

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *