Första titt på Peacocks "They/Them" presenterar Kevin Bacon och cast of Conversion Camp Slasher

Första titt på Peacocks “They/Them” presenterar Kevin Bacon och cast of Conversion Camp Slasher

Jävligt äckligt Firestarter recensionen är spoilerfri.

De Stephen King renässansen fortsätter med en modern anpassning av hans roman från 1980, Firestarter. Med tanke på det svaga svaret på anpassningen från 1984, är det troligen sedan länge. Men den verkliga frågan är om det finns något tematiskt djup eller berättande att göra mitt i superhjältefilmens nuvarande övermättnad och popularitet. Medan Vakan direktör Keith Thomas får Firestarter med en energisk och engagerande start, misslyckas denna återbildande i slutändan att tändas.

Utläggningen av hur paret Andy (Zac Efron) och Vicky (Sydney Lemmon) fått övernaturliga förmågor, med tillstånd av ett experiment, förmedlas över inledande krediter. En mardrömssekvens senare, Firestarter hoppar ett decennium framåt, där Andy och Vicky försöker uppfostra sin begåvade dotter Charlie (Ryan Kiera Armstrong) och undvik upptäckt av den federala myndigheten som skulle återkräva dem. Som om det inte dränerar tillräckligt att vara ständigt på flykt tappar Charlie sin kamp för att förtränga sina växande krafter. Se till en brandhändelse som placerar familjen tillbaka på byråns radar och utsätter dem alla för fara.

(från vänster) Vicky (Sydney Lemmon) och Andy (Zac Efron) in Firestarterregisserad av Keith Thomas.

Skriven av Halloween dödar skrivare Scott Teems, Firestarter delas upp i två vitt skilda halvor. Den första halvan bygger karaktärens dynamik och etablerar de känslomässiga insatserna. Andy och Vicky är kära föräldrar men med två distinkt olika sätt att uppfostra ett litet barn med enorm brännbar kraft. Att komplicera de motstridiga idealen är de kontrasterande men ändå liknande sätten som deras försvagade förmågor är dåligt utrustade för att stödja och kontrollera Charlies svaga återhållsamhet av hennes känslor, vilket ofta resulterar i katastrof. Zac Efron tillför mycket till sin roll och gör många tunga lyft på främre halvan.

Once Rainbird (Michael Greyeyes) går in i ekvationen fullt ut, vilket föranleder ett mer actiontungt skifte med familjen på flykt, manus spårar ur. Tidiga utforskningar av moral och konsekvenser släpps till förmån för pyroteknik, hackiga och intetsägande actionsekvenser och tunt återgivna arketypiska skurkar i Captain Hollister (Gloria Ruben).

Det hela är betydligt underutvecklat. Det finns en tydlig båge avsedd för Rainbird, en betydande avvikelse från källmaterialet, men Greyeyes är bedrövligt underutnyttjade. Medan Firestarter vill göra Rainbird till en imponerande central antagonist, hans skärmtid är alldeles för begränsad och krypande dialog för kryptisk för att förstå motivation och identitet fullt ut.

Firestarter recension peacock

Michael Greyeyes som Rainbird i Firestarterregisserad av Keith Thomas.

Hela den bakre halvan får bråttom. Den undviker källmaterialet till förmån för en strömlinjeformad berättelse som utspelar sig i en obeskrivlig betonganläggning. En central intern kamp försvinner med ett enkelt montage. Fasta bitar, stora konfrontationer, känslomässiga utdelningar och klimax uppstår så slumpmässigt att inget av det landar. Den välvilja som byggs upp i den främre halvan slösas bort av de märkliga berättande och stilistiska valen.

Det resulterar i en osammanhängande anpassning som innebär två mycket olika egenskaper på olika nivåer av farkoster. Det känns som att bitar av berättelsen har tagits bort och lämnat kvar rester som tyder på något mer intressant. Dess huvudpersoner klarar sig mycket starkare, alla får lite mer att arbeta med och tid att utveckla dem. Antagonisterna är så intetsägande och vagt skrivna så Firestarter kollapsar snabbt när berättelsen försöker vidga omfånget bortom familjens mysiga bubbla. Trots en stark prestation av Zac Efron, några roliga förkolnade lik, John Carpenters överlägsna poäng och snabba tempo, Firestarter slutar med att spegla Charlies berättelse lite för nära. En lovande början kommer av lusten att bränna ner allt.

Firestarter släpps på bio och på Peacock den 13 maj 2022.

#Första #titt #på #Peacocks #TheyThem #presenterar #Kevin #Bacon #och #cast #Conversion #Camp #Slasher

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *