Google tillkännager nya smartphones, en klocka och surfplatta på sin I/O-utvecklarkonferens

Google tillkännager nya smartphones, en klocka och surfplatta på sin I/O-utvecklarkonferens

På sin första personliga utvecklarkonferens på tre år tillkännagav Google tre nya smartphones och sin första interna smartwatch samt planer på att släppa en ny surfplatta nästa år. Google tillkännagav också uppdateringar av flera av sina mest populära verktyg inklusive Maps, Google Translate och dess kärnsökprodukt.

Google överraskade fans av sin smartphone-serie på onsdagen genom att reta två nya flaggskeppsenheter – Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Även om företaget inte delade många detaljer, förväntas de två smartphones släppas i höst.

Google tillkännagav också Pixel 6a-smarttelefonen, en mer prisvärd version av sin Pixel 6-serie som släpptes tidigare i år. Pixel 6a drivs av Googles interna Tensor-chip och kommer i tre färger — grönt, vitt och svart.

Den kommer att kosta $449 och vara tillgänglig 21 juli.

Pixel Watch

Det finns ingen brist på Android-smartklockor på marknaden, men nu planerar Google för första gången att tillverka en ny egen smartklocka.

Företaget retade den mycket hypade Pixel Watch, som kommer att använda Googles operativsystem WearOS och vara kompatibel med tjänster som dess röstaktiverade Google Assistant, Google Maps och Google Wallet.

En integration med Fitbit, som Google förvärvade 2019, kommer att lägga till flera aktivitetsspårning och fitnessfunktioner.

Google presenterade sin nya Pixel Watch på onsdagen.

Pixel Watch kommer att finnas tillgänglig under hösten, tillsammans med Pixel 7-sortimentet. Google retade också en ny Pixel Tablet, som företaget säger kommer att släppas 2023.

Pixel Buds Pro

Google tillkännagav också en ny version av sina bluetooth-öronsnäckor som heter Pixel Buds Pro.

Tillgängliga i fyra färger – orange, grön, vit och svart – de nya hörsnäckorna erbjuder funktioner som aktiv brusreducering och rumsligt ljud. Pixel Buds Pro kommer att kosta $199 och släpps den 21 juli.

Uppslukande kartor

Utöver hårdvaran fanns det också ett antal nya mjukvaruuppdateringar. Google Maps-användare kommer snart att kunna få en verklig bild av vissa städer via en 3D-vy av populära sevärdheter, restauranger och företag för att bättre visualisera utrymmet. Även om Maps redan erbjuder satellit- och gatuvy-alternativ, säger Google att dess nya uppslukande vy-funktion kombinerar dessa två för att “skapa en rik, digital modell” som får användarna att känna att de är på marken.

En glidande skala låter användare se hur området ser ut vid olika tider på dygnet, hur hektiskt det är och lokala trafikförhållanden.

Uppslukande vy kommer att finnas tillgänglig i Los Angeles, London, New York, San Francisco och Tokyo senare i år, på alla mobila enheter som använder Googles Android-operativsystem. Företaget sa att det planerar att lägga till fler städer när det utvecklar funktionen.

Google översätt

Google lägger till 24 språk till sitt översättningsverktyg, Google Translate – ett drag som företaget sa fokuserar på språken i Afrika och Indien i stort sett, och språk som i allmänhet understöds av teknik.

De inkluderar quechua, som talas i Anderna, särskilt i Peru; Lingala, ett språk som talas i Demokratiska republiken Kongo; assamiska, som talas i nordöstra Indien; och Tigrinya, som talas i Etiopien och Eritrea.

De ytterligare språken ger det totala antalet som verktyget kan översätta till 133, och kommer att vara tillgängliga för alla Google Translate-användare under de kommande dagarna, sa företaget.

En ny hudtonsskala

Google lanserar en ny hudtonsskala som man hoppas ska göra sina produkter mer inkluderande.

Många skönhets- och teknikföretag klassificerar hudnyanser baserat på vad som kallas Fitzpatrick-skalan. Den utvecklades på 1970-talet av en hudläkare från Harvard och används för att klassificera hur olika hudfärger svarar på UV-ljus (och genom det förutsäga en persons risk för solbränna och hudcancer). Trots att den bara innehåller sex hudnyanser, har den använts av teknikföretag i flera år för att informera allt från färgerna på emoji och hur bärbara pulsmätare fungerar på olika hudtoner till ansträngningar att göra AI mer rättvis på Facebook.

Google kommer att använda Monk hudtonsskalan för att träna sina AI-produkter för att känna igen ett bredare utbud av hy.

Företaget sa att det kommer att börja använda Monk hudtonsskalan, som utvecklades av Harvard-professorn Ellis Monk och inkluderar 10 olika nyanser. Google använder det för att göra saker som att testa hur väl AI-modeller (som de som kan upptäcka ansikten i bilder) fungerar på människor med olika hudtoner. Företaget använder också skalan i Google Images-sökningar, till exempel genom att låta människor begränsa skönhetsrelaterade bildfrågor efter hudnyans.

Google kommer också att öppna skalan så att andra kan använda den.

Virtuella kort

Google rullar ut virtuella kreditkort för att skydda användarnas ekonomiska information när de handlar online.

Funktionen genererar ett virtuellt kortnummer som användare kan fylla i automatiskt istället för sin faktiska kortinformation på Android-mobilenheter eller i Googles webbläsare Chrome, vilket döljer deras riktiga kreditkortsnummer från företagen de handlar från.

Virtuella kort kommer att rullas ut i sommar – initialt endast för amerikanska användare med kreditkort från Visa, American Express och Capital One. Google säger att de planerar att lägga till stöd för Mastercard senare i år.

Googles virtuella kort kommer att maskera användare'  kreditkortsinformation när du handlar online.

Sök integritetskontroller

En annan funktion som tillkännagavs på onsdagen syftar till att ge användare mer kontroll över vilka resultat som dyker upp när någon söker på deras namn i Google.

Funktionen, som rullas ut under de kommande månaderna, kommer att göra det enklare för användare att begära att deras personliga information som telefonnummer, e-post och hemadresser ska skrubbas från sökresultaten.

Google planerar att låta användare skräddarsy vilka annonser de ser när de surfar på internet, med möjligheten att välja märken och typer av annonser de gör och inte vill se.

.
#Google #tillkännager #nya #smartphones #klocka #och #surfplatta #på #sin #IOutvecklarkonferens

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *