Här är anledningen till att Jarred Kelenic är den största gåtan i Mariners ombyggnadsplan

Här är anledningen till att Jarred Kelenic är den största gåtan i Mariners ombyggnadsplan

Jarred Kelenic-handeln får mycket av revisionistisk analys denna helg när Mariners möter Mets i New York för första gången sedan dessa två lag fullbordade affären den 3 december 2018.

Och det är inte ett gott tecken för sjömännen.

En gång betraktad som Mariners president för baseballverksamheten Jerry Dipotos mästarslag och Mets största faux pas, har dessa slutsatser ändrats – särskilt i New York. A tweet Torsdag av den mångårige basebollförfattaren Jon Heyman från New York Post berättar i stort sett historien:

Mets vann Kelenic-Cano-Diaz-handeln. Där sa jag det. Mets fick 3,6 WAR och en närmare, M:s -0,2 WAR och .173 träffade unga OF. Gör inte @ mig.

Det är uppenbart vad som har lett till sådana åsikter. Med undantag för en månad har Kelenic nästan bara kämpat sedan han blev uppringd av Mariners i maj förra året (för ett år sedan för dagen), och mildrade Mets-fansens mörkaste rädsla att de skulle behöva leva med ett decennium eller mer av hans superstjärna i en Mariners uniform. På fredagen, istället för att möta horden av New York-media som utan tvekan skulle ha hälsat honom på Citi Field, skickades Kelenic ner till Triple-A Tacoma.

Omvänt, även om Robinson Cano släpptes av Mets förra veckan, ett erkännande av att en chansning på $40 miljoner gick fel, reliever Edwin Diaz har varit avgörande för att leda Mets till toppen av NL East. Tillsammans med Kelenics pågående problem med att slå pitching i major league, är det nu chict att påpeka att det kanske var Mariners, inte Mets, som missbedömde den här affären.

Det är lika förhastat som de tidigare bedömningarna. Men det är också rättvist att ha stora bekymmer om när, och även om, Kelenic kommer att leva upp till de höga förväntningarna på honom från den dag han gick med i Mariners.

Tänk på att jag inte förvisar Kelenic till skrothögen av misslyckade framtidsutsikter. Det är lätt att se konturerna av en duktig major-leaguer när du tittar på Kelenic. Det är bara det att fylla i hålen visar sig vara mycket mer problematiskt än väntat.

Det är enormt mycket som åker på Mariners förmåga att få Kelenic att vända. En stor del av planen för deras återuppbyggnadskampanj var baserad på att Kelenic skulle leda den våg av framtidsutsikter som Dipoto föreställde sig som katalysatorerna för ett lag med konsekvent playoff-kaliber.

Det har inte riktigt hänt som planerat. Medan Logan Gilbert, uppringd från Tacoma samma dag som Kelenic förra året, håller på att blomma ut till en högklassig starter, och Julio Rodriguez verkar vara på väg att ta fart sex veckor in i sin major-league karriär, har den stora planen gått av. spår i andra områden.

Evan White, tänkt som framtidens första baseman, är skadad för andra året i rad och har bara ett snitt på .165 att visa för sina 84 matcher i de stora ligorna. Ytterspelaren Kyle Lewis har visat stor förmåga men är besvärad av kroniska knäproblem som har begränsat hans bidrag. Cal Raleigh, som de hoppades skulle ge dem en ståndaktig i catcher, har ett snitt på 0,159 på 60 karriärmatcher och är fast i en 0-för-23-nedgång avbruten av en snålhet i de minderåriga.

Men Kelenic är den absolut största gåtan. När han blev uppringd den 13 maj förra året, Dipoto uppmanade klokt till försiktighet men berättade för mig, “Jarred Kelenic kommer att bli en bra målskytt i den här ligan. Jag hoppas att det börjar idag. Men åtminstone vet jag att det är sant. Hans process och hans talang är alldeles för bra. Han har gjort det vi bett honom att göra vid varje steg, så att han belönas med det bästa vi kan ge honom, vilket är en möjlighet i de stora ligorna att visa det.”

Det han har visat är inte uppmuntrande. Kelenic slår.140 på 96 plattframträdanden i år, med 36 strejkningar på 86 slagträn för en strykningsfrekvens på 37,5 procent. Totalt sett är hans snitt på 123 matcher 0,173, vilket Joel Sherman från New York Post påpekade är det lägsta i historien för spelare med minst 450 plattspel under de första två åren av sin karriär.

Det bör påpekas att Kelenic har spelat enastående försvar på högerfältet i år, och då och då sätter ihop en slagträ som påminner dig om varför scouter och analytiker dreglade över honom i flera år som en chans att inte missa. . Men hans sista slagträ innan han skickades ner inkapslade hans kamp. Skickade upp till pinch-hit onsdag med Mariners efter Phillies med 4-2 i den nionde inningen, Kelenic tog inte slagträet från sin axel och slog ut på fyra plan.

Det stod klart då att Kelenic var tvungen att gå ner till en mindre stressig plats för att komma tillbaka på rätt spår. Man kan se påfrestningarna på Kelenics ansikte när han går till tallriken, och jag misstänker att han kämpar lika mycket mot det mentala som det fysiska. Justin Hollander, sjömännens assisterande chef, sa till reportrar i New York på fredagen: “Ingen tror att detta är mekaniskt. Ingen tycker att det är en talangfråga. … jag pratade med någon häromdagen; de kallar det för övergångsskatten som man betalar med skillnaden mellan de mindre ligorna och de stora ligorna som aldrig varit större. Och han behöver bara reps mot konkurrens för att komma ihåg hur bra han är igen.”

Manager Scott Servais sa mer än en gång i fredags att vad Kelenic behöver mer än något annat är att hitta ett sätt att återigen ha kul med att spela spelet. Det är inte lätt när insatserna är så höga som de är med Kelenic.

“Han vet att det är avgörande för honom att vara en stor del av vårt anfall för att vi ska göra bra ifrån oss,” sa Servais. “Han vill få det att gå rätt så snabbt han kan. … Det kommer förmodligen inte att hända här just nu. Så låt oss göra rätt för spelaren, vilket vi alltid har strävat efter att göra. Och jag tror att det är det rätta att gå tillbaka just nu, och han förstår det.”

Detta är den andra nedflyttningen av minor-league för Kelenic, som kom tillbaka förra året för att spela in en lovande september/oktober mitt i en slutspelsjakt. Han satte upp en .248/.331/.524 slash line med fem homeruns och några enorma träffar i viktiga ögonblick.

På vårträning, Kelenic förutspådde hans kamp skulle visa sig vara det bästa som någonsin hänt i hans karriär. Han sa att han hade lärt sig att hantera upp- och nedgångar under en säsong och inte låta en svacka spåra ur honom.

“Det handlar om att ta några av de saker jag lärde mig från förra året, de strider jag hade, och tillämpa det på i år, för det finns ingen anledning att förra året skulle hända i år,” sa Kelenic i mars. “För att om det gör det är det på mig.”

Servais betonade att Kelenic bara är 22 år gammal, och att historien om hans karriär inte ens har kommit i närheten av att skrivas, sa Hollander att det inte finns någon tydlig tidsplan för Kelenics återkomst. Men det som inte behöver sägas är att denna snålhet i Tacoma är avgörande för att Kelenic ska finslipa det mentala förhållningssättet som gör att han kan trivas i majors.

“Jag tror att hans process var bra för en sträcka, och han fick inga resultat,” sa Hollander. “Och jag tror att den sortens manifesterade sig i att jag jagade resultat lite och kom bort från sin process. Han kommer att gå ner, han tar ett andetag. Han kommer att komma på en plan som fungerar för honom. Det han är säker på. Och min gissning är att när han är redo kommer han att vara tillbaka och han kommer att bli en riktigt bra spelare vid den tidpunkten.”

Trots nyansen och ropet för att marknadsföra Kelenic förra året, är den enda logiska retroaktiva slutsatsen att han skyndade sig till majors. Att Kelenic återvänder till Tacoma är utan tvekan det bästa för hans utvecklingsprocess och för Mariners. Att Kelenic återvände som en närmare version av spelaren som Mariners föreställde sig när de handlade med Mets skulle vara en mycket bättre sak.


#Här #är #anledningen #att #Jarred #Kelenic #är #den #största #gåtan #Mariners #ombyggnadsplan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *