Jimmy Butler berömmer Joel Embiid, men spränger 76ers efter att ha eliminerat det tidigare laget: "Tobias Harris över mig?"

Jimmy Butler berömmer Joel Embiid, men spränger 76ers efter att ha eliminerat det tidigare laget: “Tobias Harris över mig?”

Efter hans Miami-hetta dispenseras av Philadelphia 76ers på torsdag, Jimmy Butler sa att han fortfarande önskar att han var lagkamrater med Joel Embiid. I Butlers avgångsintervju frågade ESPN:s Jorge Sedano vad han sa till Embiid efter summern.

“Att jag älskar honom,” sa Butler. “Jag är stolt över honom. Ja, ja, ja, jag önskar fortfarande att jag var med i hans lag. Jag älskar definitivt Miami Heat, men man. Jag är glad att jag är här. Men jag fick så mycket respekt och kärlek till Joel Embiid.”

I sin presskonferens efter 99-90-förlusten i match 6 gjorde Embiid klart att känslan är ömsesidig.

“Självklart är det min kille, det är min bror,” sa Embiid. “Jag menar, det är tufft. Men jag är så stolt över honom. Han spelar på en overklig nivå just nu. Han är något annat just nu. Och jag är stolt över honom för att han är på den här nivån och bär dem och vad han har varit kunna göra.”

Embiid gav heder åt Heat, deras tränarstab och deras front office, och fortsatte sedan om Butler: “Jag är glad för hans skull. Jag kommer inte sitta här och säga att jag inte önskar att han var min lagkamrat. Jag gör det fortfarande” Jag vet inte hur vi släppte honom. Men jag önskar att jag fortfarande kunde ha gått i strid med honom. Men det är vad det är. Det är bara att fortsätta bygga och fortsätta försöka nå det målet.”

Medan Butler hade beröm för Embiid, luftade han några klagomål om sitt tidigare lag. I torsdags, efter att ha gått utanför banan vid Wells Fargo Center, ville Butler påminna 76-orna om deras personalbeslut från 2019. Video fångade Butler som skrek “Tobias Harris över mig?” när han gick in i värmens omklädningsrum.

Butler och Embiid var lagkamrater under mindre än en hel säsong, och ingen upprepning av Sixers sedan dess har varit bättre. Den 12 maj 2019, exakt tre år innan Heat eliminerade dem i Game 6 i andra omgången, förlorade de Game 7 i Toronto på Kawhi Leonards legendarisk, fyra-studsande summer-beater.

Det lagets fulla styrka med startfemman — Ben Simmons, JJ Redick, Butler, Harris och Embiid — spelade bara 161 minuter på 10 ordinarie säsongsmatcher, men var direkt dominerande: 121,9 poäng per 100 innehav på offensiven, 102,5 per 100 på försvaret. Det hade en ännu bättre poängskillnad på 173 slutspelsminuter, men det var det. Under lågsäsongen 2019 tog sig Butler till Miami i en sign-and-trade och Sixers skrev på Al Horford i fri byrå.

Butler och Embiid var tjocka som tjuvar under sin korta tid tillsammans, och deras lag kom bokstavligen så nära man kan komma att besegra de eventuella mästarna. Under de 204 minuter som de delade banan i den där sju matcher långa serien överträffade Sixers Rovfåglar med 76 poäng, eller 18,3 per 100 innehav.

Så varför slutade Butler? I en berättelse från 2020 för Bleacher Report, rapporterade Yaron Weitzman att Philadelphia var orolig för att Butler skulle fortsätta stöta sig med dåvarande tränaren Brett Brown och att hans närvaro komplicerade saker för Simmons — i Toronto-serien blev Butler Sixers främsta spelspelare och degraderade Simmons till en begränsad off-ball roll på halvbanan. Philadelphia var enligt uppgift attraherad av Horford eftersom han på ett trovärdigt sätt kunde försvara Giannis Antetokounmpo och börja på centern närhelst Embiid missade matcher.

I match 6 mot Raptors gjorde Butler 25 poäng, tog sex returer och gjorde åtta assist, medan Simmons gjorde 21 poäng, tog åtta returer och gjorde sex assist. Sixers vann matchen, och det var enkelt Simmons bästa allround-spel i serien. Efteråt frågade ESPN:s Zach Lowe Simmons om att spendera mer tid utanför bollen, på dunkerplatsen.

“Det handlar inte om att vara i dunkern, för [my role] är definitivt inte det” Simmons berättade för Lowe. “Jag är mer värd än så.” Simmons tillade att han hade spelat där tidigare och “bara gjorde fler spel därifrån ikväll.”

Skrev för Fox Sports förra sommaren, Weitzman rapporterade att Simmons var frustrerad när Butler i huvudsak blev point guard, och att ledningen var orolig för att Simmons inte skulle hantera det bra om detta fortsatte, vilket spelade en roll i att Philadelphia beslutade att inte stanna i Butler-branschen. I slutet av september, efter någon “med kunskap om Simmons syn” berättade för The Athletics Sam Amick att Simmons trodde att hans partnerskap med Embiid hade “gått sin gång”, Embiid säkerhetskopierade den tidigare rapporteringen om Butlers utträde och tillade att han inte höll med frontkontorets beslut vid den tidpunkten – och fortfarande gör det.

“Det var lite överraskande att se vad som sades,” sa Embiid. “Till och med tillbaka till anledningen till att vi värvade Al. Vi blev av med Jimmy, vilket jag fortfarande tror var ett misstag, men han behövde bollen i sina händer och det är det beslut de tog.”

Samma sommar som Philadelphia förlorade Butler och Redick, återtecknade det Harris på ett femårigt kontrakt på 180 miljoner dollar.

Det finns en extremt lång lista med vad-om om Sixers som sträcker sig över de sex åren sedan Embiid gjorde sin NBA-debut. Även om de inte hade skickat Simmons till Brooklyn för James Harden efter en bytesförfrågan, och även om de inte hade förlorat mot Butlers lag i slutspelet några månader senare, återigen missade konferensfinalerna, “Tänk om de hade behållit Butler?” skulle behöva vara nära toppen.


#Jimmy #Butler #berömmer #Joel #Embiid #men #spränger #76ers #efter #att #eliminerat #det #tidigare #laget #Tobias #Harris #över #mig

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *