LA:s behandling av Dave Chappelles "anfallare" är det senaste exemplet på vänsteråklagare som uppmuntrar till brott

LA:s behandling av Dave Chappelles “anfallare” är det senaste exemplet på vänsteråklagare som uppmuntrar till brott

Dave Chappelle avslutade sitt set för “Netflix Is a Joke” på Los Angeles Hollywood Bowl när en man från publiken, Isaiah Lee, hoppade på scenen och attackerade honom. I hans ägo fanns en switchblade, ett dödligt vapen.

Jag vet inte om dig, men det här ser ut som en överlagd, grov handling. Det var så Los Angeles-polisen såg det också och åtalade gärningsmannen.

Hur behandlade LA-distriktsåklagaren George Gascón händelsen? Som vi har förväntat oss, inte bra. Gascón bedömde att Lees attack – ett överlagt, om än motverkat, överfall med ett vapen – var ett förseelse.

Det maximala straffet Lee kan få med dessa anklagelser är 18 månader i fängelse och böter på 4 000 USD. Han hålls fängslad på $30 000 borgen. Med en så låg tröskel för att komma ut ur fängelse bad Chappelles advokat Gabriel Crowell domaren om ett besöksförbud. Det beviljades — 100 fot.

Lee erkände sig oskyldig till dessa mindre anklagelser. Hans domstolsutnämnda advokat ber om återställande rehabilitering och ingen fängelse. Om detta inte vore ett uppmärksammat fall, kanske han har fått det begärda kortet för att komma ut ur fängelset.

Resonemanget som Gascóns kontor tillhandahåller är torterat och återspeglar den sinnesvana som för närvarande torterar Los Angelenos: Chappelle blev inte skadad; medan Lee stormade scenen och tacklade Chappelle gjorde han inte det vifta med vapnet. Under sådana omständigheter – fångad på band – kunde Gascóns kontor inte “etiskt” anklaga Lee för ett brott, även om Lee medvetet undvek säkerheten och tog med sig ett dödligt vapen till en offentlig tillställning. Och även om han inte drog vapnet på Chappelle, gick han för det i den efterföljande närstriden med säkerhet, vilket kan förklara angriparens brutna arm.

LA distriktsåklagare George Gascón hävdade att Isaiah Lees påstådda attack mot Dave Chappelle var ett ringa förseelse.
Twitter

Ytterligare ett skäl till Gascóns överseende? Hans kontor sa att det inte fanns några bevis för att Lee tidigare var angelägen om Chappelle. Verkligen?

Lee har en rapvideo som visar honom stå på huven på en polisbil – som påminner om Black Lives Matter upplopp — i ett spår med titeln “Chapell.” Ändå säger Gascón att en recension av texterna inte hittade något hotande. Jag är förvånad över att han inte heller förnekade någon koppling eftersom Lee inte stavade Chappelles namn korrekt.

Rolling Stone grävde fram det mest troliga motivet: Lees bror Aaron säger att Jesaja har psykiska problem, var hemlös och inom LA:s bostäder för hemlösa utvecklat många vänskapsband och en oro för transgemenskapen – en gemenskap som desperat försöker för att avbryta Chappelle. “Ja, det kunde definitivt ha varit en faktor,” sa Aaron.

Komedi och yttrandefrihet dö på juridiska samtal som dessa. Gascóns beslut är en hundvissling för dagens John Hinckleys att begå våld och fans av vår arts naturliga törst efter vigilant-rättvisa. “Gör inte brottet om du inte kan göra tiden” håller på att förlora sin mening.

Gascón ger faktiskt rättsliga incitament att begå brott. Incitament betyder mycket. Det är sunt förnuft 101: Om du vill ha mindre av något så skattar du på det. Om du inte skattar på det, förvänta dig mer av det. Som komikern Howie Mandel sa: “Du såg vad som hände kl Oscarsgalan, och jag trodde att det bara utlöser – våld utlöser våld. Och jag tror att det här är början på slutet för komedi.”

Los Angeles distriktsåklagare George Gascón
LA-distriktsåklagaren George Gascón påskyndade Los Angeles brottsproblem genom att lagligt uppmuntra misshandel.
Carolyn Cole/Los Angeles Times/Shutterstock

Och inte bara komedi. Okontrollerat våld urholkar förutsättningarna för ett civiliserat liv. Tillämpningen av lagen borde vara blind för status, ras, kön, et al. För att vara rättvis mot Gascón är hans försumlighet lika möjligheter: Allt LA-medborgare känner sig oskyddade – för att de är det. Oavsett om de är vita, svarta, asiatiska eller komiska, de är alla underhållna, lagligt incitament för misshandel.

På 1980-talet fångade Tom Wolfes roman “The Bonfire of the Vanities” logiken i dåliga offentliga val som förstör villkoren för civiliserat liv. Nu när Bonfire-logiken är tillbaka och inte bara i Los Angeles. New York City — Wolfes scen för sitt mästerverk — San Francisco, Portland och Chicago brinner alla.

Vad ska du förvänta dig om brott behandlas som förseelser? Fler brott.

Skådespelare-komiker Dave Chappelle
Komiker som Dave Chappelle kommer att bli föremål för radikaler om angripare som Isaiah Lee får en smäll på handleden.
Evan Agostini/Invision/AP, fil

Vad kan du förvänta dig om du meddelar att du inte kommer att åtala stölder under 900 USD? A “småbrott”-epidemi som stänger förråd och undergräver säkerheten för civiliserat liv.

Det finns gränser för goda avsikter. Lagen kan inte ge fördelarna med dygd till laster, industri till tröghet, kunskap till okunnighet och frihet till de laglösa. Dessa frukter måste tjänas in och skyddas av lagar och incitament.

För en generation sedan, New Yorks brasa slogs ut av en återgång till sunt förnuft och politik som återspeglade det. Efter att ha sett de positiva resultaten följde andra städer efter. Den goda nyheten är att vi vet hur man släcker branden. Vi har avvisat att göra det, åtminstone hittills, så att vi kan “ombilda” samhället – men den dagdrömmen har blivit en levande mardröm. Nu måste vi vakna.

Ett bra första steg? Los Angeles, underkriminalisera inte den här psykopaten. Anklaga Isaiah Lee som den brottsling han är – och kasta boken på honom.

Guy Shepherd är utgivare av Planned Man.

.
#LAs #behandling #Dave #Chappelles #anfallare #är #det #senaste #exemplet #på #vänsteråklagare #som #uppmuntrar #brott

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *