Mickelson väljer att dra sig ur nästa veckas PGA

Mickelson väljer att dra sig ur nästa veckas PGA

Regerande PGA Championship-vinnare Phil Mickelsonsom inte har spelat konkurrenskraftigt på mer än tre månader, kommer inte att försvara sin titel nästa vecka på Southern Hills Country Club i Tulsa, Oklahoma.

PGA of America meddelade i fredags att Mickelson har dragit sig ur PGA Championship.

“Vi har precis blivit informerade om att Phil Mickelson har dragit sig ur PGA-mästerskapet”, står det i uttalandet. “Phil är försvarande mästare och för närvarande kvalificerad att bli PGA Life Member och vi skulle ha välkomnat honom att delta. Vi önskar Phil och [wife] Amy den allra bästa och ser fram emot hans återkomst till golfen.”

Tiger Woods, under tiden, förblev i fältet och är planerad att möta media hos Southern Hills på tisdag. Woods spelade senast i Masters, när han kom tillbaka tävlingsmässigt för första gången sedan hans bilvrak i februari 2021.

Förra månaden hoppade Mickelson, en sexfaldig major-mästare, över Masters, en tävling han har vunnit tre gånger, för första gången sedan 1994.

Mickelson blev golfens äldsta majormästare genom att vinna PGA på Kiawah Island i South Carolina vid 50 års ålder förra året. Han har inte spelat på PGA Tour sedan han missade cutten vid Farmers Insurance Open på Torrey Pines i slutet av januari.

Mickelson tar tid från golfen efter att hans kontroversiella kommentarer om PGA-touren och de saudiarabiska finansiärerna av en utbrytarbana publicerades av författaren Alan Shipnuck, vars otillåtna biografi om golfaren populärt känd som “Lefty” kommer att släppas nästa vecka.

Mickelson kritiserade PGA Tour för dess “girighet” och sa att han tittade förbi den saudiarabiska monarkins påstådda kränkningar av mänskliga rättigheter för att få hävstång med touren.

“De är läskiga mormor att engagera sig i,” sa Mickelson till Shipnuck under ett samtal i november. “De dödade [Washington Post reporter and U.S. resident Jamal] Khashoggi och har en fruktansvärd erfarenhet av mänskliga rättigheter. De avrättar folk där borta för att de är gay. Att veta allt detta, varför skulle jag ens överväga det? För det här är en en gång i livet möjlighet att omforma hur PGA Tour fungerar.”

Mickelson bad senare om ursäkt för sina kommentarer.

De långvariga sponsorerna Amstel Light, KPMG och Workday avslutade sina relationer med honom. Callaway, som 2017 skrev på Mickelson till ett kontrakt till slutet av sin spelarkarriär, pausade sin relation med honom.

PGA Tour proffs Charley Hoffmansom också växte upp i San Diego och är en av Mickelsons närmaste vänner, sa till ESPN på onsdagen att han skulle bli förvånad om Mickelson spelade på Southern Hills.

“Jag tror mentalt att Phil förmodligen är i ett riktigt bra utrymme just nu, för att vara ärlig mot dig,” sa Hoffman. “Jag skulle inte bli förvånad om han inte spelade. Jag vet inte om han vill ta itu med [the media]. Han har gjort det hela sitt liv. Jag tror att han har tillräckligt med respekt för spelet som han kommer att spela, men det skulle inte förvåna mig om han inte gjorde det. Jag tror inte att han vill ta itu med det.”

Enligt ESPN Stats & Information är Mickelson bara den fjärde golfaren under de senaste 50 åren som inte försöker försvara sin titel på en major nästa år. Rory McIlroy var den sista 2015, när han missade The Open efter att ha skadat sin fotled när han spelade fotboll strax före turneringen. Woods missade 2008 års PGA Championship, efter att ha vunnit det 2006 och 2007, eftersom han fortfarande var på väg att återhämta sig från en knäoperation. Payne Stewart, US Open-mästaren 1999, dödades i en flygolycka i oktober 1999.

Woods, en 15-faldig major-mästare, återvänder till Southern Hills nära 15-årsdagen av sin tredje PGA-mästerskapsseger. Senast han vann tävlingen var han 6 skott från ledningen efter den första omgången, men sköt 7-under 63 i den andra för att göra det lägsta poängen i singelomgången på en herrmajor och banrekordet.

Förra månaden slutade Woods på 47:e plats på Masters, hans första officiella turnéevenemang på 14 månader. Han gjorde cut men sköt 6-över 78 i var och en av de två senaste omgångarna, hans sämsta poäng på Augusta National.

.
#Mickelson #väljer #att #dra #sig #nästa #veckas #PGA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *