Morey: Floder kommer att vara tillbaka;  förhoppningsvis Harden också

Morey: Floder kommer att vara tillbaka; förhoppningsvis Harden också

CAMDEN, NJ – Philadelphia 76ers president för basketverksamhet Daryl Morey sa att tränaren Doc Rivers kommer att återvända nästa säsong för ett tredje år med franchisen.

“Jag tycker bara att han är en bra tränare”, sa Morey under fredagens exitintervjuer efter att Sixers slogs ut kvällen innan på sin hemmaplan av Miami Heat i Eastern Conference-semifinalen. “Jag älskar att jobba med honom. Jag känner att jag lär mig av honom. Jag tror [general manager] Elton [Brand] och jag och han är ett fantastiskt team, och vi får se vart den här resan tar oss.

“Men vi känner oss väldigt bra om vart det kommer att ta oss, och det kommer att vara där vi har en mycket god chans att vinna titeln.”

Det har varit målet var och en av de senaste två säsongerna i Philadelphia, sedan Morey kom från Houston Rockets och Rivers från LA Clippers: att ta det här laget till en nivå som det inte har nått på en generation. 76ers har inte tagit sig förbi den andra omgången av slutspelet – där de nu har förlorat fyra gånger på fem år – sedan de nådde NBA-finalen 2001.

76ers har inte vunnit ett NBA-mästerskap sedan 1983.

Morey upprepade det målet när han bytte Ben Simmons, Seth Curry, Andre Drummond och två draftval i första omgången för James Harden i den här säsongens storsäljande deadline.

På fredagen sa Morey upprepade gånger att 76ers ser fram emot att tillbringa lågsäsongen med att hitta sätt att “låsa upp” Harden, som var underväldigande i slutspelet (18,6 poäng, 8,6 assist), och att städa upp passformen tillsammans med superstjärnans center. Joel Embiid.

När Morey fick frågan flera gånger direkt om det innebar att Harden hade fler nivåer att nå eller om fansen borde komma för att sänka sina förväntningar på att den tidigare NBA MVP:en går framåt, dansade Morey konstfullt runt frågan utan att svara på den.

Istället sa Morey att han ser fram emot att Rivers och hans personal ska hitta sätt att använda Harden.

“Titta. Han är en otroligt begåvad spelare,” sa Morey. “Precis som Joel, precis som Tobias [Harris]. Och jag ser fram emot att Doc och hans personal ska ha en hel lågsäsong för att arbeta med spelarna och komma på den bästa planen för den roster vi kommer att ha. … Att få ihop allt i februari gör det väldigt svårt att försöka ta reda på hur man … “låser upp” alla olika färdigheter hos spelarna och hur de kan arbeta tillsammans.

“Vi vet alla att han är en mycket skicklig spelare, och vi kommer att ta reda på hur vi ska använda honom.”

Morey följde också upp Hardens deklaration att, när han väger vad han ska göra med sitt spelaralternativ i sommar, kommer han att vara tillbaka i Philadelphia nästa säsong.

“Det är planen, det är att få tillbaka honom,” sa Morey. “Det har varit planen sedan handeln. Självklart måste vi arbeta med hans representation och det kommer att vara mellan oss för att ta reda på hur det fungerar.”

Sammantaget var det dock en melankolisk stämning — som man kan förvänta sig för ett lag som studsade ur slutspelet på det sätt som det gjorde, med två raka fula förluster mot Heat.

“Tja, vi är sjuka,” sa Morey. “Vi är här för att vi har stora ambitioner. Jag vet att våra fans också gör det… Det är därför vi är här. Det är därför vi gör det här. Så det är tufft att vara här just nu. Fortfarande känslomässigt.

“[But] titta, vi är spända på vad vi kan bygga härifrån. Vi tänker på många saker som vi kan förbättra och det är jag själv, det är på gång [Brand], det är på Coach Rivers. Vi ska ta reda på det här. Men vi känner att det finns mycket att bygga på.”

Även om Philadelphia har en stark grund att bygga på, helt enkelt tack vare Embiids närvaro, finns det fortfarande mycket arbete kvar att göra. Miami stjärna Jimmy Butler kunde få vad han ville mot 76ers defensivt i den här serien, och perimeterförsvaret var ett konstant problem hela säsongen. Även djupet var ett problem.

Morey sa att försvaret skulle vara i fokus, medan Rivers upprepade Embiids uttalanden att laget behöver mer tuffhet framåt.

“Tja, jag tror att det är något som våra spelare kan växa,” sa Morey om att bristen på mental tuffhet är ett vanligt tema i exitintervjuer med spelare. “Jag menar, att gå igenom förluster och hur du reagerar på det och hur du tar det som din egen blick i spegeln. Jag tror att vi alla måste titta i spegeln och säga,” hur kan vi var och en bli bättre? … Och det gäller mig själv också.”

Men i slutändan är vad 76ers har gjort de senaste två säsongerna inte bättre än vad de gjorde de tre föregående när det gäller hur långt de har lyckats avancera under eftersäsongen. Men att avancera i slutspelet är ingen lätt bedrift, sa Rivers, och kräver en inlärningskurva från en organisation upp och ner för att göra det.

“För att det är svårt att vinna,” sa Rivers. “Du bara inte dyker upp och du säger bara,” OK, killar. Vi går vidare. Det är svårt. Vi är inte den enda organisationen. Det är svårt att gå vidare. Vi hade en möjlighet förra året, fick det inte gjort. Det här året var tufft. Jag menar så klart, med alla skador och sånt, så svaren är lätta. Det är svårt. Vi är precis där. Vi sätter oss in i argumentationen. Och det är allt du kan göra. Och sedan kommer du tillbaka och fortsätter jobba på det tills du kommer över berget.

“Milwaukee, du tittar på dem, det tog två eller tre år att komma över berget. Det är bara så det fungerar. Det är inte garanterat för någon.”

.
#Morey #Floder #kommer #att #vara #tillbaka #förhoppningsvis #Harden #också

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *