2022 AT&T Byron Nelson leaderboard: Jordan Spieths 64 i omgång 3 placerar honom en bakom ledaren Sebastian Munoz

2022 AT&T Byron Nelson leaderboard: Jordan Spieths 64 i omgång 3 placerar honom en bakom ledaren Sebastian Munoz

McKINNEY, Texas (AP) – Sebastian Munoz kommer att vara den “andra” lokala killen i det sista paret av den sista omgången av Byron Nelson.

Det är coolt av colombianen som nu kallar Dallas-området för hem och åtminstone har delat ledningen efter alla tre omgångarna.

Munoz sköt 6-under 66 i lördags och var 21 under, ett slag före hemstadsfavoriten Jordan Spieth, som fortfarande söker ett genombrott i tävlingen där han tävlade i den sista omgången som 16-årig gymnasieelev i 2010. Spieth sköt en 64:a.

Joaquin Niemann blir den tredje spelaren i den sista gruppen på söndag, ensam på tredje plats ytterligare ett skott tillbaka efter 65. James Hahn matchade nästan Munozs öppningsrunda 60 på TPC Craig Ranch, och sköt 61 för att hoppa 34 platser till oavgjort fyra med Justin Thomas (64).

Spieth är ett år yngre än Munoz på 28 men har tre majors bland 13 karriärsegrar efter att ha spelat huvudrollen vid University of Texas. Munoz, som spelade på college i närheten av North Texas, är 2 1/2 år borta från sin ensamma PGA Tour-vinst.

“Förutom att jag vann i Bogota, Colombia, har jag aldrig varit favorit på någon annan plats,” sa Munoz. “Så det är en bekant plats. Jordan är naturligtvis guldpojken här, så allas favorit. Jag är god vän med honom, så det kommer att bli väldigt roligt imorgon.”

Spieth gick aldrig mer än två hål utan en birdie innan en bogey vid 15. Han har haft lägre rundor och varit nära seger tidigare i en turnering han vill vinna efter en så anmärkningsvärd PGA Tour-debut som amatör för 12 år sedan.

Dessutom gör sig han och andra bland de 30 bästa i världen som spelar denna vecka redo för PGA Championship nästa vecka på Southern Hills i Tulsa, Oklahoma.

“Så att ha en chans att vinna det här evenemanget, det här kommer att vara den bästa chansen jag någonsin har haft på söndagen,” sa Spieth. “Gjorde ett bra jobb utan att sätta för mycket press på mig själv, jag ville bara hamna i strid och uppenbarligen se vad som behöver skärpas till nästa vecka. Men det finns ingen bättre förberedelse för en major än att vinna veckan innan.”

Speith var nionde förra säsongen under det första året på TPC Craig Ranch, hans bästa Nelson-avslutning.

Munoz gjorde en 39-fots birdieputt på par-4 andra hålet och sänkte ett långt bunkerslag på den korta par-4 sexan.

När han spelade med en annan texan i Ryan Palmer, råkade Munoz i problem tillsammans med Palmer på par-4 16:e.

Efter att Palmer sprejat sin inflygning rakt in på läktaren, gick Munoz till vänster och spelade ett skott från en bunker med bollen i roughen ovanför hans fötter. Han svepte marken med sin klubba efter att ha lämnat ett chip 30 fot bort och slutade med sin enda bogey.

Palmer, två skott tillbaka vid den tiden efter en sträcka av fem på varandra följande birdies, var tvungen att släppa i några djupa rough, behövde två skott för att komma ut och treputtade för dubbelbogey.

En infödd i västra Texas och bosatt i Dallas-området som letade efter sin första individuella seger sedan 2010, Palmer sköt 70 och var 17 under med titelförsvararen KH Lee (67) och 2011 Masters-vinnaren Charl Schwartzel (68).

Spieth drog kort jämnt med Munoz på 18 under med fem birdies på sex hål innan colombianen slog sina inflygningar på 9 och 10 inom 5 fot för birdies som satte honom tillbaka framför för att stanna.

Hahn missade snittet de senaste två gångerna han spelade mot Nelson efter att ha slutat trea 2017, det sista året på TPC Four Seasons i en annan Dallas-förort, Irving.

Flytten till McKinney, cirka 30 mil norr om centrum, kom efter att Nelson spelat två gånger i Trinity Forest i södra Dallas, och sedan avbröts under pandemin innan en ny omlokalisering.

Rick Gehman och Greg DuCharme bryter ihop lördagens tredje omgångs action från TPC Craig Ranch. Följ och lyssna på The First Cut on Apple Podcasts och Spotify.

En tvåfaldig PGA Tour-vinnare, Hahn slog fem av de sista sex hålen på de första nio hålen och startade en stretch på 5 under fyra hål genom att slå sitt andra slag till 7 fot på par-5 12:e.

“Jag känner att det bara spelade lätt där ute för mig, men alla skjuter, 9-, 10-under, någon är varje dag”, säger Hahn, som har missat 10 cuts den här säsongen. “Så jag kände bara “varför inte jag?”

Masters-mästaren Scottie Scheffler, som övervann en trippelbogey tidigt i den andra omgången för ett utvändigt slag för att göra en söndagskörning, spelade in birdies i grupper på en 65 som lämnade honom på 16 under.

Den högst rankade spelaren och invånare i Dallas fick fyra av de senaste fem hålen på framsidan och tre i rad på baksidan, men hans bogeyfria runda slutade med ett nedslående par på den nåbara par-5 18:e plats.

“Jag har inte riktigt sett bollen gå in särskilt mycket, vilket är frustrerande eftersom du måste göra puttar här för att skjuta låga poäng,” sa Scheffler. “Jag kämpade mig tillbaka in i turneringen, men jag behöver en het putter imorgon om jag vill göra lite ljud.”

Davis Riley sköt 64 och var oavgjort med Scheffler och Beau Hossler (67).

Ett par äldre tour-rookies bleknade från strid med 2-över 74:or. David Skinns, en 40-åring från England inledde dagen oavgjort i ledningen med Munoz och Palmer, och 33-årige amerikanen Justin Lower, som bara var ett skott tillbaka.

Copyright 2022 av STATS LLC och Associated Press. All kommersiell användning eller distribution utan uttryckligt skriftligt medgivande från STATS LLC och Associated Press är strängt förbjuden.


#ATT #Byron #Nelson #leaderboard #Jordan #Spieths #omgång #placerar #honom #bakom #ledaren #Sebastian #Munoz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *