Dessa familjer köper ungefär hälften av modersmjölksersättningen i hela landet.  Så här försöker Biden-administrationen hjälpa dem

Dessa familjer köper ungefär hälften av modersmjölksersättningen i hela landet. Så här försöker Biden-administrationen hjälpa dem

Ungefär hälften av modersmjölksersättningen i USA köps av dem som använder federala WIC-förmåner, vilket gör att de kan få modersmjölksersättningen gratis men begränsa vilken typ, storlek och märke de kan välja.

Cirka 1,2 miljoner spädbarn ingår i WIC-programmet, formellt känt som Special Supplemental Nutrition Program for Women, Spädbarn och Barn. Varje stat har ett kontrakt med en enda tillverkare. Abbott Nutritionsom kämpar med en massivt återkallande av dess formelär den exklusiva leverantören till ungefär hälften av spädbarnen i WIC.
Återkallelsen från februari har förvärrat bristerna orsakade av pågående problem med leveranskedjan, vilket gör att alla föräldrar har färre valmöjligheter i många butiker. Det har president Joe Biden komma under eld för att inte ta itu med problemet tidigare och för vidta begränsade åtgärder.

Det amerikanska jordbruksdepartementet beskrev på fredagen de åtgärder som redan har vidtagits för att hjälpa låginkomstfamiljer, främst genom att tillhandahålla undantag till stater för att ge föräldrar som använder WIC-förmåner ett bredare utbud av alternativ – om de kan hitta andra märken på hyllorna och deras barn kan enkelt byta formel.

Godkända sedan februari, tillåter undantagen familjer att köpa alternativa behållarstorlekar, inklusive de som överskrider typiska maximivärden, och former av formel, samt att köpa alternativa märken utan läkaranteckningar. Flexibiliteten gör det möjligt för föräldrar att få flytande koncentrat eller färdig att äta formel, snarare än bara pulveriserad.

En tredje typ av undantag tillåter butiker att acceptera utbyte av formel köpta med WIC-förmåner.

Byrån uppmanade alla stater att dra fördel av flexibiliteterna, vilket återspeglar ett samtal från Vita huset på torsdagen. Jordbrukssekreterare Tom Vilsack skickade ett brev till statliga hälsokommissionärer på fredagen och upprepade de undantag som finns tillgängliga.

De flesta stater använder alla tre undantag, men Michigan använder två och Illinois använder inte någon. Tio stater och Puerto Rico använder ett undantag.

Avståendena hjälper till att lindra en del av trycket på låginkomstfamiljer, säger Geri Henchy, chef för näringspolitik vid Food Research & Action Center, en förespråkargrupp.

“Föräldrar skulle ha möjlighet att välja den formel som är tillgänglig, i motsats till att bara kunna få formel som inte finns på hyllan,” sa hon.

Abbott, under tiden, betalar rabatter till och med augusti på konkurrenters produkter i stater där WIC-familjer är begränsade till att köpa dess formel. Det gör det möjligt för föräldrar att skaffa formeln gratis oavsett tillverkare. Den styr också leveranser från en produktionsanläggning i Irland för att betjäna WIC-familjer.

Abbott och Gerber ökar produktionen

Abbott sa i fredags att de arbetar för att öka utbudet av formel genom att öka produktionen vid andra anläggningar. Sedan februari, säger företaget, har det importerat “miljoner burkar” av pulveriserad modersmjölksersättning till USA från sin anläggning i Cootehill, Irland. Man har också konverterat andra tillverkningslinjer vid en produktionsanläggning i Columbus, Ohio, för att göra mer färdigmatad Similac flytande formel.

Dessutom säger företaget att det erbjuder mer generösa kuponger så att konsumenter kan köpa dess produkter till ett rabatterat pris.

Samtidigt sa Gerber att det har påskyndat sina ansträngningar att producera mer modersmjölksersättning. Det är en självskriven “liten aktör” på marknaden.

“Vi har avsevärt ökat mängden av vår modersmjölksersättning som är tillgänglig för konsumenter genom att öka produktionen och påskynda den allmänna produkttillgängligheten för återförsäljare och online, såväl som på sjukhus för de mest utsatta”, sa en talesperson för Gerber till CNN på fredagen.

CNN:s Brenda Goodman och Jen Christensen bidrog till den här historien.

.
#Dessa #familjer #köper #ungefär #hälften #modersmjölksersättningen #hela #landet #Så #här #försöker #Bidenadministrationen #hjälpa #dem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *