Det är över.  Panthers slog Capitals med 4-3 på övertid.

Det är över. Panthers slog Capitals med 4-3 på övertid.

Washington Capitals har fallit till Florida Panthers. Capitals tog ledningen två gånger i match sex men tackade nej till flera möjligheter att antingen skydda eller utöka ledningen.

Caps slog först: Nic Dowd dyker för att ta ett skott i rusningen. Pantern utjämnade mindre än tre minuter senare mot Ryan Lomberg.

Tidigt i den tredje utförde Nicklas Backström en expertavböjning för att ge Washington sin andra ledning för natten, som avdunstade sju minuter senare när Claude Giroux gjorde mål i rusningen.

Med fem minuter och fyrtiotre sekunder kvar av matchen fick Aleksandr Barkov ett upplägg för att sätta upp Panthers. Capitals var 63 sekunder från eliminering när Anthony Mantha och TJ Oshie spelade pingis i vecket för att göra matchen lika och tvinga fram förlängning.

Carter Verhæge vann den på övertid.

Kepsar förlorar. Florida vinner serien fyra matcher till två.

  • The Capitals startade spelet på en fysisk ton och utjämnade massor av träffar tidigt. Jag tänker inte citera numret för dig eftersom jag inte litar på stathållarna på träffar, men jag påminns om en aforism: Våld är inte svaret. Våld är frågan. Och svaret är Ja.
  • Relaterat, tror jag, till deras aggressiva spel under den första perioden, kontrollerade Caps pucken bra. Men de fick slut på gasen en aning efter pausen, då spelets flöde stramade till till en obehaglig grad. det blev mindre som Game One, mer som Game Five.
  • Alex Ovechkin ledde Caps i träffar tidigt i spelet, inklusive en monsterträff på Aaron Ekblad, som kort lämnade spelet men återvände. Men Ovechkin fick inte ett enda skott på mål förrän i tredje perioden då Pantern verkligen låste defensivt.
  • Jag gjorde en poäng av touting den fjärde raden tidigare i veckanså jag är extra lättad över det Nic Dowd fick vara hjälten för ett ögonblick. Dowd gjorde mål på sin egen retur, och han verkade tro att hans ursprungliga skott hade gått in – titta på honom fira kort innan du gör det faktiska målet här.
  • Dowd slog också stolpen direkt innan Barkov gjorde klartecken för Florida.
  • Martin Fehervary och John Carlson tog dåliga defensiva beslut på Lombergsmålet. Jag önskar verkligen att de kunde tappa ner lite, speciellt när Caps skyddar en ledning. Lomberg klev förresten in i laguppställningen för Anthony Duclair, som var en överraskande repa. Jag antar att Duclair är skadad; Jag kan inte tänka mig att dra en trettiomålsskytt annars.
  • Ilja Samsonov var underbar den här serien, men att misslyckas med att stoppa det relativt enkla skottet från Claude Giroux när ett mål i det tredje tömdes på ett sätt som jag inte har känt sedan Michal Neuvirth i slutspelet 2011.
  • Med sitt kvitteringsmål i tredje perioden, TJ Oshie gjorde sitt sjätte mål i serien. Han är en mördare. jag älskade Ovechkins firande.

Vi älskar Walton, men blir snart friska, Joe B.

Det var en väldigt tuff serie – och en väldigt tuff säsong. Washington Capitals överträffade förväntningarna, men det är svårt att undvika intrycket att de hade lite kvar i tanken på slutet. De är en äldre grupp som kämpar för att hålla sig rörliga. De har imponerande offensiva vapen, men med dessa vapen kommer defensiva svagheter som lag som Florida lätt utnyttjar.

Ett lags utsikter kan förändras så snabbt i den här ligan. Kommer du ihåg hur trist Florida såg ut 2018? Men vägen härifrån – Washingtons fjärde raka eliminering i första omgången – till verkliga påståenden är inte klar för mig. Inom organisationen är jag inte säker på vad förväntningarna på det här laget är längre. Är de fanklubben “bara få Ovi fler mål” under den vanliga säsongen?

Jag vet inte, och jag är uppenbarligen en grumpus, så låt mig avsluta med några positiva anteckningar. Denna slutspelsserie var oändligt mycket bättre än de två senaste Washington erbjöd. Även i nederlag har de mycket att vara stolta över. De kom jävligt nära från att pressa presidentens trofévinnare till randen.

Tack för att du läser RMNB. Du vet vid det här laget att vi inte går någonstans. Vi har minst fyra matcher sju (allmänt känd som “gays sev”) i helgen, så håll oss kvar och låt oss titta, jag vet inte, typ, vare sig Rangers eller Penguins får sina hjärtan krossade. Det kommer att muntra upp oss, eller hur?

Rubrikfoto: pennybacker


#Det #är #över #Panthers #slog #Capitals #med #på #övertid

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *