Mickelson bestämmer sig för att inte försvara titeln på PGA Championship

Mickelson bestämmer sig för att inte försvara titeln på PGA Championship

Phil Mickelson drog sig i fredags ur PGA-mästerskapet och valde att förlänga sitt uppehåll från golfen efter upphetsande kommentarer han gjorde om en Saudi-finansierad rivaliserande liga han stöder och PGA-touren han anklagade för girighet.

Mickelson skrev en av de mest fantastiska segrarna förra året när han vann PGA på Kiawah Island, vid 50 års ålder och blev den äldsta mästaren på 161 år av majors.

Nu, den populära frasen från ett decennium sedan – “Vad ska Phil göra härnäst?” — bär på mer intriger än ren spänning.

PGA of America meddelat hans beslut på sociala medier. PGA-mästerskapet börjar på torsdag på Southern Hills Country Club i Tulsa, Oklahoma.

Mickelson har inte spelat sedan den 6 februari på Saudi International, där han anklagade PGA Tour för “motbjudande girighet” i en intervju med Golf Digest.

Två veckor senare, i ett utdrag ur Alan Shipnucks otillåtna biografi som ska släppas nästa vecka, avslöjade Mickelson hur han hade arbetat bakom kulisserna för att främja den rivaliserande ligan som finansieras av Public Investment Fund och drivs av Greg Norman.

Mickelson avfärdade Saudiarabiens grymheter för mänskliga rättigheter, inklusive dödandet av Washington Posts krönikör Jamal Khashoggi, genom att säga att det var värt det om det innebar att få hävstång för att få de förändringar han ville ha på PGA-touren.

Mickelson nådde deadline för att anmäla sig till PGA Championship den 25 april, även om hans manager sa att det mer handlade om att hålla sina alternativ öppna. Han deltog också i US Open och sa att han skulle be om en motstridig tävling för att spela LIV Golf Invitational i London, den första av Normans turneringar på 20 miljoner dollar.

Turnén sa tidigare i veckan att den inte skulle ge några releaser.

Mickelson är den första stora mästaren som inte försvarar sin titel sedan Rory McIlroy på St. Andrews 2015 på grund av en knäskada efter att ha spelat fotboll.

Han är bara den tredje PGA-mästaren som inte försvarat sin titel under de senaste 75 åren. Tiger Woods missade 2008 när han återhämtade sig från en rekonstruktiv knäoperation, och Ben Hogan kunde inte spela 1949 när han återhämtade sig från att hans bil blev påkörd av en buss.

Mickelsons problem var självförvållade.

“Jag personligen tycker att det är en otrolig mental utmaning att komma tillbaka och spela efter det han har utsatt sig för”, sa den sexfaldige majormästaren och CBS-analytikern Nick Faldo på onsdagen. ”Jag tror inte att det är så lätt som att bara sätta sig på cykeln igen och komma till en golfturnering och spela. Uppmärksamheten kommer att bli monumental.”

Nu skiftar uppmärksamheten till om Mickelson kommer att trotsa touren genom att spela i London om tre veckor, eller om han skulle gå till US Open, den enda major han aldrig vunnit.

Senaste gången han spelade i Amerika var i Torrey Pines den 28 januari. Han missade cutten.

Shipnucks bok är planerad att släppas på tisdag. Bland de utdrag han redan har publicerat på sin “Firepit Collective”-sajt inkluderade Mickelson som sa att han rekryterade spelare för att betala advokater för att skriva driftsavtalet för en ny liga.

“Vi vet att de dödade Khashoggi och har en fruktansvärd erfarenhet av mänskliga rättigheter. De avrättar folk där borta för att de är gay. Att veta allt detta, varför skulle jag ens överväga det? För det här är en gång i livet möjlighet att omforma hur PGA Tour fungerar, säger Mickelson.

Han hänvisade till PGA Tour och kommissionär Jay Monahan som en “diktatur”.

“Jag är inte säker på att jag ens vill att det ska lyckas,” sa han om den saudiska ligan. “Men bara tanken med det är att vi kan få saker gjorda med turnén.”

Mickelson förlorade snabbt företagssponsorer som KPMG och Amstel Light, medan Workday sa att det inte skulle förnya avtalet med honom. Mickelson släppte ett uttalande där han beskrev sin kommentar som “vårdslös” och bad om ursäkt för sitt ordval.

Mickelson sa i sitt uttalande att han har känt press och stress som har påverkat honom på en djupare nivå under de senaste 10 åren och att han behöver tid borta.

Men han sa inte om han skulle ta en paus från golfen. Han har inte spelat sedan Saudi International den 6 februari. Han spelar inte den här veckan. Hans uttalande i februari avslutade: “Jag vet att jag inte har varit mitt bästa och desperat behöver lite tid bort för att prioritera dem jag älskar mest och arbeta på att vara den man jag vill vara.”

Mickelson ersattes i fält av tidigare Masters-mästaren Charl Schwartzel.

___

Mer AP-golf: https://apnews.com/hub/golf och https://twitter.com/AP_Sports

.
#Mickelson #bestämmer #sig #för #att #inte #försvara #titeln #på #PGA #Championship

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *