NHL Game 7 val för Lightning-Maple Leafs, Bruins-Hurricanes, Kings-Oilers

NHL Game 7 val för Lightning-Maple Leafs, Bruins-Hurricanes, Kings-Oilers

Tre Game 7s på en dag? Vilken njutning för hockeyfans. Den första omgången av Stanley Cup-slutspelet har varit full av tighta serier och lördagens trio av Game 7s är det bästa exemplet.

Det är första gången på åtta år det har varit tre Game 7s på samma dag. Dessutom är matcherna intressanta av flera anledningar. Tältmatchen är förmodligen Tampa Bay i Toronto. Toronto har inte vunnit en slutspelsserie sedan 2004 och Tampa Bay är tvåfaldig försvarande Stanley Cup-mästare.

Lördagens Stanley Cup slutspelsschema:

Varje dag under Stanley Cup-slutspelet kommer The Athletics skribenter att göra sina val direkt. Vi lägger våra val, TV-schemat och all seriebevakning, plus de senaste oddsen, allt på ett ställe för fansen att lätt smälta och följa. Vårt djup NHL täckning är länkad under valen. För live NHL odds från BetMGM, Klicka här.

Bruins vid Hurricanes

Team Moneyline Total

+110

O 6 (+100)

-135

U 6 (-120)

Spel 6: Bruins 5, Hurricanes 2 | Serien oavgjort 3-3

Sammanfattning av Sean Gentille

Vem var killen? Det är säkert och tråkigt att välja Brad Marchand på den här platsen. Han är genomgående bra, och torsdagskvällen var en lugn kväll på fritidssidan av gatan. Men han hade ändå en enorm inverkan; han gjorde först, vilket var första gången Boston lyckades med det i serien, och hans linje – du kanske har hört talas om de andra två killarna där också – var enastående.

Vad var nyckeln? Efter Marchands mål handlade allt om Bostons supportspelare. Det har varit sant för Bruins i ett par år nu: Om de får något från mittsexan är de ett farligt lag. Det händer helt enkelt inte med tillräckligt regelbundenhet. På torsdagen fick de dock mål från Charlie Coyle, Erik HaulaDerek Forbort och Curtis Lazar. Om de får det i spel 7, se upp, Carolina – och om de får det konsekvent, se upp, alla andra.

Nyckelstatistik: Om Boston vinner Game 7 kommer det att vara dess 16:e sådan seger i franchisehistorien, vilket bryter oavgjort med Canadiens. Om Hurricanes vinner Game 7, kommer det att vara deras sjätte raka, med ett NHL-rekord som senast motsvarades av Rangers 2015.

Bruins oromätare: 🤪🤪🤪🤪 … Momentum går inte över från match till match, men det hjälper att komma in i Game 7 efter en vinst.

Orkanmätare: 🤯🤯🤯🤯🤯 … De verkligen skall känner mer press än Boston; de var ett av de få bästa lagen i ligan under grundserien och slog ut Bruins varje gång de möttes.

Författare Plocka

Dom Luszczyszyn

Sean Gentille

Sean McIndoe

Kevin Kurz

Jesse Granger

Shayna Goldman


Blixten på Maple Leafs

Team Moneyline Total

+105

O 6,5 (-110)

-130

U 6,5 (-110)

Spel 6: Lightning 4, Maple Leafs 3 (OT) | Serien oavgjort 3-3

Sammanfattning av Max Bultman

Vad var nyckeln? Innan vi kommer till det vill jag säga så här: det gjorde Maple Leafs så mycket precis på torsdag. De kom tillbaka från ett tidigt underskott igen och visade verkligen imponerande motståndskraft. För ett lag vars mentala makeup i stora ögonblick har (ganska) ifrågasatts, var det enormt att se dem förvandla ett 2-0-hål till en 3-2-ledning i en slutspel. I något alternativt universum är det historien om spelet. Men två höga stickstraffar halvvägs genom den tredje (en förtjänt, en ganska uppenbarligen ett blåst syn) gav Lightning en lång 5-mot-3. Nikita Kucherov kapitaliserade, kvitterade matchen till tre och tvingade till slut fram övertid. Även efter det hade Leafs en stark visning i den extra ramen, tills ett bang-bang-spel — som började med Auston Matthewssom var utmärkt i spelet, blåste ett däck – som torkade bort vad som borde ha varit en sådan framgångssaga.

Nyckelstatistik? 0-och-8. Det är Maple Leafs rekord i slutspel sedan 2017, med deras nuvarande kärna intakt. De har en ny chans på lördag att avsluta den här berättelsen. Men det är statistiken som kommer att sväva över alla andra tills de gör det.

Maple Leafs bekymmersmätare: 🤯🤯🤯🤯🤯 … Det var precis där för att ta tag i, och de spelade verkligen bra i torsdags. De får också Game 7 hemma. De dåliga nyheterna? Ja du vet.

Blixtbekymmersmätare: 🥴🥴🥴🥴 … Kanske borde detta vara högre, med tanke på att de nästan var golfbundna i torsdags. Men de har helt enkelt inte demoner som Leafs har.

Författare Plocka

Dom Luszczyszyn

Sean Gentille

Sean McIndoe

Kevin Kurz

Jesse Granger

Shayna Goldman


Kings på Oilers

Team Moneyline Total

+180

O 6,5 (+100)

-225

U 6,5 (-120)

Spel 6: Oilers 4, Kings 2 | Serien oavgjort 3-3

Sammanfattning av Harman Dayal

Vem var killen? Till absolut ingens förvåning var Connor McDavid kung med Oilers ryggen mot väggen. McDavid öppnade målskyttet mindre än en minut in. Han hade zoninträde och sekundär assist på Tyson Barries matchvinnare. Och han satte en pilbåge på det hela med ett starkt defensivt spel på baksidan för att ta bort Andreas Athanasiou och skicka in Evander Kane för försäkringsmarkören med tomma nät.

Från början till slut var No.97 en arbetshäst. Med McDavid på isen hade Oilers 20 skott på mål och 3 mål vid fem mot fem. Kings som ett helt lag hade 24 skott och 1 mål vid 5-mot-5.

Nyckelstatistik: Edmonton vann 5-mot-5-striden med en marginal på 3-1. Oilers speciallag har varit så starka under större delen av den här serien, men det som har överträffat dem är hur illa de har slagits ner på jämnar – de har fått överträffa 10-2 vid 5-mot-5 i sina förluster. LA tog vinster genom att dominera den jämna styrkan. Det var avgörande för Edmonton att åtminstone hålla sig på jämnar, de gjorde en bättre genom att avgörande vinna den tack vare McDavid.

Kings oro mätare: 🤯🤯🤯🤯🤯 … De har ett legitimt chans att vinna Game 7, men det hjälper inte att de nu är på väg, har McDavid en fuego och Darnell Nurse återvänder.

Oilers bekymmersmätare: 🥴🥴🥴🥴 … De är fortfarande 60 minuter från en annan möjlig första omgångsutgång.

Författare Plocka

Dom Luszczyszyn

Sean Gentille

Sean McIndoe

Kevin Kurz

Jesse Granger

Shayna Goldman


Väljer rekord (fram till fredag)

FÖRFATTARE SPELA IN

Jesse Granger

29-17

Sean McIndoe

29-17

Dom Luszczyszyn

26-20

Shayna Goldman

25-21

Kevin Kurz

23-23

Sean Gentille

22-24

NHL-slutspelsförutsägelser 2022: vinnare i 1:a omgången, mest överskattade, dark horse, Stanley Cup-mästare och mer

Mer Stanley Cup-slutspelsbevakning: Nyheter | Podcasts | Odds

(Foto av Nikita Kucherov och Justin Holl: Mike Ehrmann / Getty Images)

.
#NHL #Game #val #för #LightningMaple #Leafs #BruinsHurricanes #KingsOilers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *