2022 AT&T Byron Nelson leaderboard, betyg: KH Lee upprepar efter att ha väntat på utmaningen från Jordan Spieth

2022 AT&T Byron Nelson leaderboard, betyg: KH Lee upprepar efter att ha väntat på utmaningen från Jordan Spieth

Vad har Sam Snead, Jack Nicklaus, Tom Watson och KH Lee gemensamt? Från och med söndagen är de de enda golfarna i historien att vinna AT&T Byron Nelson flera år i rad. Lee följde i fotspåren av några av de bästa spelarna i historien och höll undan några av de bästa i sin egen generation för att sluta på 26 under och vinna på TPC Craig Ranch för andra året i rad.

Det krävdes 63 från Lee i söndags – den lägsta omgången i karriären – för att avvärja Jordan Spieth (2:a), Hideki Matsuyama (T3), Justin Thomas (T5) och Xander Schauffele (T5). Otroligt nog var det inte dagens bästa omgång på söndagen på Nelson, och det var inte heller den bästa omgången av de listade spelarna. Schauffele tappade en 61 tidigt för att sätta klubbhusnumret på 23 under innan Matsuyama återställde det till 24 under efter sin egen 62.

Lee var spik hela, dock. Han gick ut i 31 på första nio innan han gjorde en örn på nr 12 efter att ha slagit en 240-yards inflygning till 5 fot. Ytterligare två birdies följde – inklusive en senast – men det var faktiskt ett par (vilket ibland den här veckan kändes sällsyntare än birdies och eagles) som kommer att bli dagens största ögonblick.

Med Spieth (och hela staden Dallas) stormande bakom sig, hade Lee 12 fot för par efter ett besvärligt chipslag som han inte kunde komma nära hålet. Spieth steg till den 17:e utslagsplatsen där han såg allt spelas framför sig, och Lee begravde putten för att behålla en ledning på ett slag till sista hålet.

“Han sköt… 9 under,” sa Spieth om Lee. “Vi blåste mellan 15 och 18 [miles per hour] våra sista 10 eller 11 hål, så den poängen i eftermiddag, speciellt den sista avslutande sträckan av hål är bara en fenomenal poäng.”

Spieth och Lee gjorde båda fågel den 72:a, och Lee gjorde ett galleri besviken i hopp om att Spieth skulle vinna sin hemstadsturnering för första gången och att Spieth slickar sina sår innan han går för karriärens grand slam nästa vecka i PGA Championship.

För Lee var det oväntat baserat på hans senaste pjäs men inte på hans historia på den här banan. Lee är nu 51 under kombinerat över två år här och även om han bara hade en topp 10 mellan förra årets vinst och årets vinst, kommer han att bli svår att välja mot på TPC Craig Ranch i framtiden. Han kanske aldrig kommer att vara bland de stora som han nu är listad bredvid i rekordböckerna när det kommer till hela hans karriär. Men när det gäller att slå de bästa i världen under en vecka i Texas, har ingen gjort det bättre under de senaste två åren vid detta evenemang. När det gäller att vinna en av årets lågmälda bästa turneringar hittills hör KH Lee till.

Här är resten av våra betyg för AT&T Byron Nelson.

2. Jordan Spieth (-25): Om det finns ett ögonblick som Spieth kommer att se tillbaka på är det svårt att föreställa sig att det inte skulle vara 10:e hålet där han treputtade från 7 fot. Det såg lite ut som om han skulle ta kontrollen över golfturneringen i det ögonblicket, och istället, i efterhand, var det förmodligen där han förlorade den.

“Jag ser tillbaka på 10, hade en ganska bra titt på birdie och blev bara lite för aggressiv och slog den genom första pausen.,” sa Spieth. “Sedan fick jag typ mitt eget huvud i vinden där på den andra och missade ungefär en 3- eller 4-fotare som skulle gå från att tro att jag skulle göra birdie till att göra bogey, jag menar att det uppenbarligen är en stor sving. Men jag spelade hålen därifrån precis som de skulle spelas. Tog tre birdies till och det var helt enkelt inte tillräckligt bra.”

Ändå har han slutat etta och tvåa i två starter sedan Masters och även etta och tvåa i slag fick tee till green i dessa två utgångar. Han kanske nu klarar av slam nästa vecka i Tulsa, Oklahoma, eftersom puttern (särskilt på korta) är tråkig, men han kommer att göra en jävla tävling i processen, och precis som fallet var den här veckan på TPC Craig Ranch, den bästa underhållningen i sporten. Betyg A

T3. Hideki Matsuyama (-24): Det var ännu en otäck avslutning under en säsong full av dem för Matsuyama som sköt 62 genom att göra eagle senast. Jag trodde inte att detta var en särskilt bra plats för honom den här veckan på grund av hur bra han är på svåra banor (osäker på om någon märkte det, men det här var ingen svår bana), men det kan vara ett förebud för nästa veckas PGA vid Southern Hills. Han slår bollen väldigt bra (fjärde i slag fick tee till green), och det enda som har stört en fantastisk Matsuyama-säsong har varit en skada som han arbetade igenom innan Masters. Utöver det har han ett par vinster, en topp 15 på Masters och fem topp 10-placeringar som kan komma att avbrytas av strid nästa helg i Tulsa. Betyg A

T5. Xander Schauffele (-23): När Schauffele avslutade sin sista omgång var han sololedare och 100-1 för att vinna turneringen. Det ser man inte så ofta, men Schauffele gick ut tidigt och tappade en otäck 61:a som raket upp honom på topplistan men tyvärr lämnade för lite mark för resten av fältet att täcka medan han satt i klubbhuset. Han tappade till slut från toppen av tavlan som alla visste att han skulle göra, men det var en trevlig söndagsprestation att kunna ta sig in i nästa veckas PGA-mästerskap på Southern Hills. Betyg A-

T5. Justin Thomas (-23): JT var 2 över genom sina första sju hål i torsdags och 14 bakåt i ledningen innan han spelade de sista 65 hålen på 25 under under för att komma i strid. Han misslyckades med att ta tillbaka det hela vägen runt och ta över turneringen på söndagen, men hans golf var ändå imponerande efter de första sju hålen i runda 1. JT misslyckades med att dra fördel av vad som var en riktigt stark puttvecka på TPC Craig Ranch , men han är nu i perfekt läge för nästa vecka för att göra ett lopp på vad som skulle bli det andra stora mästerskapet i hans karriär på en plats som kommer att värdera det han gör bäst, vilket är att slå höga järn i små silos. Betyg A-


#ATT #Byron #Nelson #leaderboard #betyg #Lee #upprepar #efter #att #väntat #på #utmaningen #från #Jordan #Spieth

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *