Google Fotos surfplatta

Här är alla Google-appar som får ett användargränssnitt för Android-surfplattor och vilka uppdateringar som är live

På I/O 2022, Google meddelat att den kommer att uppdatera över 20 av sina förstapartsappar för stora skärmar i en uppvisning av sitt engagemang för formfaktorn. Det här kommer att utan tvekan förbättra upplevelsen för befintliga ägare, och är tänkt att uppmuntra andra utvecklare att göra detsamma. Här är alla Google-appar på Android som har en surfplattauppdatering och vad som fortfarande kommer.

Google-appar med gränssnitt för surfplattor

 • Omvänd kronologisk ordning, senaste uppdateringarna överst

– Google Foton

Googles främsta surfplatta-app på Android är Google Photos, och den här uppdateringen rullades ut januari 2021. Det skiljer sig inte så mycket från webbgränssnittet. En navigeringsskena på den vänstra kanten gör att du kan se något mer vertikalt innehåll, medan fler flikar kan visas – jämfört med en nedre stapel – utan att se trång ut. Förutom foton, sökning, delning och bibliotek har du snabb tillgång till på enheten, verktyg, arkiv och papperskorgen. Ett litet material du justerar som Google gjort under de senaste månaderna är en pillerformad indikator för att notera vilken flik du tittar på istället för att bara markera ikonen.

 • Google Fotos surfplatta

Högst upp på skärmen, bredvid “Google Photos”, finns ett sökfält med rundade hörn. När du tittar på ett foto i helskärmsläge visas en höger ruta genom att svepa uppåt, medan översvämningen i det övre högra hörnet av tittaren visar åtgärder med tillhörande ikoner.

– Google Kalender

Jag har redan ansett hur Google Calendar är min favoritapp för surfplattor främst av de fantastiska dag- och schemavyerna där du ser hela månaden till vänster med en lista över händelser bredvid, medan illustrationer livar upp bakgrunden. Det dyker inte upp att företaget planerar eventuella förändringar.

Även om det finns uppenbar återanvändning från webbplatsen, har Kalender-teamet på ett meningsfullt sätt differentierat appen för surfplattor och det är överraskande en sällsynt händelse för Google.

-Krom

Chrome på Android-surfplattor är nästan identisk med skrivbordsgränssnittet med tanke på användningen av flikremsor och Omnibox-layout. Det finns också stöd för flera fönster för att underlätta multitasking.

-Youtube

YouTube är ganska väl optimerat för surfplattor med två kolumnvyer genomgående, och Googles I/O-förhandsvisning visade bara spelarens skärm. Den kunde alltid byta till en navigeringsskena.

-Google översätt

Översätt har redan pekat ut tablettoptimeringarna på scenen. Generellt sett är det bättre för den här appen att vara sparsam och ha mycket mellanrum med tanke på dess karaktär som ett (fysiskt) delat gränssnitt/verktyg.

– Filer från Google


Google-appar får fler justeringar av surfplattor

-Youtube musik

Google åtagit sig att tablettoptimeringar för YouTube Music – på både Android och iOS – i början av detta år. Detta började med att krympa omslagsbilden på fliken Hem så att du ser mer innehåll i karuseller (Lyssna igen, Dina favoriter, Blandat för dig, etc.) utan att behöva rulla. Den andra befintliga optimeringen är Now Playings vy med två kolumner med kontroller till vänster och din Upp nästa-kö till höger.

Framöver kommer spellistor att anta en liknande vy med två kolumner som en del av en bredare överlag för det användargränssnittet. Precis som YouTube kan Music flytta till en navigeringsskena, även om det skulle begränsa den tillgängliga horisontella fastigheten för att surfa på hyllor något (och allt under fyra flikar ser konstigt ut för det UI-elementet). Dessutom visar bilden nedan YouTube Music som behåller det nedre fältet.

—Google Maps (se nedan)

Maps för Android har redan en vy med två kolumner, men en kommande uppdatering ersätter den nedre raden i full bredd för en som passar i den vänstra panelen.


Framtida uppdateringar av Googles surfplatta-app

Google Android-appar för surfplattor
 • Google översätt: Se ovan
 • Kartor: Se ovan
 • Foton: Se ovan
 • Family Link: I stället för en navigeringsskena ser Family Link ut att använda en navigeringslåda som alltid visas.
Google Android-appar för surfplattor
 • Google Hem: Centrerad navigeringsskena, även om det ser löjligt ut med bara två flikar. En layout med två kolumner kunde vara bättre.
 • Gmail: Navigeringsskena med lådknapp upptill för att se dina mappar och etiketter.
 • Google TV: Navigationsskena, medan du kan se det kommande Höjdpunkter nyhetsflöde som en del av det bredare material du designar om.
 • Meddelanden: Layout med två kolumner, även om det är oklart om gränssnittet som visas ovan är mer avsett för hopfällbara än surfplattor som kräver enhetsparning, som Messages for web.
Google Android-appar för surfplattor
 • Google One: Navigationslåda med stor användning av kort i appkroppen.
 • Youtube musik: Se ovan
 • Google Lens: Visuell sökning idag på surfplattor fungerar bara i stående riktning.
 • Google Duo: Centraliserade kontroller.
 • Google Play: Liksom Foton finns det en navigeringsskena och det övre sökfältet. Kort används för att visa olika listor och kampanjer.
Google Android-appar för surfplattor
 • Google kalkylator: Layout med två kolumner
 • Google klocka: Navigationsskena ihopkopplad med layout med två kolumner

FTC: Vi använder inkomstbringande automatiska affiliate-länkar. Mer.


Kolla in 9to5Google på YouTube för fler nyheter:

#Här #är #alla #Googleappar #som #får #ett #användargränssnitt #för #Androidsurfplattor #och #vilka #uppdateringar #som #är #live

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *