NBA-slutspel 2022: Legacies on the line i par av Game 7s

NBA-slutspel 2022: Legacies on the line i par av Game 7s

Vilka NBA-utmanare kommer att ansluta sig till Miami Heat och Golden State Warriors i konferensfinalen?

Söndagens Game 7s innehåller två serier som inte kunde vara mer olika.

Boston Celtics och Milwaukee Bucks (15:30 ET, ABC) har slagit sig in i finalen och har vunnit klassiker på motståndarens golv bakom superstjärnans prestationer från Jayson Tatum och Giannis Antetokounmpo.

Samtidigt kan Phoenix Suns och Dallas Mavericks (20.00 ET, TNT) vara oavgjorda på väg in i match 7, men bara två matcher har avgjorts med ensiffriga siffror och tre andra avgörs med minst 20 poäng.

Oavsett hur varje lag kom hit kommer dessa Game 7s att hjälpa till att forma arvet från spelare som Tatum, Antetokounmpo, Chris Paul, Devin Booker och Luka Doncic. Vilka superstjärnor kommer att ta sig fram och driva sina lag ett steg närmare NBA-finalen?

Här är vad du ska titta på inför varje showdown.


Arvet står på spel i Celtics-Bucks

På den sista dagen av grundserien hade Milwaukee Bucks en chans att säkra seed nr 2 i Eastern Conference med en seger. Istället bestämde sig Bucks för att vila sina starter och förlorade matchen, vilket banade väg för Boston Celtics, som spelade sin ordinarie rotation, att gå före dem i ställningen.

Det beslutet är anledningen till att den avgörande match 7 kommer att spelas i Boston på söndag eftermiddag.

“Gamla goda spel 7. Vackert,” Bucks stjärna Giannis Antetokounmpo sa efter Game 6. “Du vet inte om du någonsin kommer att vara en del av en Game 7… så ta det aldrig för givet.”

Varje lag har inte haft några problem med att vinna i varandras byggnader under den här fram och tillbaka-serien. Landelaget har vunnit fyra av de sex matcherna hittills, inklusive tre raka. Milwaukee har erfarenhet av att vinna en Game 7 på väg under den andra omgången, och slog Nets i Brooklyn förra året för att gå vidare i en liknande serie som denna.

Men Bucks står inför en ännu tuffare utmaning i år, och försöker avancera utan forward Khris Middletonvars frånvaro blir tydligare för varje match.

The Bucks har lagt ut det lägsta offensiva betyget av något lag i den andra omgången. Antetokounmpo fick 44 poäng i match 6. Resten av Bucks kombinerade för 51 poäng. Milwaukee var minus-29 på 22 minuter med Grayson Allen på golvet och minus-22 på 19 minuter av Brook Lopez. George Hill har inte gjort en korg på tre av de fyra matcherna han har spelat under den här serien.

spela

2:18

Jayson Tatum och Giannis Antetokounmpo kombinerar för 90 poäng i en otrolig match 6 där Celtics kommer ut i toppen.

Antetokounmpo har förblivit dominerande och hittat ett sätt att sätta sin prägel mot Celtics kvävande försvar. Han har i snitt 35,3 poäng, 13,8 returer och 6,8 assist under den här serien, inklusive tre raka matcher med 40 poäng och 10 returer, vilket gör honom till en av fyra spelare i NBA:s historia att göra det, och den enda spelaren som gjorde det två gånger (förra årets finaler) ).

Men hans briljans har nyligen matchats av Celtics-stjärnan Jayson Tatum, som har svarat bra efter en clunker i Game 3, där han slutade med 10 poäng på 4-av-19 skytte. Sedan dess har Tatum i snitt 36,7 poäng, 9,3 returer och 4,3 assist och hans 46 poängs prestation i Game 6 kommer att leta sig in i Celtics historia om Boston vinner serien. För att Milwaukee ska vinna den här serien kommer det att behöva bättre prestationer från sina rollspelare för att komplettera Antetokounmpo.

För att Boston ska avancera, kommer det att fortsätta att luta sig mot ett kvävande försvar och Tatums elitskottskapande för att rädda dem ur offensiva hjulspår. Tatum och Antetokounmpo har varit engagerade i en duell om historieböckerna redan i den här serien. Spel 7 kan vara en chans för en av dem att cementera en legendarisk prestation.

— Jamal Collier


All press är på ena sidan i Suns-Mavs

Mavericks tjänade “lite mer paustid” med deras Game 6 rout of the Suns, som Jason Kidd uttryckte det under sitt samtal efter matchen i omklädningsrummet.

Det är ett avsiktligt lekfullt sätt att rama in ett spel 7. Det är den högsta insatssituationen i NBA. Men Kidd och Mavs gäng lösa underdogs verkar tro att det bara kommer att finnas press på ett lag söndag eftermiddag i Footprint Center i Phoenix.

Det skulle naturligtvis vara ett Phoenix-lag som kommer efter ett NBA-finalspel, som hade det bästa resultatet i ligan den här säsongen och som leds av en 37-årig legend i Chris Paulsom är på jakt efter sin första mästerskapsring.

“Vi är unga,” sa Kidd. Strunt i att sex av Mavs topp-åtta minuters ledare i slutspelet är minst 29 år gamla. Det faktum passar inte hans berättelse. “Vi har en 23-årig stjärna som spelar på hög nivå varje kväll, kul att se, folk älskar att spela med honom. Det här är en fantastisk lärorik upplevelse för oss. Vi kommer att bli bättre, men det här är bara början på resan. Återigen, ingen hade oss här förutom vi själva, och vi tror att vi kan göra något speciellt.”

Före match 6 låtsades Kidd vara förvirrad av termen “elimineringsspel”, eftersom tränaren under sin första säsong på jobbet i Dallas insisterade: “Vi har precis börjat, och det är kul.”

Det har varit en märkligt enkel serie hittills, en som kommer att avgöras i Game 7 trots att ingen av de sex föregående tävlingarna är i närheten. Båda lagen har skyddat sin hemmaplan relativt lätt, en trend som Suns verkligen hoppas fortsätter i seriefinalen.

“Jag tror att vi har jobbat hela säsongen för att ha hemmaplansfördel och få den sista matchen i vårt hus, och det är spännande,” Suns stjärna Devin Booker sa. “Det är Game 7, man. Jag har aldrig varit med i en Game 7.”

Booker visade sig dock vara en closer under sin första smak av slutspelet förra säsongen. Kidd har ofta refererat till de 47 poängs prestationer från Booker som han såg som assistent på Lakers bänk när Suns slog igen dörren för dem förra säsongen. Suns startuppställning från den finalen förblir intakt, ledd av Paul och hans 141 matcher av slutspelserfarenhet.

spela

2:02

Luka Doncic går för 33 poäng, 11 returer och åtta assist, vilket leder Mavericks till en dominerande match 6.

Men Mavs unga stjärnor – och ja, Brunson har upphöjt sig till den statusen – är inte främmande för att uppträda under press. Brunson vann ett par NCAA-titlar på Villanova. Doncic har samlat på sig en samling mästerskap med Real Madrid och det slovenska landslaget.

Hur är detta för ett exempel på att komma upp stort i en fientlig miljö med höga insatser? Doncic hade en trippeldubbel på 31 poäng när Slovenien knep sitt första bud i basket-OS för herrar genom att slå Litauen på litauisk mark. Han längtar efter den här typen av möjligheter.

“Innan matchen har du den känslan – som fjärilar i magen, som de säger,” sa Doncic. “Jag gillar den känslan. Det är en basketkänsla, en fantastisk känsla för mig.”

— Tim MacMahon

.
#NBAslutspel #Legacies #line #par #Game

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *