"Black Mirror" återvänder: New Series In the Works på Netflix (EXKLUSIVT)

“Black Mirror” återvänder: New Series In the Works på Netflix (EXKLUSIVT)

En ny serie av “Svart spegel” pågår kl Netflix, Mängd kan avslöja.

Det har gått nästan tre år sedan säsong 5 av det dystopiska dramat hade premiär på streamingtjänsten i juni 2019, men källor indikerar att en ny antologiserie av “Black Mirror” håller på att formas, och casting är nu på gång.

Medan detaljer om specifika berättelser hålls under lås, Mängd förstår att säsong 6 kommer att ha fler avsnitt än säsong 5, som bestod av bara tre omgångar och med Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace och Miley Cyrus i huvudrollerna.

En källa nära produktionen berättar Mängd att den senaste säsongen är ännu mer filmisk i omfattning, där varje avsnitt behandlas som en individuell film. Detta är naturligtvis i linje med de senaste säsongerna av “Black Mirror”, för vilka avsnitten vanligtvis översteg 60 minuter och hade otroligt höga produktionsvärden.

Den nya säsongen av “Black Mirror” är den första som dyker upp sedan den skapades Charlie Brooker och hans kreativa partner Annabel Jones lämnade sitt produktionsbolag House of Tomorrow, som backades upp av Endemol Shine Group, i januari 2020. Det dröjde inte länge innan paret startade sin butik under den nya produktionsbannern Broke and Bones, och Netflix investerade snabbt i företaget genom en megaaffär där man förvärvar delar av verksamheten under en femårsperiod, för en summa som kan nå 100 miljoner dollar.

När Brooker och Jones lämnade House of Tomorrow stannade dock rättigheterna till “Black Mirror” hos moderbolaget Endemol Shine Group, som slutligen förvärvades av Banijay Group sommaren 2020. Det arrangemanget hindrade faktiskt Brooker och Jones från att producera mer säsonger för Netflix tills ett avtal slöts med Banijay, och fansen oroade sig för att det skulle vara slutet på programmet.

Brooker själv tvivlade på “Black Mirrors” framtid för två år sedan, berättade för brittiska tidningen Radio Times när pandemin var som högst att “För tillfället vet jag inte vilken mage det skulle finnas för berättelser om samhällen som faller isär, så jag jobbar inte på en av de där. Jag är lite sugen på att se om mina komiska färdigheter, så jag har skrivit manus som syftar till att få mig själv att skratta.”

Uppenbarligen en affär var äntligen nåddes, och Banijay Rights — företagets distributionsgren som innehar både format- och färdigbandsrättigheterna till “Black Mirror” — har licensierat sin hitshow till Netflix.

Brooker har hållit en relativt låg profil sedan han gick med i Netflix. Brooker, som är känd för sina pittige BBC-recensionsformat “Weekly Wipe” och “Screenwipe”, gjorde en liknande snurr på sin Netflix-årsrecensionshow “Death to 2020”, som tog in ett stall av kändisar för att lägga till lite stjärnkraft och leverera Brookers skämt själva. Netflix följde upp förra året med en special “Death to 2021”. Mellan den perioden producerade han också den speciella “Attack of the Hollywood Clichés!”

I februari lanserade streamern Brookers smarta animerade interaktiva kortfilm, “Cat Burglar”, som bad tittarna att svara på triviafrågor för att föra historien om en katt vid namn Rowdy som försöker stjäla konst från ett museum. Showen var en hyllning till serietecknaren Tex Avery, som hjälpte till att skapa ikoniska seriefigurer som Bugs Bunny och Daffy Duck.

Ändå, två år efter att han gick med i Netflix, är Brooker fortfarande praktiskt taget synonymt med “Black Mirror”, och det är vettigt att streamern vill ha den tillbaka på plattformen.

Även om programmet började sitt liv på den brittiska TV-kanalen Channel 4, där den sändes i två säsonger, gjorde formatet en global sensation på Netflix med stora, kändisladdade avsnitt som “San Junipero” och “USS Callister” som tog mörkret hjärtat av showen till svindlande höjder och plockar upp ett ymnighetshorn av utmärkelser i processen.

Netflix och Banijay Rights avböjde att kommentera den här historien.


#Black #Mirror #återvänder #Series #Works #på #Netflix #EXKLUSIVT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *