Efter Roe v. Wade cat e-postgaffel planerar Sony och Insomniac donationer

Efter Roe v. Wade cat e-postgaffel planerar Sony och Insomniac donationer

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

Förra veckan skickade PlayStation-president Jim Ryan till anställda ett e-postmeddelande där han bad dem att “respektera meningsskiljaktigheter” kring aborträttigheter i ljuset av den läckta åsikten från Högsta domstolen om Roe mot Wade, och betonade att “vi är skyldiga varandra och till PlayStations miljoner. användare att respektera åsiktsskillnader bland alla i våra interna och externa gemenskaper”, och avslutar meddelandet med flera stycken om Ryans katters födelsedagar. Anställda var inte nöjda med det lättsamma svaret, enligt en Bloomberg-rapport om mejlet.

Efter den misshandeln planerar Insomniac, Sonys dotterbolag bakom “Ratchet and Clank” och “Marvel’s Spider-Man”, att donera $50 000 till Women’s Reproductive Rights Assistance Project (WRRAP), enligt ett internt e-postmeddelande som skickades den 13 maj från Insomniacs vd Ted. Priset ses av The Washington Post. Sony kommer att matcha donationen, tillsammans med donationer från enskilda Insomniac-anställda om de gör dem via företagets PlayStation Cares-program. Dessutom planerar Sony nu att ta fram ett initiativ för att ge ekonomiskt stöd till anställda som kan behöva resa till olika stater för att få reproduktiv vård. Insomniac kommer att hjälpa till att formulera den policyn.

Inget av företagen planerar att twittra om sina donationer, och Insomniac-anställda har förbjudits att uttryckligen nämna Insomniac eller Sony om de skulle besluta sig för att retweeta några tillkännagivanden som WRRAP kan göra, enligt e-postmeddelandet.

Sony och Insomniac hade inte returnerat förfrågningar om kommentarer vid tidpunkten för publiceringen.

När Roe v. Wade upphävande hägrar, väljer den ofta frispråkiga videospelsindustrin tystnad

En del av e-postmeddelandet är uppbyggt som en Q&A som tar upp frågor från anställda. I den förklarar Price sin motivering till tystnaden i sociala medier. Han börjar med att notera att studion skickade ett “nära 60-sidigt” dokument till PlayStation Studios chef Hermen Hulst fyllt med meddelanden från anställda som uppmanar ledarskap – Ryan, i synnerhet – att “göra det bättre av anställda som är direkt berörda.” Tills vidare får Insomniac dock inte göra något uttalande om reproduktiva rättigheter eller donation av den — inte heller tycker Price att det skulle vara en bra idé att studion går över huvudet på Sony och provar.

“Det skulle få materiella återverkningar för oss som ett helägt dotterbolag”, skrev Price som svar på en fråga om vad som skulle hända om Insomniac twittrade om donationen. ”Bland annat alla framsteg som vi kan göra för att hjälpa till med förändring [Sony Interactive Entertainment’s] inflygningen skulle stoppas i sina spår. Vi skulle förmodligen också vara kraftigt begränsade från att göra viktigt offentligt vändt arbete i framtiden.”

Detta kommer efter att Insomniac-anställda gjort upprepade förfrågningar för att få ledningen att göra ett uttalande som inte olikt de som utfärdats av några andra stora videospelsföretag, inklusive “Destiny 2”-utvecklaren Bungie och “Psychonauts 2”-skaparen Double Fine. I frågestunden skriver Price att Sony stängde ner det tillvägagångssättet: “[Sony Interactive Entertainment] kommer inte att godkänna NÅGRA uttalanden från någon studio om ämnet reproduktiva rättigheter. Vi kämpade hårt för det här och vi vann inte.”

En anställd frågade Price om han trodde Sonys förvärv av Insomniac för 229 miljoner dollar 2020 “påverkar nu vår yttrandefrihet och våra värderingar.”

“När det gäller vår yttrandefrihet, medan vi har MYCKET autonomi som ofta tas för givet, finns det tillfällen då vi måste erkänna att vi är en del av en större organisation”, skrev Price i mejlet. “För det mesta har vår förmåga att twittra varit obegränsad. Men det finns sällsynta tillfällen då vi är i opposition (som den här veckan) och SIE kommer att ha sista ordet.”

#Efter #Roe #Wade #cat #epostgaffel #planerar #Sony #och #Insomniac #donationer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *