Janet Jackson gör en överraskning på Billboard Music Awards för att hedra kollegan Mary J. Blige

Janet Jackson gör en överraskning på Billboard Music Awards för att hedra kollegan Mary J. Blige

Janet Jackson gör inte många tv-framträdanden – så när den tillbakadragna poplegenden oannonserat strök ut i sin hög hatt och smoking vid söndagens Billboard Music Awards 2022 för att ge sin vän Mary J. Blige Icon Award för livstidsprestation, hälsades hon välkommen. med egna stående ovationer. Doja Cat, som satt i BBMAs publik på Las Vegas MGM Grand Garden Arena, såg särskilt imponerad ut, och hennes reaktion blev omedelbart en meme.

Det var en damkväll av ömsesidigt fandom och uppskattning på BBMAs, när Jackson, som fick Icon Award vid 2018 Billboard Awards, hedrade Blige i år. “Vad gör en ikon?” hon började. “Är det förmågan att skapa, utforska och praktiskt taget banbryta en hel musikgenre? Är det samlingen av miljontals dedikerade fans som andas din konst dagligen, samma fans som du ständigt visar kärlek till? Är det en karriär på flera decennier full av inte bara hits, utan de där låtarna som får dig att känna dig på ett visst sätt när du hör dem och får en viss blick i ansiktet? Du vet, blicken som säger:Flicka, ja! Jag förstår! Ja!’ Svaret är allt ovanstående. Svaret är kvällens mottagare av 2022 års Billboard Icon Award, Mary J. Blige.”

Jackson fortsatte och citerade några av Bliges mest ikoniska låtar: “Mary J. Blige representerar sanningen. Hennes arbete har alltid gett oss tröst eftersom hon sjunger mig, hon sjunger dig. Jag minns, men jag kommer inte att gråta, för även om det ibland känns som att det regnar varje dag, har jag ingen mer dramatik. Jag mår bara bra med mitt liv, mitt liv, mitt liv, mitt liv. I solskenet har Mary gjort ett åtagande gentemot sina fans att alltid vara hennes autentiska jag nu – det är äkta kärlek.” När Blige sedan gick ut för att hålla sitt eget tal, gav hon tillbaka kärleken och sa till Jackson: “Apropå ikoner, du var alltid en av våra största inspirationskällor när vi växte upp.”

Mary J Blige talar efter att ha mottagit Icon Award från Janet Jackson under 2022 Billboard Music Awards på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas, Nevada, USA 15 maj 2022. REUTERS/Mario Anzuoni

Janet Jackson ger Mary J. Blige Icon Award under 2022 Billboard Music Awards på MGM Grand Garden Arena den 15 maj 2022 i Las Vegas, Nevada.  (Foto: Ethan Miller/Getty Images)

Janet Jackson ger Mary J. Blige Icon Award under 2022 Billboard Music Awards på MGM Grand Garden Arena den 15 maj 2022 i Las Vegas, Nevada. (Foto: Ethan Miller/Getty Images)

Medan Blige skämtade i början av sitt tal, “Jag har mycket att säga, så snälla rulla inte “wrap it up”-musiken över min grej, så verkade hon ödmjuk i närvaro av Jacksons storhet och av Icon-äran sig. “Så som världen är nu tror jag att folk tror att ikoner föds så, att de blir en legend över en natt. Men så är det definitivt inte, betonade hon. “Det tar mycket tid, hårt arbete och mycket överlevnad, försök och misstag, för att uppnå storhet. Vad en ikon betyder för mig är att övervinna hinder för att åstadkomma det otänkbara och bli vilt beundrad för att ha inflytande över en mängd människor, och det är vad jag alltid har representerat. Jag har varit på den här resan länge — en som inte alltid såg ut som du ser mig nu, en som är fylld av mycket hjärtesorg och smärta. Men Gud hjälpte mig att kanalisera dessa upplevelser och känslor till min musik.”

Lite mindre ödmjukt, fortsatte Blige, bara några ögonblick efter att BBMAs värd Puff Daddy (alias Diddy) hade följt henne till podiet: “När Andre Harrell och Puff Daddy från Uptown Records introducerade Queen of Hip-Hop Soul för världen, var det början på en rörelse. Varje innerstadstjej kände igen sin egen och kunde relatera till allt jag sa. Och varje kvinnlig artist som kom in i spelet ville göra allt jag gjorde och fortfarande gör än i dag. Jag var ghetto-fabulous, och det är jag fortfarande. Så ghetto, så fantastiskt – och människor var det hotad med det. Och nu vill alla vara ghetto-fantastiska.”

Blige avslutade triumferande, “Budskapet i min musik har alltid varit att vi inte är ensamma i våra kamper, och jag är inte ensam nu. Så länge letade jag efter en riktig kärlek, men jag hittade äntligen min riktiga kärlek, och den riktiga kärleken är jag. Vem leder Mary J. Blige nu? Mig!” Men hon tillade ödmjukt att “det finns inget jag i laget” och tackade vännerna, familjen och branschaktörerna som har stöttat henne under hennes långa resa – inklusive den bortgångne Harrell “för att ha kommit ner till dessa Schlobohm-projekt och gett oss hoppas och drar ut mig”, hennes “storebror” Diddy, och Dr Dre och Jimmy Iovine “för att de bjöd in mig att uppträda på Super Bowl, för jag är så otroligt tacksam.”

Jackson och Blige kan ha stulit showen vid årets Billboard Music Awards utan att ens sjunga, men den tre timmar långa sändningen innehöll många artister från A-listan, inklusive Silk Sonic, Megan Thee Stallion, Ed Sheeran, Dan + Shay, Machine Gun Kelly , Miranda Lambert och Elle King, Florence + the Machine, Latto, Becky G, Maxwell (som täcker det ovanliga valet av “Lady in My Life” för att fira 40-årsdagen av ovannämnda Janet Jacksons bror Michaels Thriller album)… och, kontroversiellt, Morgan Wallen och Travis Scott, i sina första tv-sända framträdanden sedan deras respektive skandaler. Nattens bästa vinnare i de vanliga kategorierna var Olivia Rodrigo, som tog hem sju priser, och Drake, som vann fem.

För en fullständig lista över 2022 års Billboard Music Award-vinnare, klicka här.

Läs mer från Yahoo Entertainment:

Följ Lyndsey vidare Facebook, Twitter, Instagram, Amazon, Spotify


#Janet #Jackson #gör #överraskning #på #Billboard #Music #Awards #för #att #hedra #kollegan #Mary #Blige

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *