Johnny Depps advokater utmanar Amber Heard med påståenden om övergrepp

Johnny Depps advokater utmanar Amber Heard med påståenden om övergrepp

16 maj (Reuters) – Skådespelaren Johnny Depps advokater började förhöra Amber Heard i parets förtalsrättegång på måndagen och ifrågasatte “Aquaman”-stjärnans påståenden om att hon utsatts för fysisk misshandel före och under deras korta äktenskap.

Depps advokater presenterade fotografier av Heard som gjorde offentliga framträdanden på röda mattor och “The James Corden Show” kort efter gånger som hon sa att Depp hade slagit henne med sina händer, som han vanligtvis bar tunga ringar på.

Bilderna som visades för jurymedlemmarna verkade inte avslöja några skador. Heard sa att skadan, som inkluderade vad hon trodde var en bruten näsa, inte var tillräckligt allvarlig för att vara synlig eller täcktes av smink.

Registrera dig nu för GRATIS obegränsad tillgång till Reuters.com

Depp, 58, stämmer Heard, 36, på 50 miljoner dollar och säger att hon förtalade honom när hon hävdade att hon var ett offer för övergrepp i hemmet. Heard har åtalat 100 miljoner dollar och hävdat att Depp smutsade ner henne genom att kalla henne en lögnare.

I början av korsförhöret av Heard frågade en advokat för Depp Heard om hon hade misshandlat Depp och skadade honom ytterligare med falska anklagelser.

“Jag skulle aldrig kunna skada Johnny,” sa Heard.

Tidigare berättade Heard för jurymedlemmar att hon ansökte om skilsmässa från Depp 2016 eftersom hon var orolig för att hon inte skulle överleva fysiska övergrepp av honom. Hon sa att hon insåg att förhållandet var omöjligt att reparera efter att han kastade en mobiltelefon som träffade henne i ansiktet.

“Jag visste att jag var tvungen att lämna honom,” sa hon. “Jag visste att jag inte skulle överleva det om jag inte gjorde det.

“Jag fattade beslutet att ansöka om skilsmässa”, tillade hon. “Det var svårt eftersom jag älskade Johnny så mycket.”

Paret gifte sig i februari 2015 och deras skilsmässa slutfördes ungefär två år senare.

Depp har vittnat om att han aldrig slagit Heard och hävdat att hon var förövaren i deras förhållande. Han sa att hon kastade en vodkaflaska på honom i början av 2015 och skar av toppen av hans högra långfinger.

Heard sa att hon inte orsakade fingerskadan och sa att hon bara slog honom för att försvara sig själv eller sin syster.

Hon förnekade också Depps påstående om att hon hade lämnat avföring i en säng i ett av hans hem efter ett slagsmål på hennes födelsedag. En säkerhetsvakt hade vittnat om att Heard sa till honom att avföringen var ett “hemskt praktiskt skämt”.

Heard sa att hon inte begick något skämt den dagen och tillade att hon “inte var på skämtshumör”.

“Jag hade precis blivit attackerad på min 30-årsdag av min man, som jag var desperat kär i och visste att jag behövde lämna”, sa hon.

Rättsfallet handlar om en opinionsartikel från december 2018 av Heard som dök upp i Washington Post. Artikeln nämnde aldrig Depp vid namn, men hans advokat sa till jurymedlemmarna att det var tydligt att Heard hänvisade till honom. Läs mer

Depp, en gång bland Hollywoods största stjärnor, sa att Heards anklagelser kostade honom “allt”. En ny “Pirates of the Caribbean”-film lades på is, och Depp ersattes i filmserien “Fantastic Beasts”, en “Harry Potter”-spinoff.

Heards advokater har hävdat att hon berättade sanningen och att hennes åsikt var skyddat yttrandefrihet enligt den amerikanska konstitutionens första tillägg.

Slutargumenten är planerade till den 27 maj.

För mindre än två år sedan förlorade Depp ett ärekränkningsfall mot Sun, en brittisk tabloid som stämplade honom som en “hustruslagare”. En domare i London High Court slog fast att han upprepade gånger hade misshandlat Heard.

Depps advokater lämnade in ärendet i Fairfax County, Virginia, eftersom Washington Post är tryckt där. Tidningen är inte åtalad.

Registrera dig nu för GRATIS obegränsad tillgång till Reuters.com

Rapportering av Lisa Richwine i Los Angeles Redigering av Mark Porter, Jonathan Oatis och Matthew Lewis

Våra standarder: Thomson Reuters Trust Principles.

.
#Johnny #Depps #advokater #utmanar #Amber #Heard #med #påståenden #övergrepp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *