Anakin in Star Wars: Attack of the Clones

Kloner vid 20 | Hayden Christensen ser tillbaka på sina första steg som Anakin Skywalker | StarWars.com

Det mellersta kapitlet i prequel trilogi, Star Wars: Attack of the Cloneskom 16 maj 2002. För att fira filmens 20th årsdagen, presenterar StarWars.com Kloner vid 20, en speciell serie intervjuer, ledare och mer.

Som det visar sig, den första personen att duellera Anakin Skywalker var inte en Sith Lord, en konstig utomjording eller någon annan mäktig skurk. Det var snarare någon från vår egen galax.

“Jag minns när jag fick telefonsamtalet och sa att jag fick rollen”, säger Hayden Christensen. “Jag låg fortfarande i sängen, faktiskt, i min lägenhet i Vancouver vid den tiden. Jag minns att jag gick ut efter att jag fick luren, bara lite chockad och misstrodd av nyheterna, och gick in i vardagsrummet där min rumskamrat var. Han var medveten om att jag väntade på det här samtalet, och han såg mitt leende och förstod direkt att det fanns goda nyheter. Mitt svar var att jag tände en tänkt ljussabel. Han var en stor Stjärnornas krig fan också, och han hade soundtracket till avsnitt I. Han satte Stjärnornas krig Soundtracket på, och vi hade hela den här imaginära ljussabelduellen runt vår lägenhet, hoppade på alla möbler och bara skrek som snurriga små barn.”

Christensen ler när han berättar om historien i en Zoom-konversation med StarWars.com, för att markera de 20th årsdagen av Star Wars: Attack of the Clones. I filmen skulle Christensen få i uppdrag att spela en mognande Anakin Skywalker – och kliva in i den centrala rollen i prequel-trilogin, om inte hela Stjärnornas krig saga.

En närbild på Anakin i Star Wars: Attack of the Clones

“För mig, när jag försökte utveckla Anakins karaktär, fanns det mycket jag kunde dra ifrån. Det fanns mycket källmaterial. Jag spelade en roll som redan spelades före mig, såväl som efter mig. Det här var en karaktär som hade en familj, barn som hade vuxit upp. Du hade alla dessa element, och var han var i sitt liv och vad det livet var, och hur allt det skulle ha påverkat honom. Det var många element som behövde hänga samman, säger han. “Och för mig är en av aspekterna av Stjärnornas krig som jag tyckte var riktigt övertygande var generationsaspekten av det. Jag ville verkligen att det skulle kännas äkta och ha så mycket kontinuitet som möjligt. Jag var mycket medveten om framträdandet som Jake Lloyd gav [in Episode I]och vill att det ska kännas som att det verkligen bara var en äldre version av den där ungen, till några av nyanserna och sätten hos Darth Vadersom vill att övergången också ska ha ett sammanhang, och till hans barn, Luke och Leia, och för att den här släkten ska kännas övertygande. Så jag hade mycket som jag ritade från, och sedan, så klart, allt han går igenom i berättelsen.”

Anakin håller en ljussabel i Star Wars: Attack of the Clones Anakin och Obi-Wan pratar i Star Wars: Attack of the Clones

Avsnitt II:s Anakin är inte en Jedi ännu, utan en Padawan till Obi wan kenobi. Han kan vara snäll, otålig, kaxig, osäker, varm och arg. Han är med andra ord väldigt mycket tonåring. Som historien om Attack av klonerna utvecklas, blir Anakin in i en förbjuden kärlek till Natalie Portmans Padmé Amidalamen han lider också av föraningar kring sin mamma, Shmi. Desperat lyder han inte order och går tillbaka till sin hemplanet Tatooine för att hitta henne. Anakin genomsöker ökenvärlden och hittar till slut Shmi fången i ett Tusken-läger; bara han kommer för sent, och hon dör i hans famn. Rasande rasar Anakin ut och slaktar Tuskens i en hämndaktion.

"Jag lovar dig, jag kommer till och med lära mig att stoppa människor från att dö.”  - Anakin Skywalker

I en avgörande scen – och en som jag pekar ut som en personlig favorit – efter massakern, Anakin bekänner allt för Padmé och bryter ihop. Christensen öser imponerande ut alla sidor av Anakins personlighet och känslor här, när den unge Jedi försöker förstå vad han har gjort. Sekvensen skulle visa sig vara viktig inte bara för Anakins resa, utan även Christensens.

Anakin återvänder till Padmé

“Vi förstod alla att det var en viktig scen för den här karaktären och för hans båge,” minns Christensen. “När vi repeterade det försökte vi det på några olika sätt. Jag hade samtal med George [Lucas] om graden av hans ångest och känslomässiga tillstånd, och hur han försöker hitta den. Vi försökte det på ett sätt, och jag kände inte riktigt att jag höll kontakt med det. George gick fram till mig och vi hade ett riktigt trevligt samtal från hjärtat till hjärtat. Jag kände att den scenen också var avgörande i min relation med honom, när det gäller hur vi pratade om verket och karaktären. Vi öppnade verkligen upp vår dialog, som sedan fortsatte in i avsnitt III. Men ja, den scenen var stor.”

Anakin och Obi-Wan bakom kulisserna på jaktscenen i Star Wars: Attack of the Clones

“Vi var väldigt nära och förblir nära.” Christensen och McGregor skjuter den inledande jaktsekvensen från Star Wars: Attack of the Clones.

Attack av klonerna representerade många första för Christensen. Han hade aldrig varit utanför Nordamerika innan han filmade avsnitt II, som tog honom till Tunisien, Australien, Italien och Spanien. Det var uppenbarligen hans stora genombrott som skådespelare. Och det introducerade också Christensen för Ewan McGregor, som spelade Skywalkers mästare, Obi-Wan Kenobi. De två skulle bilda ett band på skärmen och utanför. “Jag var den nya ungen på kvarteret, och han gjorde allt för att få mig att känna mig välkommen och bekväm. Jag minns första gången vi träffades, han gav mig en stor kram, och vi slog till direkt från början. Jag tror att vår relation, på många sätt, liksom speglade våra karaktärers relation vid den tidpunkten också, säger han. De har återförenats för Obi wan kenobiden begränsade serien börjar 27 maj Disney+, vilket tycks vara särskilt betydelsefullt för Christensen. “Vi var väldigt nära och förblir nära. Vi hade bara inte setts på ett tag. Men vi träffades innan vi började filma, bara för att komma ikapp, och det var så skönt att få kontakt med honom igen, säger han. “Jag älskar mannen så mycket.”

Christensen såg nyligen om prequels som förberedelse för Obi wan kenobivilket ger honom en chans att reflektera över upplevelsen och själva filmerna.

“När jag såg dem igen som helhet, blev jag verkligen imponerad av kvaliteten och djupet i berättandet och Georges vision för det hela. Det är så nyanserat, komplext och skiktat, säger han. “Riktigt anmärkningsvärt.”

Anakin i Star Wars: Attack of the Clones

Attack av klonerna släpptes den 16 maj 2002, vilket gör Christensen till ett känt namn. Kärleken till filmen – och prequels i stort – har stadigt vuxit över tiden. Christensen har märkt.

“Det är som att de filmerna hade en dräktighetsperiod, där de behövde lite tid för att jäsa i det offentliga psyket”, säger han. “Mottagandet som filmerna har nu, det är väldigt hjärtevärmande.”

Dan Brooks är författare och redaktör för StarWars.com. Han älskar Stjärnornas krig, ELO och New York Rangers, Jets, Yankees och Knicks. Följ honom på Twitter @dan_brooks.

Webbplatstaggar: #StarWarsBlog, #ClonesAt20

TAGGAR: Kloner vid 20, Hayden Christensen, Intervjuer, Star Wars Episod II: Attack of the Clones (2002)


#Kloner #vid #Hayden #Christensen #ser #tillbaka #på #sina #första #steg #som #Anakin #Skywalker #StarWarscom

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *