Newcastle 2-0 Arsenal: Premier League – direktreaktion!

Självgodhet kommer helt enkelt inte att vara ett problem för Spurs i Norwich. Conte tillåter inte det. För att göra saken värre för Arsenal, de kanske spelar mot ett Everton-lag med allt att spela för. Och de måste psykologiskt återhämta sig från nederlag i kväll. Det här är ett ungt lag som förstördes ikväll.

Så det är så här saker och ting ser ut. Med den målskillnaden, Arsenal behöver en trepoängssving på söndag. Tottenham spelar mot Norwich. Det kommer säkert bara att gå åt ett håll.

Heltid: Newcastle 2-0 Arsenal

En av de värsta Arsenal föreställningar jag någonsin sett. Odegaard och White faller ner på gräsmattan i besvikelse.

90+6 min: Arsenal har ännu inte gjort mål på övertid, vilket ger dig en uppfattning om deras anfallshot ikväll. Spelet är vunnet.

90+4 min: Hur har Joelinton all tid och grace som prime Zidane har nu för tiden? Förvandlingen har varit galen.

90+3 min: Newcastle slösar bort några sekunder till, med deras sista byte: Gayle på för Wilson.

90+2 min: Med hela Arsenal lag före honom försöker Cedric lyckan. Ingen tärning. Arteta kommer att ryka.

90 min: Saka har en insats från räckhåll men det går bra över. Det kommer att läggas till sex minuter på grund av skadorna på Schär och Martinelli. Spelet är inte helt klart än…

88 min: Med detta Arsenal förlust och Tottenhams överlägsna målskillnad kräver Spurs bara oavgjort mot Norwich på söndag. Det enda sättet för Arsenal att kvalificera sig är om Tottenham förlorar, och Arsenal slår Everton.

87 min: “Bruno, Bruno, Bruno” sjunger Geordie nation. Han har varit en stor värvning.

MÅL! Newcastle 2-0 Arsenal (Bruno Guimaraes 85)

Ett välförtjänt andra mål, och nu säkert Arsenal är slagna. Wilson skickas igenom på mål av Longstaff, Ramsdale kommer ut men returen faller till Bruno Guimaraes, som lugnt lägger in bollen i nätet. Vit kan inte hålla det ute på linjen! En lysande uppvisning från Newcastle, bedrövlig från Arsenal.

Newcastle Uniteds Bruno Guimaraes gör sitt andra mål.
Newcastle Uniteds Bruno Guimaraes gör sitt andra mål. Foto: Lee Smith/Action Images/Reuters
Newcastle Uniteds Bruno Guimaraes firar sitt andra mål med lagkamrater.
Glädje för Guimaraes, hans lagkamrater och Toon Army. Foto: Scott Heppell/Reuters
Arsenals manager Mikel Arteta ser nedslagen ut efter att Newcastle Uniteds Bruno Guimaraes gjort sitt andra mål.
Samtidigt som det finns förtvivlan för Arsenals manager Mikel Arteta. Foto: Scott Heppell/Reuters

83 min: En sällsynt chans för Arsenal! Martinelli kommer till byline, korsar djupt till Pepe, som nickar tillbaka in i sex-yard boxen. Det är lite av en scramble som slutar med att Odegaard kör ett skott mot mål. Tre Newcastle-spelare kastar sig på skottet och det träffar en. Bra försvar! Newcastle spelar som om de fortfarande är i en nedflyttningsstrid. Conte kommer att slå luften på den.

81 min: Nästan en sensationell strejk från Wilson! Anfallaren tar ner en hög boll med lätthet, svänger förbi Elneny och dunsar en studsande boll rakt över Ramsdales huvud från hela 45 yards! Bollen ser ut att falla ner i nätet men krullar och susar precis bredvid! Så nära.

Arsenals målvakt Aaron Ramsdale är lättad över att se Newcastle Uniteds Callum Wilsons skott susa precis utanför stolpen.
Arsenals målvakt Aaron Ramsdale är lättad över att se Newcastle Uniteds Callum Wilsons skott susa precis utanför stolpen. Foto: Scott Heppell/Reuters

79 min: ENORM chans för Newcastle att lägga den här matchen! Pepe, som har gjort nästan ingenting sedan han kom in, spelar en bedrövlig, underträffad passning över backlinjen. Murphy stjäl in, och plötsligt är det två mot en längst bak. Murphy spelar en etta-tvåa med Fraser men deras egna passningar är lite slöa och när Cedric stänger Murphy skjuter engelsmannen sitt skott rakt mot Ramsdale. Det borde ha varit ett mål.

76 min: Newcastle svarar med två egna byten: Miguel Almiron ersätts av Jacob Murphy. Allan Saint-Maximin lämnar Ryan Fraser.

74 min: På kommer Pepe för Arsenal, som drar tillbaka Gabriel. En försvarare för en anfallare. Arsenal går verkligen på tok, och det måste de. De behöver två mål för att behålla Champions League-kvalet i sina egna händer. Även oavgjort här kommer att innebära att Spurs tar en poängs fördel in i sista dagen.

73 min: Ännu en chans till Newcastle, de ser mycket mer benägna att göra mål. Wilson hittar lite utrymme på straffpunkten, men White får en bra blockering och bollen ballonger över för en hörna, precis högt och bredvid Ramsdales övre hörn.

71 min: Arsenal får ett par hörnor, den sistnämnda resulterade i ett långt skott från Elneny, som guppar genom en skara kroppar innan den kneps av Dubravka. Gästernas första försök på mål sedan den 24:e minuten.

69 min: Targett är nästa som går ner och håller i hamstringen. Trippier värmer upp, men ser ut som att Targett kommer att fortsätta.

67 min: Newcastle bryter fram igen! Något de har gjort så imponerande är att bryta linjerna med sina mittfältare. Det var så de gjorde mål med Joelinton som strömmade fram från centrala mittfältet, och nu gör Longstaff det nere till höger och passerar farligt till närmaste stolpen. White är där för att rensa, och han gör ett bra jobb. Newcastle-fansen hånar, med sitt eget mål färskt i minnet. Men det var bra försvar.

66 min: Martinelli ligger skrynklig i en hög efter en utmaning från Krafth. Kan vara ett dött ben, kan vara något allvarligare men efter ett par minuters paus är Martinelli OK att fortsätta.

64 min: Nära för Wilson! Guimaraes vinner något ur ingenting djupt inne Arsenal territorium, korsar för Wilson, som volley det i farten bara ett par meter över ribban.

62 min: Martinelli med en utmanare till säsongens sämsta kryss, där. Närmare ett inkast än någon av hans Arsenal kollegor. På kommer Lacazette för Tavares. Gunners har gått till 3-5-2, med Martinelli och Saka som ytterbackar. Lacazette samarbetar med Nketiah i topp. Inte en Champions League-anfallsstyrka, även om de har haft sina ögonblick den här säsongen.

60 min: Lacazette gör sig redo på sidlinjen. Arsenal behöver en gnista.

58 min: Ett massivt mål i topp fyra-loppet. Tottenham sitter stadigt i boxen nu, som det ser ut. Ännu dags för Arsenal att vända på det här såklart.

MÅL! Newcastle 1-0 Arsenal (Vit OG 56)

Hoppas? Ah. Newcastle får det mål deras prestation förtjänar. Efter att ha vunnit besittning från en Arsenal foul kast (!!!!!), Joelinton galopperar ner till vänster, kryssar farligt mot Wilson och White vänder bollen till sitt eget nät! Mannen på 50 miljoner pund var på full stretch men bollen skrapade av hans dubbar och nickade under Ramsdale i nätet!

Arsenals Ben White (till vänster) gör ett självmål och Newcastle Uniteds första.
Arsenals Ben White (till vänster) gör ett självmål och Newcastle Uniteds första, till stor glädje för Toon Army. Foto: Scott Heppell/Reuters
Newcastle Uniteds engelska anfallare Callum Wilson mobbas av lagkamrater efter sin del i Arsenals självmål som öppnade målskyttet.
Newcastle Uniteds Callum Wilson mobbas av lagkamrater efter sin del i Arsenals självmål. Foto: Oli Scarff/AFP/Getty Images

54 min: Arsenal verkar ha fått lite draghjälp av den förändringen. De njuter faktiskt av lite besittning och en hörna! Hoppas!

52 min: Arsenal gör en förändring: Martinelli för Smith Rowe. De var tvungna att göra något. Min förutsägelse före matchen om att ESR skulle vara en gamechanger var lite dålig … han var helt anonym.

51 min: Ännu en hörna för Newcastle, som har startat med samma intensitet. Obeveklig press, dock Arsenal rensa hörnet.

47 min: Gult kort till Nketiah efter en duell från the Arsenal anfallare. Det finns en oro för Schär, mottagaren av Nketiahs tackling, med läkare som trängs runt försvararen. Det var en luftdual, där schweizaren fick en knackning på huvudet från Nketiah och ett slag från gräsmattan när han föll obekvämt. Det ser ut som om Schär förlorade medvetandet en kort stund, även om han är vaken nu, tack och lov. Newcastle tar med rätta inga chanser, och det blir Lascelles som kommer på hans Schärs plats. Det är ett byte av hjärnskakning så Newcastle har fortfarande en hel komplimang av förändringar kvar. Lascelles tar armbindeln från Wilson – försvararen är klubbkapten, även om han inte kan komma in i startelvan.

Peeeeeep! Vi är igång igen i nordost.

Det kommer att vara en besvikelse för Newcastle Uniteds delägare Jamie Reuben som ser ut att njuta av en kickaround med några ungdomsakademispelare på planen i halvtid.
Det kommer att vara en besvikelse för Newcastle Uniteds delägare Jamie Reuben som ser ut att njuta av en kickaround med några ungdomsakademispelare på planen i halvtid. Foto: Scott Heppell/Reuters

#Newcastle #Arsenal #Premier #League #direktreaktion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *