Perspektiv |  PlayStation Plus kommer att göra en imponerande debut med utrymme att förbättra

Perspektiv | PlayStation Plus kommer att göra en imponerande debut med utrymme att förbättra

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

På måndagen meddelade PlayStation den första satsen spel tillgängliga för prenumeranter av sin kommande förnyade onlinetjänst. Även om det finns gott om utrymme för förbättringar, är det en lovande debut för tjänsten.

PlayStation tillkännagav nyligen sammanslagning av sin månatliga tillgång till online-multiplayer-spel med sin molnströmning och prenumerationsbaserade PlayStation Now-tjänst till en singulär PlayStation Plus-tjänst. För $18 per månad eller rabatterade $120 per år ger tjänstens högsta nivå prenumeranter tillgång till gratisspel, inklusive PlayStation 4 och 5-titlar, såväl som klassiska spel. Detta gör att PlayStation kan erbjuda några av sina PlayStation 2-spel med PlayStation 4-remaster, som Jak och Daxter-serien av plattformsspel från Naughty Dog.

Tjänsten, som har tre nivåer totalt, börjar en stegrad regional lansering nästa vecka, och anländer till Nord- och Sydamerika den 13 juni. Den lägsta nivån, PlayStation Plus Essential, ger dig tillbaka 10 $ i månaden, eller 60 $ om året, och ger dig grundläggande tillgång att spela onlinetitlar, molnlagring för sparade spel och en liten rotation av nedladdningsbara spel varje månad. Mellannivån, PlayStation Plus Extra, är $15 per månad eller $100 per år för samma förmåner som Essential-nivån tillsammans med tillgång till Sonys katalog med hundratals nedladdningsbara PS4- och PS5-spel. Den tidigare nämnda dyraste nivån, PlayStation Plus Premium, innehåller allt ovan samt ett bibliotek med äldre titlar från tidigare konsolgenerationer och molnstreaming.

PS5: Sonys insats är att det som är bra för utvecklare kommer att vara bra för spelare

Möjligheten att direkt köpa några av de ursprungliga PlayStation- och PlayStation Portable-spelen som kommer till PlayStation Plus var ett annat överraskande men välkommet tillkännagivande. Tidigare var det okänt om några klassiska spel skulle vara tillgängliga för icke-prenumeranter via Sonys onlinebutik, och nu vet vi att tillgången till vissa av dessa äldre spel inte kommer att låsas bakom en prenumerationsvägg. Spelare som redan äger digitala versioner av några av dessa PlayStation 1- och PlayStation Portable-spel behöver inte göra ett separat köp eller registrera sig för PlayStation Plus för att spela dem på PS4 och PS5. Med det sagt, alla som inte prenumererar på en PlayStation Plus-tjänstplan kommer inte att kunna få tillgång till onlinefunktioner för de flesta spel.

Det saknas många äldre PlayStation-titlar i detta första tillkännagivande, som Sly Cooper-serien av Sucker Punch Productions. Men PlayStation har lovat att mer än 700 spel kommer att bli tillgängliga på tjänsten. Måndagens tillkännagivande inkluderar mer än 100 spel, och fler utlovas när tjänsten uppdateras. Det är inte känt om alla 700 eller så spel kommer att vara tillgängliga samtidigt, eftersom onlineprenumerationstjänster är kända för att rotera innehåll. Men det är fortfarande ett löfte om många fler titlar framöver.

Som ett flex av dess förstapartserbjudanden är dock sortimentet fortfarande muskulöst. Hela Uncharted-serien kommer att vara tillgänglig genom PlayStation 4-samlingen, som inkluderar kvalitetsremaster av PlayStation 3-trilogin samt PS4-spelen.

“Syphon Filter” av Bend Studio, ett militärt actionspel som var en tidig prototyp av actionskjutspel i tredje person, gör en välkommen återkomst till 2000-talet. “Hoppande blixt!” är ett annat erbjudande — en original lanseringstitel för PlayStation och en av pionjärerna inom 3D-plattformar tillsammans med Nintendos mer inflytelserika “Super Mario 64”. Spelet är också en känd personlig favorit hos Sony PlayStation-president Jim Ryan.

Efter Roe v. Wade cat e-postgaffel planerar Sony och Insomniac donationer

Flera PlayStation 3-klassiker kommer att finnas tillgängliga, men bara genom molnstreaming. Ändå är det trevligt att se de ökända superhjältespelen på listan, liksom “Ico”, en annan inflytelserik 3D-plattformsexklusivitet från Sony som fortsatte att inspirera “Elden Ring”-regissören Hidetaka Miyazaki att göra en karriär inom videospelsutveckling.

Hela Ratchet and Clank “Future”-trilogin kommer också äntligen undan PlayStation 3 limboom än återigen, endast genom molnströmning.

PS4-erbjudandena är inte heller slöa, och erbjuder kultsuccén Gravity Rush-serien från det handhållna PlayStation Vita-systemet via sina PS4-remasters. De två megahittade Spider-Man-spelen kommer att finnas tillgängliga, liksom den senaste regissörens klipp av “Ghost of Tsushima”, som fortfarande är en av de bästa upplevelserna på PS5.

Förstapartsexklusiverna stöds av en generös portion av tredjepartserbjudanden också, inklusive flera från utgivaren Ubisoft. Detta inkluderar dess senaste monsterhit “Assassin’s Creed Valhalla” samt en remastrad “Far Cry 3”. Det toppas av ett av de bäst recenserade spelen från den senaste konsolgenerationen: Rockstars västerländska cowboyepos “Red Dead Redemption 2”.

Det här är de bästa spelen att spela på PlayStation 5

Det fortsätter att göra en besvikelse att Sony inte kan erbjuda PlayStation 3-spel för nedladdning. Ja, det är väldigt tråkigt att den känsloladdade “Crisis Core: Final Fantasy VII” förblir instängd på PlayStation Portable. Och några av de äldre erbjudandena på PlayStation Plus är förväntade och banala. Det klassiska fightingspelet “Tekken 2” är trevligt, men “Tekken 3” blev kronjuvelen i 3D-kampupplevelsen på den första PlayStation, och det finns ingenstans att se (åtminstone för nu). Men det är också en överraskning för långvariga PlayStation-fans att se den gamla “Hot Shots Golf” på listan, en påminnelse om att PlayStation-exklusivt har en lång historia av olika upplevelser bortom de svepande, narrativt drivna, stora budgettitlarna företaget är känt för att producera idag.

Med mer än 100 spel är detta ett mycket större utbud än Xbox Game Pass hade vid sin debut 2017. Xbox Game Pass erbjuder för närvarande prenumeranter mer än 300 spel att spela. Mycket av tjänstens värde hålls uppe av Microsofts starka stöd för bakåtkompatibilitet, även för dess tredjepartstitlar.

Så generös som Game Pass är, dess erbjudanden avslöjar en långvarig och pågående problem för Xbox-märket: en jämförelsevis liten lista över exklusiva produkter genom hela dess historia. De flesta av dess exklusiva erbjudanden förstärks endast av Halo-, Gears of War- och Forza-serierna. PlayStation har samtidigt “Bloodborne” och “Demon’s Souls” av From Software, tillsammans med hela Uncharted-samlingen, Spider-Man-spel, förmodligen det bästa samurajspelet som någonsin gjorts i “Tsushima” och flera andra.

Allt detta är en påminnelse om att PlayStation-arvet inte är något att pyssla med. Om Sony kan dra nytta av sin stolta historia kan denna förnyade PlayStation Plus visa sig vara en större affär än någon förväntat sig.

#Perspektiv #PlayStation #kommer #att #göra #imponerande #debut #med #utrymme #att #förbättra

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *