Se live: Amber Heard återupptar att vittna till försvar för stämning av exmaken Johnny Depp

Se live: Amber Heard återupptar att vittna till försvar för stämning av exmaken Johnny Depp

Redaktörens anmärkning: Vissa vittnesmål innehåller grafiskt språk och beskrivningar av sexuella och fysiska övergrepp.

Skådespelaren Amber Heard återupptog sitt vittnesmål i måndags, efter ett veckolångt uppehåll i rättegången mot förtalsprocessen som väckts av hennes exman, skådespelaren Johnny Depp.

Jurymedlemmar såg i måndags bilder på henne med röda märken och svullnad i ansiktet efter deras sista bråk innan deras skilsmässa, och hörde vittnesmål om hennes expertis i att täcka över blåmärken med smink.

Rättegången är nu inne på sin femte vecka, och jurymedlemmar har sett flera foton av Heard under hela rättegången som utger sig för att dokumentera övergreppen hon sa att hon utsattes för under sitt förhållande med Depp.

Flera av bilderna som visades i måndags hade dock inte tidigare setts av juryn och visade rodnad och svullnad mycket tydligare än tidigare bilder.

Heard sa att märkena kom när Depp kastade en telefon mot hennes ansikte.

Konfrontationen i maj 2016 fick Heard att ansöka om skilsmässa två dagar senare. Några dagar efter det fick hon ett tillfälligt besöksförbud efter en förhandling i tingshuset och fotograferades flitigt när hon lämnade tingshuset med ett tydligt rött märke på höger kind.

Det sista slagsmålet har varit en nyckelpunkt i parets pågående tvist. Depp stämmer Heard i Fairfax County Circuit Court för ärekränkning under en kommentar från december 2018 som hon skrev i The Washington Post och beskrev sig själv som “en offentlig person som representerar övergrepp i hemmet”. Hans advokater säger att han blev förtalad av artikeln trots att den aldrig nämnde hans namn.

Amber Heard vittnar i rättegången
Amber Heard vittnar i ärekränkningsfallet som lämnades in mot henne av Johnny Depp, vid Fairfax County Circuit Courthouse i Fairfax, Va., måndagen den 16 maj 2022.

Steve Helber / AP


Depp säger att han aldrig slagit Heard och att hon hittar på påståenden om att hon blivit misshandlad. Tidigare under rättegången hörde jurymedlemmar från poliser som svarade på nödsamtal under det sista slagsmålet som sa att Heards ansikte såg rött ut av gråt men att de inte såg några synliga blåmärken. Vittnen vittnade också om att de inte såg blåmärken i Heards ansikte under de omedelbara dagarna efter bråket.

Heard sa i sitt vittnesmål i måndags att hon inte samarbetade med poliser som svarade på parets takvåning och sa att hennes öga mot öga interaktion med poliser var mycket begränsad.

Och hon diskuterade sin sminkrutin och använde ett färgkorrigeringshjul som hon kallade sitt “blåmärkeskit” för att dölja märken i ansiktet. Hon sa att hon under åren lärt sig att använda gröna nyanser under den första dagen av ett blåmärke för att dölja rodnad, och byta mer till orange nyanser när blåmärket blev blått och lila.

“Jag tänker inte gå runt i LA med blåmärken i ansiktet”, sa hon.

Hon vittnade att hon inte ville offentligt avslöja Depp som en missbrukare i sina rättegångar, utan var tvungen att gå till tingshuset för att avge vittnesmål för att få besöksförbudet, och hon blev häpen när hon lämnade domstolsbyggnaden omgiven av paparazzi.

“Jag ville bara byta mina lås”, sa hon om varför hon gick till domstol för att få besöksförbudet. “Jag ville bara få en god natts sömn.”

Under måndagens vittnesmål reviderade Heard också tidigare vittnesmål om tidpunkten för första gången hon säger att hon blev fysiskt överfallen av Depp. Och hon förnekade bestämt en anklagelse från Depp om att hon lämnade mänsklig avföring i parets säng efter ett slagsmål. Heard sa att det var parets tekopp Yorkshire terrier som förstörde sängen och att den hade en historia av tarmproblem ända sedan den av misstag hade fått i sig Depps marijuana.

“Absolut inte”, sa hon om det påstådda bajsskämtet. “Jag tycker inte det är roligt. Jag vet inte vad en vuxen kvinna gör. Jag var inte på ett skämtsamt humör.”

Heard sa dock att Depp blev besatt av tanken att någon hade bajsat i hans säng. Hon sa att det var allt han ville prata om under det sista slagsmålet den 21 maj 2016, trots att Depps mamma precis hade dött och paret inte hade pratats med på en månad.

“Han var besatt av hundbajs. Det var det han ville prata om”, sa hon.

Bajspåståendet är ett av flera som har Depps onlinefans särskilt fäst sig vid i sin kritik av Heard i sociala medier.

Mycket av rättegångens vittnesmål har varit upprepande av en civil process som Depp väckte mot en brittisk tidning. En domare där dömde mot Depp 2020 och fann att Heard faktiskt hade blivit överfallen flera gånger av Depp. Men anklagelserna om sexuella övergrepp som beskrevs av Heard på läktaren sändes inte offentligt i den brittiska rättegången.

Heard har vittnat om att hon blev fysiskt och sexuellt överfallen vid flera tillfällen av Depp, vanligtvis när han var full eller hög på droger. Depp har förnekat att han någonsin slagit Heard och hävdade att hon var den som ofta var våldsam. Men Heards advokater har sagt att hans förnekelser saknar trovärdighet delvis för att han inte kommer ihåg vad han har gjort när han blir svart.

Depp har sagt att Heard kraftigt överdriver sitt drickande och att han tolererar sin sprit väl. Vänner, familj och anställda hos Depp har tagit ställning och backat hans påstående.

Men Heard sa att Depp har ett team runt sig som städar upp honom när han blir sjuk, och som gör det möjligt för honom att göra sitt jobb utan att erkänna konsekvenserna av sitt drickande.

Depp, en trefaldig Oscar-nominerad, och Heard träffades 2009 på inspelningen av “The Rum Diary” och gifte sig i februari 2015. Deras skilsmässa slutfördes två år senare.

I början av sitt vittnesmål i måndags korrigerade hon sig själv om tidpunkten för första gången hon sa att Depp slog henne, vilket kretsade kring att hon frågade honom om en av hans tatueringar. Heard sa till en början att det hände 2013, men hon sa i måndags att det faktiskt hände 2012. Hon sa att hennes förvirring berodde på det faktum att hon ville tro på att övergreppen inte hade börjat så tidigt i deras förhållande.

“Jag hade liksom tillåtit mig själv att glömma att början var våldsam och kaotisk också”, sa hon.

.
#live #Amber #Heard #återupptar #att #vittna #försvar #för #stämning #exmaken #Johnny #Depp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *