Serieförhandstitt: Stridtestade Warriors tar sig an stormande Mavericks

Serieförhandstitt: Stridtestade Warriors tar sig an stormande Mavericks

Western Conference Preview: Mavericks at Warriors

Vem tror Inside the NBA kommer undan med Western Conference-kronan?

Golden State Warriors och Dallas Mavericks kommer att mötas i NBA-slutspelet 2022 Western Conference finaler, börjar i San Francisco på onsdag (9 ET, TNT) med båda lagen som anländer hit efter att ha rest på gropiga vägar.

Warriors slutade med konferensens nummer 3 seed trots att Stephen Curry, Klay Thompson och Draymond Green bara delade en kombinerad 11 ordinarie säsongsminuter mitt i överlappande skador. De skickade ut Denver Nuggets i fem matcher i första omgången bara för att möta ett ungt och fysiskt andraseedat Memphis Grizzlies-lag som utmanade dem till sex matcher.

Mavericks avslutade med fjärde seed och höll fast vid relativ optimism om att Luka Doncics briljans, Jason Kidds ankomst och en mellansäsongsaffär äntligen skulle hjälpa dem att gå vidare förbi första omgången. Det gjorde de, slog ut Utah Jazz på sex matcher och störde sedan toppseedade Phoenix Suns på sju – ett lag som hade satt ett franchiserekord med den här vanliga säsongens ligahöga 64 vinster.


3 saker att titta på

1. Warriors förväntar sig en fylligare roster. Warriors tränare Steve Kerr godkände NBA:s hälso- och säkerhetsprotokoll efter att ha missat spel 4, 5 och 6 mot Memphis. Warriors veteranforward Andre Iguodala kan återvända redan på fredag ​​i match 2 efter att ha missat Warriors senaste sju slutspelsmatcher, inklusive hela serien mot Memphis, med en nackskada. Och Warriors förväntar sig att forwarden Otto Porter Jr. kommer att dyka upp i Game 1 efter att ha missat de senaste två matcherna med en öm höger fot.

Uppenbarligen vilar Warriors framgång mestadels på Curry, Thompson och Green. Men de andra tilläggen kan ha en enorm trickle-down-effekt. Väntande Kings huvudtränare Mike Brown erbjöd erfarenhet, stark förberedelse och defensiv expertis, men Kerr ger unik offensiv kreativitet och närvaro som guide till deras tidigare tre-mästerskapslopp. Warriors missade inte bara Iguodalas slutspelserfarenhet och Porters mångsidighet, de blev också mer sårbara med färre kantalternativ. Warriors kanske inte behöver oroa sig för sådana problem mot Dallas.

2. Hur kommer Luka Doncic att toppa sig själv? Det verkar oundvikligt att Warriors snart kommer att känna smärtan som LA Clippers, Utah Jazz och Phoenix Suns alla upplevde. Inget lag har en lösning för Doncic, särskilt i slutspelet.

Clippers överlevde en mardröm i första omgången mot Doncic 2020 (31 ppg; 50,0 FG%) och 2021 (35,7 ppg; 49,0 FG%) bara för att de hade Kawhi Leonard medan Doncic hade lite hjälp. I år dominerade Doncic mot Jazz (29,0 ppg; 46,9 %) och Suns (32,2 ppg; 45,7 FG %) samtidigt som han lutade sig mot sin biroll.

Chuck: Luka är “ingen rädsla” och hans självförtroende smittar av sig

Efter att ha stått inför andra otacksamma uppgifter mot Denver-centern Nikola Jokic och Memphis-vakten Ja Morant, har Warriors erfarenhet av att hantera ett till synes omöjligt defensivt uppdrag. Räkna med att Warriors kastar flera kroppar på Doncic, både stora (Green, Porter, Kevon Looney) och små (Klay Thompson, Andrew Wiggins). Räkna med att Warriors får Doncic att arbeta med försvaret mot någon av Splash Brothers. Räkna med att Warriors tolererar ett Doncic-utbrott så länge som ingen annan Mavericks-spelare upplever samma höga poäng. Det lägger ansvaret på valfri kombination av Jalen Brunson, Dorian Finney-Smith och Spencer Dinwiddie att avlösa Doncic som de har gjort ibland under den här eftersäsongen.

3. Hur mycket hjälp behöver Curry, Thompson och Green? Kommer årets Warriors att ha samma “Strength in Numbers”-identitet som deras andra tidigare lag?

Warriors såg tredjeårsgarden Jordan Poole blomma ut i tre slutspelsstarter mot Denver och fungera som en nyckelreserv mot Memphis, bara för att flamma ut i de sista matcherna i varje serie. Warriors spelade rookien Jonathan Kuminga tvåsiffriga minuter i tre matcher mot Memphis innan han begränsade sin speltid resten av serien, trots att Iguodala och Porter blev hämmade av skador.

Alla dessa spelare kommer att ha möjligheter att utvecklas till X-factor mot Dallas. På grund av osäkerheten hos de rörliga delarna kan Warriors dock behöva sina stjärnor för att producera mer effektivt än de gjorde mot Memphis. Curry, Thompson och Green visade alla sin storhet, särskilt i en avgörande match 6. Men de arbetade också genom off-shooting-nätter och slarviga omsättningar.


Antal att veta

22.4 — Denna serie kommer att vara en kontrast i stilar. Ett lag spelar snabbt och flyttar bollen. Den andra spelar långsamt och håller i allmänhet bollen i händerna på en kille.

The Mavs leda slutspelet i tiden för besittning, i snitt 22,4 minuters bollinnehav genom sina första 12 matcher. För tredje året i rad, Luka Doncic leder eftersäsongen i individuell besittningstid (10,0 minuter per match).

Warriors rankas under tiden på 14:e plats med bara 20,2 minuters bollinnehav, med ingen bland de 10 bästa bland individerna. De rankas först i spelarrörelser (11,3 miles tillryggalagda per 24 minuters bollinnehav) och andra i bollrörelse (340 pass per 24 minuters bollinnehav), medan Mavs rankas 15:e (9,9) och 16:e (273).

Dallas undertryckte Warriors bollrörelse när Mavs vann tre av de fyra ordinarie säsongsmöten. Golden State ledde den ordinarie säsongen med 369 pass per 24 minuters bollinnehav, men deras 345 per 24 mot Mavs var deras lägsta takt mot någon Western Conference-motståndare. Stephen Curry spelade i alla fyra matcherna, men Draymond Green spelade in bara en av de fyra.

– John Schuhmann


Valet

Doncic har förbättrats genom att maximera sin individuella dominans och höja sina lagkamrater. Även om Mavs har utvecklat mycket bättre kemi än vad Doncic någonsin kunde främja med Kristaps Porzingis, bör Warriors djup dock visa sig vara för mycket för att övervinna. Krigare i 6.

* * *

Mark Medina är senior skribent/analytiker för NBA.com. Du kan mejla honom härhitta hans arkiv här och följ honom på Twitter.

Åsikterna på den här sidan återspeglar inte nödvändigtvis åsikterna från NBA, dess klubbar eller Turner Broadcasting.


#Serieförhandstitt #Stridtestade #Warriors #tar #sig #stormande #Mavericks

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *