Activision Blizzards mångfaldsverktyg har en lång, ännu mer pinsam historia

Activision Blizzards mångfaldsverktyg har en lång, ännu mer pinsam historia

Två protesterande Activision Blizzard-anställda som bär ansiktsmasker och håller vita skyltar som säger "Nerf manligt privilegium" och "Fight Bad Guys In Game, Fight Bad Guys IRL."

Foto: David McNew (Getty bilder)

Activision Blizzard presenterade sitt Mångfaldsrymdverktyg i ett blogginlägg den 12 maj, där det hävdades att både de Call of Duty: Vanguard och Overwatch 2 Utvecklingsteam betatestade verktyget med mycket entusiasm, gick sedan snabbt tillbaka detta uttalande den 13 maj och sa att verktyget “inte används i aktiv spelutveckling.” aj! Mitt huvud fick ont ​​i sin förvirring! Men mitt huvud kommer att behöva utstå mer lidande – ett katastrofalt klipp från 2017 års Game Developers Conference har dök upp igen på Twitter och visar Activision Blizzards mobilförvärv, King, som visar verktyget, vilket betyder att backlash-turnén fortsätter.

De besvärliga GDC-filmerna visar en synligt nervös talare som beskriver mångfaldsverktygets resultat när det appliceras på Super Mario karaktärer, som hon bestämmer sig för att inte vara olika baserat på deras uppenbara rakhet. (Jag vet inte, verkar inte Princess Peach lite bisexuell?) Det absurda i klippet, tillsammans med fortsatt kritik från utvecklare, håller Activision Blizzard fast i sitt eget heta vatten.

I sina för sena redigeringar av blogginlägg betonade Activision Blizzard att mångfaldsverktyget bara var i beta, och låtsades att de inte bara hade sagt att de använde det på nuvarande spel. Verktyget “designades som ett valfritt komplement till det hårda arbete och fokus som våra team redan lägger på att berätta olika historier med olika karaktärer”, skrev Activision Blizzard, “men beslut om innehåll i spelet har varit och kommer alltid att drivas av utvecklingsteam .” Activision Blizzard angav dock inte vad spelutvecklares betatester innebar, vilka resultat ett betatest skulle ge och hur dessa resultat skulle kunna implementeras i underutvecklingsspel som t.ex. Overwatch 2Om överhuvudtaget.

Om vi ​​var tvungna att gissa baserat på det utdraget av Activision Blizzards GDC-föredrag från 2017, kan vi säga att målet med ett betatest är att bekräfta att Super Mario spel är olika eftersom Mario är liten och italiensk, som en kaukasisk köttbulle.

“Vad vi noterade här är att Mario är kort,” sa en talare under talet om att använda verktyget på Super Mario“som att han faktiskt är kortare än Peach, så vi gav honom ganska hög [body diversity] poäng för det.” Förhoppningsvis kommer folkräkningsbyrån att agera in natura och börja samla in kort kungdata snart.

Men om Activision Blizzards utvecklingsteam använder företagets verktyg för att kontrollera godtyckliga mångfaldspunkter som företaget hävdar, verkar de inte alla vara medvetna om det för närvarande. Melissa Kelly, en karaktärsartist på Blizzard som arbetade på Övervakningsa på Twitter det där “Övervakning använder inte ens detta läskiga [dystopian] diagram, våra författare har ögon.”

“Vet du vad som driver vår mångfald? Utvecklarna!” fortsatte hon i en tråd. “Vi har människor som arbetar med spelet från dessa kulturer. Det är allt! Det är bokstavligen det.” En senior ingenjör arbetar på Overwatch 2 bekräftade samma dag Att den Övervakning teamet har inte använt verktyget och “visste inte ens att det fanns förrän igår.” Varken Övervakning teammedlem återvände Kotakus begäran om kommentar.

Avsnittet i Activision Blizzards blogginlägg om “hur det fungerar” lämnar också mycket oförklarat – det finns få detaljer om hur verktyget faktiskt Arbetar. “När det väl etablerar en baslinje för typiska karaktärsdrag (vilket görs av det kreativa teamet som arbetar nära med [Diversity, Equity, and Inclusion] experter), säger inlägget, “det kan sedan väga nya karaktärsdesigner mot det för att mäta deras mångfald.” Blogginlägget beskriver inte hur en “baslinje” bestäms eller vad några “typiska karaktärsdrag” kan vara, men speldesignern Margaret Ó Dorchaidhe skrev sitt eget inlägg när hon försökte gräva in i Activision Blizzards detaljer den 14 maj.

”Hur beställer man etnicitet? Hur kvantifierar man det? Ännu viktigare, hur kvantifierar du det utan att vara fruktansvärt rasistisk och införa dina egna fördomar?” Dorchaidhe frågade också om data som är ansluten till mångfaldsverktyget. “Så vad gjorde de? Tja … så vitt jag kan säga tilldelade de slumpmässiga nummer som kändes rätt för dem.”

Detta påstående verkar stöds av Kings GDC-talk 2017, som är full av talare som hänvisar till karaktärer som tilldelas höga eller låga poäng baserat på saker som etnicitet och sexualitet. “Vad betyder det ens?”, frågar Dorchaidhe i sitt inlägg. “Vad innebär det att ha ett avstånd på 7 mellan arab och vit? Vad betyder det för en cis-kvinna att vara en 5:a i kön? Tja… ingenting alls, egentligen.”

Stephen Totilo rapporterar om Axios att MIT-forskaren Mikael Jakobsson, som var med och skapade verktyget fram till 2019, hade planerat att projektet skulle erbjudas “som en del av en workshop, vid sidan av läsningar, och för att undvika att sätta statistik på karaktärsdrag, så att det inte minskar ansträngningarna för mångfald till ‘ett sifferspel’.” Även om det är i betastadier (en annan meningslös fras), kommer Diversity Space Tool sannolikt att fortsätta få motreaktioner om Activision Blizzard fokuserar sitt projekt på siffror som levererar reducerande och fullständigt värdelös information. När allt är sagt och gjort hoppas jag dock att jag får minst 8 för kön.

.
#Activision #Blizzards #mångfaldsverktyg #har #lång #ännu #mer #pinsam #historia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *